KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Trazis svojeg brokera broj naloga.

Zatim nazoves 4607300, i treba ti broj investitora i SDA pin, zajedno s gornjim brojem.

Ulaganja u europsku energetiku su ponovno u fokusu. Elektrodistributivna mreža je jedna od ključnih komponenti.

http://www.economist.com/node/17463389?story_id=17463389

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Uprava ističe da im je cilj likvidnost dionice, možda KODTPA može i u Crobex?

Uh, pa ovi nam opremaju konkurenciju [lol]
http://www.koncar.com/hrv/novost.asp?nov_id=1925

Ovo je zbilja smiješno, raditi posao za direktnu konkurenciju. Ali šta ćeš, da nisu oni, posao bi uradio netko drugi, pa bolje da oni uzmu pare.

Ovo je zbilja smiješno, raditi posao za direktnu konkurenciju. Ali šta ćeš, da nisu oni, posao bi uradio netko drugi, pa bolje da oni uzmu pare.

Ma, ja to u šali… nije KMI-u to konkurencija, možda je konkurencija tek nama i ostalim trafo, a članice Grupe posluju neovisno… tako da, njih baš briga 😀 I tako i treba, poslovati tržišno i neovisno! A onda ćemo se svi skupa konsolidirati u Grupu pa što ispadne. Naravno da članice ponekad mogu negdje surađivati… ali to isključivo na obostranu korist i na tržišnim načelima!

P.S. A što znaš, možda su dok su im montirali to novo postrojenje, usput sve ostalo "prošpijunirali" pa ako ima što zanimljivo za prenijeti članicama koje konkuriraju… hehe – šalim se! 😀

ne vjerujem šta se mi je desilo. moja brokerska kuča iz Slovenije mi je pošaljila, da sam dobio dividendu od KODT i da moram platiti davek na dividendu 20 %. šta je to bilo 11.11. split dionice ili dividenda?

možda ne razumjete, moj hrvatski ni baš nešto. ja sam mislio, ko sam pratio ovaj forum, da če bit split dionica. i tako je i bilo. cjena je padla za cca. 50 % i mislio sam si, to je to, slično ko kod Krke, ko je bio split :10. a sada mi brokerska kuča pošilje dopis, da je to bila dividenda. imao sam 23 dionic sada ih imam 46. 23 dionic se smatra kao dividenda i moram naplatiti 20% od vrjidnosti 23 dionic na dan 17.6.2010, kada je bila skupština. skratka, sada je mojih 46 dionic vrjedi manje nego tada 23 dionic ali ja moram naplatiti 20% na vrjednsot dionic na dan skupštine….

@perisher

neznam, možda po slovenskim zakonima to računaju kao dividendu. a da kontaktiraš poreznu službu pa im to objasniš, sigurno ti nisi jedini koji je u toj situaciji…

neka mi samo neko koji zna napiše, ili je bilo ovo kod KODT isti split dionic kao kod INGRE ili je to bilo nešto drugo?

@perisher:

Žao mi je što imaš ovaj problem. Mogu ti samo potvrditi da je ovaj de facto split bio napravljen povećanjem temeljnog kapitala i to putem korporativne akcije dividende u dionicama. Dakle, zaista se radi o dividendi (u dionicama). Kao i Savage, ja bih pokušao stvar riješiti kontaktiranjem nadležnih službi.

Prilažem tekst obavijesti sa stranica SKDD-a:

11.11.2010

Poštovani,

u skladu s člankom 89., a u svezi s člankom 90. st. 2 Pravila Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (dalje: SKDD) i Rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od 13.7.2010. godine, broj: Tt-10/7966-2, obavještavamo vas da je SKDD 11.11.2010. godine za društvo KONČAR – DISTRIBUTIVNI I SPECIJALNI TRANSFORMATORI d.d. OIB: 49214559889 (dalje u tekstu: Društvo) obavio u sustavu SKDD-a upis povećanja temeljnog kapitala Društva i to kao korporativnu akciju dividende u dionicama.

Glavna skupština je 17.6.2010. godine donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala iz sredstava društva, tzv. dividenda u dionicama. Temeljni kapital povećan je izdavanjem 97.094 nove redovne dionice oznake KODT-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 300,00 kn i 30.714 novih povlaštenih dionica oznake KODT-P-A pojedinačnog nominalnog iznosa 300,00 kn.

Na taj način temeljni kapital je povećan s iznosa od 38.342.400,00 kn na iznos od 76.684.800 kn i podijeljen je na 194.188 redovnih dionica oznake KODT-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 300,00 kn i 61.428 povlaštenih dionica oznake KODT-P-A pojedinačnog nominalnog iznosa 300,00 kn.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

neka mi samo neko koji zna napiše, ili je bilo ovo kod KODT isti split dionic kao kod INGRE ili je to bilo nešto drugo?

formalno-pravno ovo nije bio split nego povećanje temeljnog kapitala iz rezervi uz izdavanje novih dionica ali praktično je učinak bio isti kao da je stock split

nikakve veze sa dividendom nema

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close