Minus 4,5% a crobi u plusu. Kakav je to signal za dionicu.?
Minus 4,5% a crobi u plusu. Kakav je to signal za dionicu.?
Na ovom volumenu, nikakav.
I ja bi u ovu dionicu, al nejde pa nejde …
naš kaj, onda prodaj i prestani kukat. odi drukat negdje drugdje.
već mi se povraća od tvojih dječačkih postova…
[/quote]
Kolega jel to vas hvata lagani nervozitet ili se to meni samo pričinjava?! Čemu nervoza ako ste sigurni u svoju investiciju?? I ja imam KODT al imam i lovu pa si mislim dal da dokupim ovo ili nešto drugo ili ništa [sad]. Pošto nisam Warren Baffett da kupujem za cijeli život ja ti onda kupujem na kratki rok…tak..3-4 mjeseca. A tu se sve zna,em dobro posluju,em ide "dokap" ,em ide dividenda…a cijena dole. Ako je sve to nije diglo znači da je već visoko,naravno obzirom na situaciju u svijetu. Nisam rekao da firma nije ok. al mene zanima cijena dionice da nekaj ušećerim,kužiš? Dobro …ne kužiš al zato ne biti bezobrazan [pray].
[/quote]
hahaha nemoj da vadim postove di si objašnjavao da KODT ne valja na 1800 i kupio Varteks na 150
kuna, te to argumentirao da je VART u 1 kotaciji
[lol] [lol] [lol]
Ja 9 dana na moru nisam ni pogledao internet, vratim se cijena ista, jedino je novo da ti opet pišeš gluposti ovdje, šta ti je s INGR, po kojoj cijeni si to kupio, i s kolikim minusom prodao ?
KODT na istom zacementiran. Ali takva je očito i cijela burza sada, ovih 9 dana indeks pao svega 1,25 %, zanemarivo. (doduše, ovisi kako gledaš, da ovim tempom CROBEX pada cijelu godinu , to bi bilo skoro 40 % na godišnjoj razini :P). KODT može manje ili više s njim u korelaciji, to ne možemo predividjeti na kratke staze… ali ima barem dividende, CROBEX kao indeks ne dijeli dividende 😀
bok ljudi, nije vezano bas uz KODT, ali je uz isplatu dividendi. Prenosim sa drugog foruma:
Isplata dividende na žiro račune fizičkih osoba
29.06.2010
Poštovani,
SKDD vas obavještava da Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak (NN 80/2010) stupa na snagu 1. srpnja 2010. godine.
Članak 64. stavak 2. Zakona propisuje da se obveza isplate na žiro račun kod banke primjenjuje i za isplate dividendi i udjela u dobiti na temelju udjela u kapitalu za sve fizičke osobe. Slijedom navedenog, isplata dividende preko SKDD-a bit će moguća isključivo na žiro račune fizičkih osoba ovlaštenika prava na isplatu.
U slučaju da imate neisplaćena sredstva po osnovi dividende, molimo vas da SKDD-u na adresu: SKDD d.d., Heinzelova 62 a, 10000 Zagreb dostavite vlastoručno potpisan zahtjev (dopis) za upis žiro računa, te da obvezno priložite fotokopiju svoje važeće identifikacijske isprave (npr. osobne iskaznice) i fotokopiju ugovora o otvaranju žiro računa ili potvrde banke o otvaranju žiro računa. Za maloljetne osobe, predmetni zahtjev potpisuje zakonski zastupnik (roditelj ili staratelj) koji prilaže fotokopiju rodnog lista maloljetne osobe i fotokopiju svoje osobne iskaznice ili druge identifikacijske isprave te fotokopiju ugovora o otvaranju žiro računa maloljetne osobe ili potvrde banke o otvaranju žiro računa.
Obavijest za takve stvari bi trebale ići poštom na svakog dioničara osobno i to čim se promijeni zakon. Ne bulje svi u njihov site dan i noć. Slažem se s MyMoneyjem. Evo, ja nemam žiro račun, pa dok ga otvorim i pošaljem na njihovu adresu proći će dosta vremena.
Slažem se. Ali zar nije taj zakon promijenjen upravo neki dan? (ili se varam možda…) Tako da nije problem u SKDD, nego onome tko donosi te zakone ovako na prečac.