KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

10. BAHOVEC SREČKO 430 1,40 Osnovni račun
Ukupno: 41,74

stari slovenski mudrac 😉

On stvarno zna što radi. Njegov uspjeh nije "slučajan" jer svojim potezima stalno dokazuje da zbilja zna što i po kojoj cijeni kupuje (makar to ne bilo odmah ovako očito kao sada, ali se vremenom se pokaže…). A fascinantno mi je što je tako star a tako rasuta 😛 Ej, mogli bismo ga "od milja" (iz poštovanja) nazvati našim "Buffett-om" 😀 Naime on ima 70-ak godina jel??

[/quote]

Dali je dotični prodavao 2007-e ili je cijeli pad proveo u dionicama?

[/quote]
nije ništa prodavao
[/quote]

onda mi nije jasno o kakvom uspjehu pričamo

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

stari slovenski mudrac 😉

On stvarno zna što radi. Njegov uspjeh nije "slučajan" jer svojim potezima stalno dokazuje da zbilja zna što i po kojoj cijeni kupuje (makar to ne bilo odmah ovako očito kao sada, ali se vremenom se pokaže…). A fascinantno mi je što je tako star a tako rasuta 😛 Ej, mogli bismo ga "od milja" (iz poštovanja) nazvati našim "Buffett-om" 😀 Naime on ima 70-ak godina jel??

[/quote]

[/quote]
nije ništa prodavao
[/quote]

[/quote]

Sve je to relativno

Kupovao je ledo po 200-300 kn, knzm po 3-4k, jmnc po 5k prije 10 ak godina…eh sad, ima prosjecno prinos sigurno preko 25 % godišnje…

Ja bih rekao da je uspješan ali da nije maximalizirao stvar

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

stari slovenski mudrac 😉

[/quote]

[/quote]
nije ništa prodavao
[/quote]

[/quote]

Sve je to relativno

Kupovao je ledo po 200-300 kn, knzm po 3-4k, jmnc po 5k prije 10 ak godina…eh sad, ima prosjecno prinos sigurno preko 25 % godišnje…

Ja bih rekao da je uspješan ali da nije maximalizirao stvar

[/quote]

svaka čast kupio je u pravo vrijeme kada nitko nije znao da naša burza uopće postoji.

možda je to bilo i slučajno, možda i ne… sudeći po potezima zadnjih godina prije će biti da je.

i to je to. nakon toga ništa. da je te dionice dao u ruke afričkog mravojeda rezultat bi bio isti.

imao je fantastičnu zaradu do 2007-e, a zadnje 2 godine je izgbuio cca 70% vrijednosti.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

nije poanta samo znati kupiti, treba znati i prodati…

Ma to je bez veze, ako čovjek ima toliko para, možda želi imat udjele u najboljim hrvatskim firmama i to je to, ne da mu se gnjavit, uživa u životu.

stari slovenski mudrac 😉

[/quote]

[/quote]
nije ništa prodavao
[/quote]

[/quote]
O uspjehu dugoročnom buy-and-hold strategijom (value tipa) 😉

A ta strategija nema kao faktor predviđanje trendova (vrha/dna) što je možda djelomičan odgovor na to zašto ništa nije prodavao (ako nije, ne znam toliko detaljno).

Pravi value investitor bi doduše na cijenama možda još krajem 2006., najkasnije 2007., "osjetio" da su valuacije nerazumne, "osjetio bi se nesigurnim" u svojim dionicima… bar nekima od njih pa bi svoje pozicije "teška srca" ("jer želi držati doživotno") bar malo skresao… (često dosta prije vrha, pa bi i takvome rekli da nije baš nešto kad ne zna pogađati vrhove/dna? :D)… i čekao, čekao…. pa kada ponovno "postanu jeftine" (kao što su postale, i prejeftine :D) tada bi ponovno dokupljivao prethodno skresane pozicije i/ili neke nove ukoliko se nađe neka nova vrlo kvalitetna firma jeftino cijenjena… a relativno čini se i još jeftinija od tih koje već ima pa umjesto ponovnog dokupa jednih te istih bi išla ta evenutalna diverzifikacija u nove pozicije…

Ali baš takav maher – valjda nije 😛

U svakom slučaju čini se očitim (prema onome što čitam, vidim) da "zna izabrati dionice" (kvalitetnih firmi!) i onda ih čvrsto držati. To je ta strategija koja mi se ovdje čini da je po srijedi: kupi povoljno super firmu, i drrrrrrrži!

Ja mu samo želim izraziti suosjećanje sa time što je morao prodati ZAPI (premda bi on to možda htio i dalje držati… ali došlo je vrijeme kada nasilno otimaju, squeeze out će još malo… i to je to, nema izbora) te mu izraziti čestitku što je jedna od kupnji "za te novce" upravo KODT jer držim da je to sada upravo vrhunska stvar za staviti u takav "kupi i drrrrrrrrrži" portfelj.

Čovjek jednostavno zna, što drugo reći. Šteta što su ga (i sve nas) istjerali iz ZAPI-ja, to je bila kompanija koju sam i ja mislio držati jako dugo, ali nije bilo izbora nego prodati.
A svi koji misle da Bahovec griješi neka usporede svoj portfelj s njegovim 😉

Da je materijal za uzor kakvim ga predstavljate onda bi na astronomskim fundamentima 2007-e skratio bar dio portfelja, jamnicu na 100,000 ili konzum na 600 kuna. Ili negdje tokom bear marketa. Danas je 70% "lakši" nego prije 3 godine. Ako je to respektabilan rezultat onda su pola ljudi na forumu gurui.

Isto tako, dali je kupovao prije godinu dana?

No nije ni bitno, tema je KODT, ne Srećko Bahovec.

Sad ispada da su svi znali da je trebalo prodati 2007. a kupovati u ožujku 2009.

Nisu, ali nije ni Srećko Bahovec [wink]

Baš sad računam ukupni dividendni prinos na svoj portfelj i iznosi slabih 1,6 %.
Ali nije kasno uhvatiti još malo KODT-a pa da to popravimo.
Koliko me sjećanje služi do polovice sedmog mjeseca bi trebalo imati dionicu za dobiti dividendu.

Nisu, ali nije ni Srećko Bahovec [wink]

Srečko.

tko malo trazi, malo i dobije

New Report

Close