KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dali se očekuje kakav rast na ovoj dionici prije dividende? Razmišljam o kupnji iste pa me zanima vaše mišljenje…Hvala svima!

Valjda je dividenda već uračunata u cijenu.
[/quote]

…ma nemam pojma…

Dali se očekuje kakav rast na ovoj dionici prije dividende? Razmišljam o kupnji iste pa me zanima vaše mišljenje…Hvala svima!

je, bas ces na forumu dobiti iskrene odgovore ponukane iskljucivo ljudskom dobrotom bez trunke koristoljublja [wink]
[/quote]

… budite vi iznimka koja potvrđuje pravilo…

Nejasno je kako će se odraziti na cijenu dodjela dionica nakon skupštine [undecid].

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Nejasno je kako će se odraziti na cijenu dodjela dionica nakon skupštine [undecid].

dodjela dionica [cool]

slobodna energijo

ako bi ti ja savjetovao kupnju kodt, onda bi ti morao i reci kada da prodajes, tj morao bi misliti na tebe…
Ja imam kodt i ono sto je meni OK kod te dionice ne mora biti ok tebi. Takodjer, meni je ova dionica sasvim OK s obzirom od cega se sastoji moj portfelj/imovina.

takodjer, nisi rekao da li bi kupovao dionicu zato da je prodas za 2 sata, tjedan dana, mjesec dana ili godinu dana

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

takodjer, nisi rekao da li bi kupovao dionicu zato da je prodas za 2 sata, tjedan dana, mjesec dana ili godinu dana

ili 10 godina, ili nikad. (vas što prodajete ispod godinu dana sve treba oporezovati! [lol] , porezom na kapitalnu dobit tj. na špekulacije se misli, to sve < 1 god)

[smiley]
nije mi se dalo vise nabrajati,,,

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

to ti je prijatelju, nebitno. ako si pravi investitor, baš te briga kolika je cijena.
udri po asku i piši, ali cijenu ne spominji, bitno da si unutra
ako ne vjeruješ, pitaj lynxa, on će ti potvrditi moje riječi

Frankly my dear, I don't give a damn!

to ti je prijatelju, nebitno. ako si pravi investitor, baš te briga kolika je cijena.
udri po asku i piši, ali cijenu ne spominji, bitno da si unutra
ako ne vjeruješ, pitaj lynxa, on će ti potvrditi moje riječi
[/quote]

Pa ne baš doslovno tako. Ja bih rekao ovako: cijena ti ustinu "nije" bitna "tako u detalje" (to za malo dividende gore-dolje, to nije bitno), bitno ti je samo da otprilike cijena koju platiš bude bitno niža od onoga koliko misliš da vrijedi. Ukoliko tvoj očekivani godišnji prinos (s kojim recimo diskonitraš projekcije budućih prepravljenih/normaliziranih slobodnih novčanih tokova… ili već što, to su sad tvoji osobni filozofski uvjetovani detalji :D) nije slično tih par postotaka koliko iznosi dy, onda stvarno dugoročno gledano tih gore dolje +/- nekoliko posto ti BAŠ NIŠTA ne znači.

Naravno da je dobro kupiti čim jeftnije to bolje. Ali ništa ti ne jamči da možeš pogoditi ta kratkoročna kretanja i zato ti u načelu uvijek predstavlja puno veći rizik nastojati to pogoditi nego li ne pokušavati pogoditi i kupiti "kako uspiješ" (svejedno da li i par desetaka posto gore-dolje), svjestan i jedino ti to bitno, da je cijena "otprilike" puno niža od te tvoje (oprezno, mada i to vrlo "otprilike", i sa prikladnim diskontnim faktorom) procijenjene intrinzične vrijednosti kompanije, izraženo po dionici.

Dakle možeš ti htjeti kupiti što jeftinije, naravno, to svi želimo – ali ti nije pametno se previše pouzdati u to da možeš ili da bilo tko drugi može dovoljno pouzdano predvidjeti ta kratkoročna kretanja, a kako ti stvarno u tim malim iznosima ništa ne znače… ne znam čemu uopće priča o tome. Tim više što bi neargumentirano pričanje o konkretnim kraktoročnim očekivanjima kretanja cijena dionice se moglo shvatiti kao drukanje, a što ne bi trebala biti razina razgovora na kojoj se na ovoj temi koristimo. Ovdje smo ipak uglavnom ozbiljni (iako često vrlo mali, ali ozbiljni!) investitori. Za cjenovne priče služe TA i slični podforumi. Tamo će ti sigurno netko znati "vrlo pametno" ispričati kako će se cijena kretati na tim tvojim vremenskim skalama od interesa.

eto, slažemo se [thumbsup]

usput, svima onima koji su kupovali npr. atpl po 3500 jer su mislili da vrijedi 7800, pa onima koji su kupovali dlkv po 1600 jer su mislili da vrijedi 5200, pa onima…..
pročitajte još jednom veliku rečenicu, i shvatiti ćete da niste pogriješili što ste kupovali po tim cijenama

….bitno ti je samo da otprilike cijena koju platiš bude bitno niža od onoga koliko misliš da vrijedi.

Frankly my dear, I don't give a damn!

hehe, pa jako je zanimljivo da li nakon skupštine baš… ili 10. listopada kada se gleda knjiga dioničara 🙂
Bilo bi zanimljivo da se odrazi već nakon skupštine 😀

usput, svima onima koji su kupovali npr. atpl po 3500 jer su mislili da vrijedi 7800, pa onima koji su kupovali dlkv po 1600 jer su mislili da vrijedi 5200, pa onima…..
pročitajte još jednom veliku rečenicu, i shvatiti ćete da niste pogriješili što ste kupovali po tim cijenama

Točno da nisu pogriješili prilikom određivanja cijene obzirom na procjenu vrijednosti.

Aaaaaaaali su pogriješili (pretpostavaljm :D) prilikom procjene vrijednosti!! – što ih je možda skupo došlo… Zato je jako važan onaj dio gdje govorim da prilikom procjena treba biti oprezan!, nikada se ne smije preoptimistično (nerealno!) projicirati buduće zarade… konzervativnost u procjenama je ključ uspjeha za value investitore. Radi se o tome da uvijek jako "konzervativno" procjene vrijednosti kompanija, i onda na tako nisku vrijednost još traže "maržu sigurnosti" (žele kupiti još jeftinije od toga što su dobili, a dobili su ne-puno..) i stoga takvi investitori većinu vremena nemaju što kupiti jer im je baš sve ("jako") skupo – tek u vrijeme nekih bear marketa se poneke dionice na koje ciljaju nađu po cijenama koje su im i tada (u skladu sa akutalnim njihovim procjenama) dovoljno jeftine – i tada se nakracaju što jače mogu, i više ne puštaju, ne prodaju ni za živu glavu… do evenutalno ako se poneka dionica ponekad dogodi, u suprotnu krajnost, precijenjenom, tada prodaju, slažu taj keš zajedno sa dividendama koje primaju sve te godine… do nekog novog bear marketa ili druge zgode koja stvori uvjete za kupnju/dokup neke dionice…

hehe, pa jako je zanimljivo da li nakon skupštine baš… ili 10. listopada kada se gleda knjiga dioničara 🙂
Bilo bi zanimljivo da se odrazi već nakon skupštine 😀
[/quote]

a što bi se trebalo dogoditi nakon skupštine i zašto je ona bitna? (samo pitanje)

New Report

Close