Kakve su ovo priče "tada" se pojavljauju?? 😀 Pa zar ne vidite tko sve kupuje, cijelo ovo vrijeme, nikakvih "tada" nego "sada" i "prije" već su se pojavili "iskusni investitori" koji pažljivo skupljaju. Ali iskusni investitori nisu budale da HPB fondoviima daju cijenu koju oni traže, sad odmah, za sve… jer uvijek je dobro dobiti jeftinije koliko god da je već jeftino, zato "iskusni investitori" ove fondove "iscrpljuju", uzimaju malo po malo, malo po malo, i nastoje cijenu povlačiti prema dolje čim više, cilj je kad oni već svoje žele prodati, otkupiti to što povoljnije. Jer kad je netko odlučio prodavati tolike količine, čemu lupati po asku kada ga možeš mrcvariti na spuštajućem bidu?
Ovdje jednostavno gledamo igru živaca između HPB (i prije toga Aureus) fondova sa "iskusnim investitorima". I to ćemo gledati dokle god su oni spremni pošto-poto prodavati tako velike količine.
[/quote]
lynx, potpuno se slažem sa svime. htio sam samo reći da po mom mišljenju ipak nije moguć značajniji pad ove dionice. jer ako se još samo malo spusti, doći će do povećanog interesa kad će kupci početi preskakati jedni druge u želji da baš oni kupe po toj cijeni, jer će misliti ako ja neću, netko će drugi. tj što cijena više otklizi, ima sve više i više zainteresiranih koji se u jednom trenutku počnu preskakati na bidu.
osobno mislim da je i sad već vrlo povoljno i da su kupci dobro spustili letvicu. tko sad kupuje neće pogriješiti. a da može još malo kliziti – može. ovisi o tome koliko će kupci biti vješti i koliko će kontrolirati pohlepu.
a po 100 kn neće moći, puno puno prije bi nastala grabež 😉
ja se nadam da cemo uskoro kupovat kodt ispod 700 kn..jeftino je sad, al ja bi i po 100 kn ako moze 🙂
većina nas ovdje prisutnih vjerojatno bismo to htjeli :D, ali to ovisi o kombinacija stupnja ludosti prodavača i stupnja koreliranosti naših djelovanja na kupovnoj strani, jer ako se međusobno natječemo tko će prije kupiti, spriječit ćemo klizanje cijene, ako svi imamo dovoljno čelične živce da prodavače zezamo na bidu, pošteno naizmjence malo jedan da je na vrhu malo drugi, tako da svakome u podjenakom omjeru kapa malo po malo tih HPBoviih dionica, možemo ih sve izmusti po ovako niskim i sve nižim cijenama, koliko niskim ovisno o njima, jer oni mogu u jednom trenutku reći, e dosta je, više vam nedamo po ovim cijenama, predomislili smo se, nećemo prodavati, e tada je gotovo, tada se više ne može spuštati.
tko gad se bavi "ulaganjem" na ZSE a smatra se kakvim takvim dioničarem trebao bi imati bar malo kodt
To što se Bahovec neprestano krca, valjda znači nešto!
Krca bi se i ja da nije prisušija izvor.
To što se Bahovec neprestano krca, valjda znači nešto!
zanimljivo što sve "glavne face" ove dionice, Bahovec, Knežević dokupljuju p-a
[/quote]
To je iz trivijalnog razloga: jer je uvijek koju kunu jeftinija, a ove naše "equity like preferred" u slučaju postojanaj večinskog vlasnika (time efektivno nikakvog prava glasa niti kod redovnih) su potpuno do na 100. decimalu jednako vrijedne kao i pripadne "čiste equity", a ovima je to sasvim jasno (za razliku od očito večine drugih sudionika burze) i zato oni kad god je P-A bar malo jeftinija od R-A naravno da nemaju razloga kupovati R-A umjesto P-A, kupuju koliko na prodaji ima P-A, ako nema dovoljno za njihov keš tada ostatak traže na strani R-A unatoč tome što je mrvicu skuplja.
[/quote]
Veći divnd. yield, upravljačka prava nisu im relevantna.
[/quote]
nisam bas siguran
[/quote]
Veći divnd. yield, upravljačka prava nisu im relevantna.
[/quote]
nisam bas siguran
[/quote]
Onda jednom odi na skupštinu KODT-a pa ćeš vidjeti koliko "upravljačkih prava" imaš pored Bage.