KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.dubrovacki.hr/…-biti-problema-sa-strujom

Ovo je važna investicija koja košta 370 milijuna kuna, a uskoro počinje i izgradnja trafostanice Srđ, sve skupa vrijednosti od 500 milijuna kuna", rekla je premijerka i najavila kako će svi poslovi na natječajima za Hidroelektranu Ombla biti završeni početkom 2011. No, dodaje kako ‘na tome neće stati’ te da nakon investicijskih projekata koje je najavila kreće projekt Dubrovnik 2.

koliki bi tu mogao biti naš dio posla?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Je li to R-A prešla iz posebnog u redovni režim trgovanja? Ili sam nešto pomiješao? [undecid]

kolega, ne spavati na satu …

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Kolege, znam da se o tome već pisalo ali bi me zanimalo vaše mšljenje, da li kupovati u narednom razdoblju reovnu ili povlaštenu? Da li je ova razlika između cijena dovoljno velika da se više isplati kupiti povlaštenu ili je to ipak nedovoljan razlog i redovna je bolja?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Kolege, znam da se o tome već pisalo ali bi me zanimalo vaše mšljenje, da li kupovati u narednom razdoblju reovnu ili povlaštenu? Da li je ova razlika između cijena dovoljno velika da se više isplati kupiti povlaštenu ili je to ipak nedovoljan razlog i redovna je bolja?

Pa ovisi sto zelis od dionice. Ako je recimo kupujes samo zbog dividende, onda se definitvno vise isplati kupovati povlastenu, manja cijena, veci Dividend Yield.
Ako zelis glasacka prava, naravno, onda je redovna u igri. Ali kao sto je neko na par stranica prije rekao, sta ce ti glasacka prava kada Bago sjedi pored tebe 🙂
Jedino u slucaju prodaje/preuzimanja KODT-a, onda ce vjerojatno redovna puno vise vrijediti od povlastene. A ti ocjeni koja je sansa za prodaju/preuzimanje KODT-a od strane trece firme.
Sto se porasta cijene p-a/r-a tice, uvjeren sam da ako recimo r-a naraste na 2000kn, da sigurno p-a nece ostati na ovim razinama ili biti puno nize od tih 2000kn. Barem je tako bilo u proslosti, p-a je pratila cijenu r-a.

Pa ovisi sto zelis od dionice. Ako je recimo kupujes samo zbog dividende, onda se definitvno vise isplati kupovati povlastenu, manja cijena, veci Dividend Yield.
Ako zelis glasacka prava, naravno, onda je redovna u igri. Ali kao sto je neko na par stranica prije rekao, sta ce ti glasacka prava kada Bago sjedi pored tebe 🙂
Jedino u slucaju prodaje/preuzimanja KODT-a, onda ce vjerojatno redovna puno vise vrijediti od povlastene. A ti ocjeni koja je sansa za prodaju/preuzimanje KODT-a od strane trece firme.
Sto se porasta cijene p-a/r-a tice, uvjeren sam da ako recimo r-a naraste na 2000kn, da sigurno p-a nece ostati na ovim razinama ili biti puno nize od tih 2000kn. Barem je tako bilo u proslosti, p-a je pratila cijenu r-a.

[/quote]
uzimajuci u obzir "glavne face" ove dionice poput Kneževića, Berkopića, Bahovca, pote, oni svi imaju otprilike 70-30 omjer na stranu povlaštene dionice…
Sukladno njima se i ja ponašam…
šanse da netko kupi, tj da mu koncar proda kodt su zanemarive, tako da r-a dionica nema neku prednost nad p-a
Kodt i tuho su dvije tvrtke koje mislim doista drzati kao investitor, pa me trenutna cijena ne zanima previse.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

a evo nam i kodt-r-a na gotovo 1100 kn…a jos prije mjesec dana ste mogli na stotine komada kupovati po 1000 kn

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

a evo nam i kodt-r-a na gotovo 1100 kn…a jos prije mjesec dana ste mogli na stotine komada kupovati po 1000 kn

pitanje je dali su hpb-ovci završili sa istovarom ili napravili predah
da malo podignu cijenu,pa sljedi ova runda [huh]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pitanje je dali su hpb-ovci završili sa istovarom ili napravili predah
da malo podignu cijenu,pa sljedi ova runda [huh]
[/quote]
A to ne znam, al osobno bih volio da nastave na ovim razinama..bitno je da poslovanje nastave ovim tempom i kroz par godina mozemo ocekivati dividendu od cca 12-15 %…a to je ono sto nas zanima kod ovakvih tvrtki, jer jedino kodt i tuho nude takvu perspektivu rasta

Probaj iste iskrcati na 1100kn pa ćeš vidjeti koliko ti priča drži vodu.

Top rast u 2011.g. - TEP, ZVCV, HRDH, HDEL, VDKT, IPKK, ....

treba li pri pogledu na poslovanje u 2011. zabrinjavati što na dan 30.09.2010. g. vrijednost ugovorenih poslova iznosi 355,9 mil. kn a na isti dan 2009. g. vrijedost ugovorenih poslova je iznosila 538,7 mil. kuna……dakle dosta više nego 2010………?!

treba li pri pogledu na poslovanje u 2011. zabrinjavati što na dan 30.09.2010. g. vrijednost ugovorenih poslova iznosi 355,9 mil. kn a na isti dan 2009. g. vrijedost ugovorenih poslova je iznosila 538,7 mil. kuna……dakle dosta više nego 2010………?!

Naravno da treba zabrinjavati, ali ne jako obzirom da ulažu maksimalne napore u smijeru ugovaranja novih poslova a za koje se možemo nadati da će uroditi nekim plodom, tim više što se globalno tržište polako oporavlja, kupci i koji su do sada oklijevali trebali bi ubrzo naručiti trafiće… pogotovo u svjetlu činjenice da se ne može investicije odgađati u nedogled a što dalje to bi moglo biti skuplje obzirom da npr. i cijene bakra luduju…, pa će i trafići biti uskoro sve skuplji… pa svi koji odgađaju rade glupost i u svjetlu toga da ima nešto pameti među njima za očekivati je da će mnogi od njih hitno krenuti naručivati opremu dok se još može dobiti po povoljnijim cijenama.

Narudžbe su tu jako volatilan (brzo se promijeni) podatak pa njih ne treba sa prevelikom ozbiljnošću gledati tako trenutno u vremenu. Eto baš me zanima što je na 31.12 i što će biti na 31.3., sasvim moguće nešto drastično drugačije nego ovo na 30.9.

New Report

Close