U prvi čas sam pomislio da ponavljaju obavijest (ne bi bilo neobično za ZSE), a kad tamo, umro i drugi član UO [huh]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/KqN8sxzXFY1ToYUfgb2DiA==.pdf
O moj Bože, ovo je totalno šokantno.
Ne poznajem ljude, ali tako brzo za redom umru obojica… iskrena sućut rodbini g. Damića i g. Ptičara, i jednako tako svim njihovim kolegama na poslu, za koje je ovo očito totalni šok, dva kolege i prijatelja istovremeno otišla… život je stvarno nepredvidiv, i kratak.
Neka im je zemlja laka, a kao dobri, uzorni ljudi i priljatelji, živjet će i dalje u sjećanjima svojih najbližih.
Ovakvi nas trenuci stvarno podsjete koliko je u životu najvažnije od svega biti dobar čovjek, raditi dobre stvari i dobro ih raditi, jer to je ono što iza svih nas ostaje. Sjećanja. Sjećanje po dobrome i drugi rezultati tog dobrog, ono je što daje naš vječni život na Zemlji. Tko nema toga iza sebe, taj je umro jednom zauvijek, kao da nikada niti nije živio. Dobri ljudi će sigurno živjeti dalje kroz ostavštvinu/sjećanja koja su iza sebe ostavili.
Za evidenciju… (Berkopović u zadnjih par tjedana kupio 380 komada, Bahovec 154, Jurkić 6, a global prodao 698). Od kad sam zadnji put postao (17.8.2010.) protrgovano je oko 2000 komada kodt-p. izbacivanjem aureusa poto branko došao na 10. mjesto.
na kodt-r HPB dionički prodao 40 komada.
Važeći podaci za uredovni dan 07.10.2010 .
KONČAR-D&ST D.D./POVLAŠTENA KODT-P-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
KNEŽEVIĆ NIKOLA
2.844 9,26 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM
1.973 6,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
BERKOPIĆ DRAŽEN
1.890 6,15 Osnovni račun ČAKOVEC, HRVATSKA
4.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.
1.299 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
BRKIĆ MARIJAN
1.000 3,26 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6.
VULIĆ TOMISLAV
808 2,63 Osnovni račun ZADAR, HRVATSKA
7.
BAHOVEC SREČKO
655 2,13 Osnovni račun ZAGLAV (HVAR), HRVATSKA
8.
JURKIĆ ŽELJKO
506 1,65 Osnovni račun VINKOVCI, HRVATSKA
9.
JUMIĆ BRANKO
452 1,47 Osnovni račun DONJA BISTRA, HRVATSKA
10.
POTO BRANKO
434 1,41 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 38,62
Važeći podaci za uredovni dan 07.10.2010 .
KONČAR-D&ST D.D./REDOVNA KODT-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
KONČAR-ELEKTROINDUSTRIJA D.D.
65.827 67,80 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
FLORIČIĆ KRISTIJAN
4.958 5,11 Osnovni račun PULA, HRVATSKA
3.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.
2.745 2,83 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM
2.594 2,67 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
2.507 2,58 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6.
KNEŽEVIĆ NIKOLA
2.335 2,40 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM
1.410 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB DIONIČKI – OIF S JAVNOM PONUDOM
942 0,97 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
TOMAS MIRO
557 0,57 Osnovni račun DRINOVCI, BOSNA I HERCEGOVINA
10.
LEVAČIĆ JURAJ
500 0,51 Osnovni račun VUČETINEC, HRVATSKA
Ukupno: 86,90
150 komada na prodaji na r- a
fino fino, mozda opet omastimo brk na cca 2k plus-minus 50 kn
Ako sam dobro shvatio, cijena ce 8.11.2010. na otvaranju biti otprilike duplo manja (ne dekretom propisano, nego će tržište to regulirati) nego 5.11.2010. A mi ne moramo raditi ništa oko tih dodatnih dionica (negdje nešto upisivati, potpisivati,…), sve ide automatski?
upravo tako.
[/quote]
Je li ovo i dalje aktualno?
upravo tako.
[/quote]
Je li ovo i dalje aktualno?
[/quote]
je
Znam da KODT izvozi u neke afričke zemlje. Možda bi im ovo moglo biti zanimljivo:
Znam da KODT izvozi u neke afričke zemlje. Možda bi im ovo moglo biti zanimljivo:
Nigerija je jedno od tržišta na kojemu je Končar D&ST dugo prisutan i koja je 2009. bila jedno od značajnih tržišta sa ostvarenih čak 3 % prodaje, naime samo 10 od 30-ak u zadnje vrijeme aktivnih tržišta čini udjele veće od 3 %, tako da je to značajan udio.
Bilo bi lijepo da Nigerija stvarno ostvari te svoje snove, pa bi i u prihodima našeg Končar D&ST možda mogla i na neko duže vrijeme skočiti na udjele visokih iznosa kao što su npr. Češka sa svojih 12 % ili UAE i Hrvatska sa svojih 14 % i 19 %. Kamo sreće da se ovo tržište npr. ugura negdje tu između Hrvatske i UAE 🙂 Dobro je imati raznolika tržišta, ako je će to tamo biti strani investitor, valjda pouzdan, da plaća na vrijeme i sl., nije niti jadna Nigerija nešto nepoželjno za imati visokog udjela u prodaji – svi pošteni kupci su jednako vrijedni!
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2010-3Q-NotREV-N-HR.pdf
Svaka čast – ovako se radi! Dakle i dalje nam je veliki problem niska ugovorenost (koja već skoro godinu dana u cijelom sektoru je malo zastala…), ali firma u datim uvjetima posluju bolje nego li je uopće bilo moguće zamisliti. Samo da se nekako sad kad valjda uskoro krenu narudžbe u industriji to ovdje uspije dobro “uloviti” i nastaviti jakim tempom naprijed… eto kažu da najviše pozornosti posvećuju upravo tome, ugovaranju – držimo fige da uspiju i da nam Končar D&ST, čak i bez ikakvog predaha (koji je naravno dozvoljen!) nastavi ovako nezamislivo genijalno poslovati! [thumbsup]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2010-3Q-NotREV-N-HR.pdf
Svaka čast – ovako se radi! Dakle i dalje nam je veliki problem niska ugovorenost (koja već skoro godinu dana u cijelom sektoru je malo zastala…), ali firma u datim uvjetima posluju bolje nego li je uopće bilo moguće zamisliti. Samo da se nekako sad kad valjda uskoro krenu narudžbe u industriji to ovdje uspije dobro "uloviti" i nastaviti jakim tempom naprijed… eto kažu da najviše pozornosti posvećuju upravo tome, ugovaranju – držimo fige da uspiju i da nam Končar D&ST, čak i bez ikakvog predaha (koji je naravno dozvoljen!) nastavi ovako nezamislivo genijalno poslovati! [thumbsup]
Pa predah bas i nije dozvoljen jer je tvrtka na 1,8 booka i zato moraju nastaviti ovim tempom…a ja vjerujem da hoće