KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da imamo novog 10-og dioničara, Delić ?

Da li ste se zapitali koliki dug ima KODT ?

Misliš da se nešto drastično promijenilo u zadnja 3 mjeseca? Da su se zadužili za neku veliku "ekspanziju"? (ali zar već nemaju previše sredstava za tu bilo kakvu još ne-najavljenu investiciju? Ili misliš da su toliko pametni da se unatoč tome zadužuju kako bi dobrim miksom vlastitih i posuđenih sredstava smanjili cijenu kapitala za tu investiciju a nama će ovaj višak isplatiti kroz neke enormne dividende? :D)

Naime prema zadnjem izvješću dugoročnih obveza je bilo 11 milijuna kn, dakle manje od trećine godišnje EBIT. Smiješno. Dugoročne obveze bi trebale biti puuuuno veće. Mora da način financiranja nije baš efikasan… ili je samo problem naših prevelikih kamatnih stopa i drugih financijskih rizika (tečajnih…) pa se zato odlučuju na sve vlastitim sredstvima.

A neto obrtni kapital je u pozitivi, ogromnoj: 252 milijuna kn, sad vjerojatno i malo više, tj. više i od sadašnje tržišne kapitalizacije :rotfl:

dug/kapital 104.42% 3/10.

– I love this game.
Pozdrav !

kolika je kamata na taj dug?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

KODT vjerovatno nema DUGA – to ce reci bilo tko ko radi sa financijama u stvernom zivotu
na 30/09 KODT ima 79 mil kesa i 11 mil dugorocnih obveza.

Eventualno je moguce da u kratkotrajnim obvezama (147 mio kuna) ima nesto sto se moze brojati pod dugom. Ukratko, KODT nema duga. Dokaz tome je sto su financ rashodi jednaki fin prihodima 4.9 mil kuna u odnosu na 4.4

Za komentiranje evenutualne visine obveza potrebno je usporediti sa slicnim firmama i vidjeti koliko je npr working capital/sales, koliki je cash conversion cycle i slicno.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Jel izašlo GFI pa sam nešto propustio?
Ovo što je iznad Vipy napisao je više nego istinito

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

podaci koje sam naveo su za 30/09 – pise

Vidim da imamo novog 10-og dioničara, Delić ?

Da li ste se zapitali koliki dug ima KODT ?

Misliš da se nešto drastično promijenilo u zadnja 3 mjeseca? Da su se zadužili za neku veliku "ekspanziju"? (ali zar već nemaju previše sredstava za tu bilo kakvu još ne-najavljenu investiciju? Ili misliš da su toliko pametni da se unatoč tome zadužuju kako bi dobrim miksom vlastitih i posuđenih sredstava smanjili cijenu kapitala za tu investiciju a nama će ovaj višak isplatiti kroz neke enormne dividende? :D)

Naime prema zadnjem izvješću dugoročnih obveza je bilo 11 milijuna kn, dakle manje od trećine godišnje EBIT. Smiješno. Dugoročne obveze bi trebale biti puuuuno veće. Mora da način financiranja nije baš efikasan… ili je samo problem naših prevelikih kamatnih stopa i drugih financijskih rizika (tečajnih…) pa se zato odlučuju na sve vlastitim sredstvima.

A neto obrtni kapital je u pozitivi, ogromnoj: 252 milijuna kn, sad vjerojatno i malo više, tj. više i od sadašnje tržišne kapitalizacije :rotfl:
[/quote]

lynx

ma ne pratim ovu dionicu, ali dao si nam korisne informacije , a moje pravo pitanje je bilo prvo pitanje, a drugo samo usput, te kao što se da viditi i prozvana osoba se javila [rolleyes], a to me zanimalo .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

[/quote]
Ma OK. Primjetio sam odmah. Nego dajte se strpite još par dana pa onda analizirajte 4Q i cijelu 2010. Jer bi možda neki ovo protumačili kao druk.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

[/quote]
Ma OK. Primjetio sam odmah. Nego dajte se strpite još par dana pa onda analizirajte 4Q i cijelu 2010. Jer bi možda neki ovo protumačili kao druk.
[/quote]

Ma neeee,koji druk? Zašto ?? Kako?? Nema šanse da netko pomisli tako nešto [sealed]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

pa što se još može očekivati od dionice koja je pala 50% dok su druge rasle toliko ?
to treba brže bolje prodati dok ima bida

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

U kratkoročne obveze ulaze obveze za pdv obveze radnicima obveze dobavljačima i tko zna još kakvih
sve tu ima obveza. U novčanom tijeku je prikazano izdataka 7 000 000 kn glavnice kredita i obveznica dakle postoji obveza prema bankama ali u principu kako kaže vipy pokrili su financijske troškove financijskim prihodima( ne znamo strukturu ni prihoda ni rashoda) pa se može reći da nisu dužni.

[/quote]
[/quote]

Ma neeee,koji druk? Zašto ?? Kako?? Nema šanse da netko pomisli tako nešto [sealed]
[/quote]
otkada je navodjenje podataka iz bilance ili P&L druk [rolleyes] ustvari, mozda je, ako gledas s pozicije Varteksa

[/quote]
[/quote]

[/quote]
otkada je navodjenje podataka iz bilance ili P&L druk [rolleyes] ustvari, mozda je, ako gledas s pozicije Varteksa

[/quote]

No no kolega vipy,čemu nervoza? Zar niste sigurni u svoju investiciju? Nema brige za kodt.Evo napisao netko od vaših da je dobro što cijena sirovina raste jer će to jako povoljno utjacati na proizvodnju i prodaju transformatora.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

New Report

Close