Ako pročitaš zadnjih 10 stranica ove teme onda ćeš saznati da se Aureus iskrcava
Čini mi se da je Aureus, krajem 5. mjeseca, prestao sa prodajom (4.Skrb.: HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 1.299 – sadašnja pozicija). Sa prodajom je nastavio drugi skrb.HPB, tada na 5. poziciji u top 10, a koji bi još mogao imati tih 700-tinjak kom.
Nije, nije. Imam slijed promjena na SKDD unatrag zadnje 3 godine za KODT. Ali nije to sad toliko bitno koliko je jasna namjera ovog skrbničkog da proda i preostalih 700 komada.
Kako to da nema velikog kupca za tih 700kom?….Ak je to tak dobra i perspektivna firma kak velijo zakaj onda prodaja ide tak trdo [undecid]…Znate kak Kostolany veli…cjepanje dionica je obično pravljenje majmuna od malih dioničara.Pa i Buffett je kupio b.h. po 7,5 dolara a nije ih cjepao ni kad su bile 89000kom. [proud]
ps:neznam kolko su sad,slabo se čujemo… [tongue]
Tvrtka od 100 mil$ godišnjih prihoda je mikrotvrtka. Može biti interesantna samo malim sakupljačima dividendi, npr domaćicama i vodoinstalaterima.
Buffett ne želi da njegova dionica bude dostupna bilo kome 😀
Ovdje očito nemaju s time problema… svatko je dobro došao kao dioničar, uključivo i one najmanje. Što je jako lijepo 🙂
@vodoinst
Microcap firme su uvijek zanimljive stvari… nekima 😉
Međutim, za naše uvjete (RH), tvrtka od 100 mil EUR (uskoro će bit toliko eur a ne usd!) prihoda nije mikro niti mcap od 300 mil kn je baš pravi microcap, kod nas to više spada u srednje tvrtke.
Zašto ova dionice nije zanimljiva "velikim" – možda zato što kod nas na tržištu veliki uopće nisu aktivnu niti na čemu više, jedini od preostalih velikih su tu mirovinci, a oni ne mogu ulagati u KODT – ipak im još im premala mcap 😀
I opet 40 kom po bidu [embarass]. Ostalo još 10 kom po istoj cijeni na asku,nitko neće…Recite mi jedan dobar razlog zašto bi ova dionica mrdnula u slijedeča recimo tri mjeseca,na više naravno [pray]
I opet 40 kom po bidu [embarass]. Ostalo još 10 kom po istoj cijeni na asku,nitko neće…Recite mi jedan dobar razlog zašto bi ova dionica mrdnula u slijedeča recimo tri mjeseca,na više naravno [pray]
naš kaj, onda prodaj i prestani kukat. odi drukat negdje drugdje.
već mi se povraća od tvojih dječačkih postova…
tvrtka od 100 mil EUR (uskoro će bit toliko eur a ne usd!)
pazi šta si želiš.
naš kaj, onda prodaj i prestani kukat. odi drukat negdje drugdje.
već mi se povraća od tvojih dječačkih postova…
[/quote]
Kolega jel to vas hvata lagani nervozitet ili se to meni samo pričinjava?! Čemu nervoza ako ste sigurni u svoju investiciju?? I ja imam KODT al imam i lovu pa si mislim dal da dokupim ovo ili nešto drugo ili ništa [sad]. Pošto nisam Warren Baffett da kupujem za cijeli život ja ti onda kupujem na kratki rok…tak..3-4 mjeseca. A tu se sve zna,em dobro posluju,em ide "dokap" ,em ide dividenda…a cijena dole. Ako je sve to nije diglo znači da je već visoko,naravno obzirom na situaciju u svijetu. Nisam rekao da firma nije ok. al mene zanima cijena dionice da nekaj ušećerim,kužiš? Dobro …ne kužiš al zato ne biti bezobrazan [pray].
Evo grafče R-A protiv P-A.
pazi šta si želiš.
[/quote]
Dobro, u tom slučaju će biti više 😀 Mislio sam sadašnjih EUR. Premda, ja ne vjerujem da EUR može pasti još nešto previše, svakako ne vjerujem da može ispod 1:1 za USD, a što bi bilo baš super 🙂
Naime, promjena tečaja nama ovdje super odgovara, eto npr. AED je vezana za USD… pa nam je izvoz u Emirate (a to je cca. 15-ak % prodaje) isto kao da izvozimo na dolarsko tržište… pa su ove tečajne razlike dobro došle. Zajedno sa ostalim zemljama regije (isto vezano za USD) je to do cca. 20 – 30 % prodaje… jedino što se bojim da to ne pokvare hedgingom, jer se izgleda vole štiti od valutnih promjena…, a u ovom kratkročnom slučaju će potencijalno ispast da bi tako neutralizirali dobitak…
Prepustiti se fluktuacijama jest rizik… ali sad u ovo vrijeme kako je EUR klizao, i vjerojatno klizi dalje… bi se vjerojatno isplatilo tome prepustiti.