KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zanima ako izađu svi fondovi, tko će nabijati cijenu?
Lijepo se vidi da dionice u kojima nema fondova imaju ravnu crtu od dijagrama.

A ne nego postoji plava vila koja to magijom određuje cijene. Zašto ti sad ledo neraste kad je tako fantastičan?
Na burzi sam , nisi se ti ni rodio.

Zato što je trenutno makroekonomska klima lošija neho prije par mjeseci, zato što je interes kupaca trenutno na nivou interesa prodavaca, nema nadmoci..
A to da "meni " ledo ne raste, ukazuje na tvoj mentalni sklop…Ledo sam prodao po 7400-7500, tako da ga više nemam, al ako nanjušim rast vrlo brzo sam unutra…

2.stvar..nitko ne "diže"cijenu kako ti misliš, nego cijena raste ako je potržnja veca od kupnje…
Dokle kod se ne pomiriš s tom cinjenicom u glavi, nema ti spasa, bolje oroci novce , 4 % fiksno i neces više razbijati glavu zasto netko "diže" i "spušta" burzu..

3. i posljednja stvar..
To " što si ti dulje na burzi nego ja imam godina"….to mi ukazuje na jedno…da preko 30 godina tražiš posao i nitko te ne želi zaposliti..nije ni cudo s takvim pogledom na neke stvari [bye]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Mene zanima ako izađu svi fondovi, tko će nabijati cijenu?
Lijepo se vidi da dionice u kojima nema fondova imaju ravnu crtu od dijagrama.

Haha, pa… mislim da bi mnogi od nas, kada bi to bilo moguće, upravo i željeli ravnu crtu, recimo na ovih cca. 2000 kn, godinama. Tada bismo barem mogli lijepo reinvestirati dividende vrlo povoljno. A cijena kad tad mora doći u neku korelaciju sa fundamentima a prije toga je dobro čim više dividendi reinvestirati po tim super specijalnim cijenama 😉

A ne nego postoji plava vila koja to magijom određuje cijene. Zašto ti sad ledo neraste kad je tako fantastičan?
Na burzi sam , nisi se ti ni rodio.

Zato što je trenutno makroekonomska klima lošija neho prije par mjeseci, zato što je interes kupaca trenutno na nivou interesa prodavaca, nema nadmoci..
A to da "meni " ledo ne raste, ukazuje na tvoj mentalni sklop…Ledo sam prodao po 7400-7500, tako da ga više nemam, al ako nanjušim rast vrlo brzo sam unutra…

2.stvar..nitko ne "diže"cijenu kako ti misliš, nego cijena raste ako je potržnja veca od kupnje…
Dokle kod se ne pomiriš s tom cinjenicom u glavi, nema ti spasa, bolje oroci novce , 4 % fiksno i neces više razbijati glavu zasto netko "diže" i "spušta" burzu..

3. i posljednja stvar..
To " što si ti dulje na burzi nego ja imam godina"….to mi ukazuje na jedno…da preko 30 godina tražiš posao i nitko te ne želi zaposliti..nije ni cudo s takvim pogledom na neke stvari [bye]
[/quote]
Ponude

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Prodaje se više od 1000komada, hvala Bogu valjda ima dosta za vas.
Ja glup, vi pametni. Može.

Prodaje se više od 1000komada, hvala Bogu valjda ima dosta za vas.
Ja glup, vi pametni. Može.

gdje to vidiš?

Kune nisu problem, kuna nema

HPB-u i Kiki-OIFu je to jedina utrživa dionica za koju kupnja ima interes – sve ostalo što im je u portfelju je totalno nelikvidno i nezanimljivo ikome. Stoga nije čudno što prodaju kako bi se dočepali keša kojim trebaju isplatiti udjelničare-pušioničare. I potpuno se slažem s komentarom kolege Mačora. Kikija u NO ionako više nitko ne šljivi nakon što se ponio špekulantski u KOEI-R-A

aureus je u malo većoj banani.stišću investitori,kontroverzni poduzetnici,slovenci im pred stečajem,imovina fonda se topi ko sladoled.sa 700 milijuna na 68m danas ,
bolje da se zovu aureus rumenko-reklamni slogan:topimo vašu ušteđevinu kao rumenko na jeziku

možda ih spasi Dunavka a.d Veliko gradište,tu su veliki akcioneri
http://www.belex.rs/trgovanje/istorijski/DNVK/3y
imaju 2,5 % fonda ovdje,palo sa 8000 d na 1500 ,nije se trgovalo jedno 2 godine.
a mogu recimo i montmontažu prodati ili podgoričku banku,ako im zatreba likvidnosti.imaju i toga dosta.6-7 % fonda.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Ok je biti kritičan, ali ipak ste nešto previše napali taj jadni Aureus. Ne znam odakle vam ti podaci da udjelničari izvlače novce… možda ima i toga…
Ali ključna je stvar to da oni imaju sad novu strategiju "preorjentacije na ulaganje u razvijena visokolividna tržišta" i to treba poštovati. Oni jednostavno žele raditi na NYSE gdje se ne moraju brinuti za likvidnost i sada su u procesu prodavanja svega što se prodati može na ovim našim prostorima. To je sasvim ok. Svatko ima svoju strategiju.

jadni su samo njihovi investitori,ali možda i oni pokrenu akciju kao i ovi za forex,pa smo vidjeli danas rb akademiju.

njihova strategija je bila kao naslov onog filma;Zdrpi i briši.
Sebi su isplatili 57 milijuna dividende iz Aureusa. A ulagačima Dunavka ,akcionarsko društvo.

a ovo ulaganje na NYSE,to idu stopama dr.Ive.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Od spajanja sa NFD-om, stanje u Aureusu se potpuno promjenilo. Purko i Floričić više uopće ne vode fondove, a bome niti firmu. Sjede u Nadzornom odboru. Netko mi je spomenuo da su nakon spajanja njih dvojica dobili povlaštene dionice nove firme, a Slovenci redovne. Pobliže o tome možete vidjeti u Sudskom registru.
Ove nelikvidne regionalne dionice su ostavština starog Aureusa, dok je Slovencima najbitnija likvidnost imovine pa su otišli na zapadna tržišta. Baš me zanima što će tamo uspjeti napraviti i kako će se zaštititi od tečaja dolara.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/XXkOZ67P3vOFWSNqd4x2IA==.pdf

Neka mu laka zemlja.

Iskrena sućut rodbini i prijateljima.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close