Koja pušiona!
Pa jel smiju oni samo tako nas dokapitalizirati po nominali…….. [lol]
dobiti ces dupo dionica, no one ce biti otprilike 2 x manje cijene, bar napocetku
dividendu sigurno neces dobiti duplu,
iako bi imali para da isplacuju svake godinu 2x vecu divivedu…
Bas me zanima tko ce sad ovu vrijednosnicu za ove novce htjeti prodat
""Pravo na nove dionice imaju dioničari na čijem će računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu biti upisane dionice društva na dan 10. studeni 2010. godine ""
http://www.poslovni.hr/vijesti/povecanje-temeljnog-kapitala-koncar-dsta-150671.aspx
Pozdrav
I zanima me kako mislite da će se to odraziti na cijenu ili sam ja nešto krivo svatio ?
Pa mislim da se svaki dioničar potajice nada da će cijena prije dokapa rasti i/ili da neće pasti baš 50% nego recimo 40% što i nebi bilo tako nerealno s obzirom da ovdje (za razliku od 90% dionica na ZSE) imamo daleko više čvrstih ruku. iskreno mene ne dira, crobex je pao za 350 bodova a KODT praktički ostao di je.
E što opet komplicirate – već sto puta ponovoljeno: ništa se naročito nije dogodilo, tek nešto što si najbolje zamislite kao "stock-split, 1:2", koji nastupa 10. studenog 2010. Ništa više i ništa manje.
Ovo je lijepo iz dva mala razloga: estetski ljepše izgleda u bilanci (upisani kapital je sad cca./preko 10 mil EUR kunske protuvrijednosti, pa to na neku ozbiljnu firmu sliči), i praktično je za trgovinu ovako u manjim apoenima, "dostupnija dionica malim ulagaćima". Ako nam je to baš bitno… onda bi bilo super za par godina napraviti i jedan klasični stock-split, npr. u omjeru 1:10.
Ova odluka je lijepa, naravno, ali doslovno tako (estetski).
Nisam siguran kolega da ste bas u pravu….Malo je ovo drugacija prica od "stock splita"….
Pozdrav
2400+300=2700:2=1350………….2×1350=2700…a sad je 2400 [cool]
+dividenda 100kn=2800….mogli su nas ostale tražiti dokap…mogli su potrošiti miljune na nagrade,putovanja,fiktivne reklamacije…ali nisu…bravo,vjerojatno jedina uprava po buffetovom ukusu [thumbsup]
Čekajte ovo znači da svi dobivamo duplo dionica?? i duplu dividendu počevši od ove god ,ako je to istina wooow ovo je moja miljenica za vjeke vjekova…I zanima me kako mislite da će se to odraziti na cijenu ili sam ja nešto krivo svatio ?
krivo si shvatio
Nisam siguran kolega da ste bas u pravu….Malo je ovo drugacija prica od "stock splita"….
Pozdrav
..jep…slažem se… mislim da ih puno nije svjesno potencijala ove dionice
sudeći po nickovima neki su prisutni na tržištu već nekoliko godina a još uvijek ne znaju što je bilanca niti su u stanju zbrojiti 2 broja i podijeliti sa trećim…. ali će zato za svoj gubitak uvijek brzo okrivit fond managere, sanadera, kosoricu, milanovica, horvatincica, eu, cromana, bilo koga samo ne sebe same…. [rolleyes]
sudeći po nickovima neki su prisutni na tržištu već nekoliko godina a još uvijek ne znaju što je bilanca niti su u stanju zbrojiti 2 broja i podijeliti sa trećim…. ali će zato za svoj gubitak uvijek brzo okrivit fond managere, sanadera, kosoricu, milanovica, horvatincica, eu, cromana, bilo koga samo ne sebe same…. [rolleyes]
[/quote]
ako si trejder i na grafu vidiš da je cijena pala 50% a ne shvaćaš da je bio stock split onda se itekako trebaš brinuti