KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok techman, zaboravih na P-A, ma nek si živ i zdrav, hebo pare [thumbsup]

Ko dolazi na skupštinu, šveđanin je bio dobar do sada [proud]

Zanimljivo stanje na KODT-P-A dokad se ovaj skrbnički HPB misli istresat, što ovi bolji poznavatelji KODT (npr. DELUX ) misle o tome.

Zanimljivo stanje na KODT-P-A dokad se ovaj skrbnički HPB misli istresat, što ovi bolji poznavatelji KODT (npr. DELUX ) misle o tome.

Mislim da se iza tog skrbnickog krije Aureus Equity. Nisam siguran, ako neko moze potvrditi, super.
Ako se ne varam, Aureus dosta toga prodaje u zadnje vrijeme.

Da, to je Aureus. On sad mlati pare u Americi….
jedan stariji intervju http://www.poslovni.hr/119023.aspx

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

kolega

meni je poznato jedino da je KODT brutalno dobra firma i debelo podcijenjena

Tupoglave neznalice( imaju tup zatiljak) se cude zasto kodt raste a na 2 booka je
naravno da raste, jer je visokoprofitabilna tvrtka i ima pravo biti i na 3 booka

Ma mislim , ako THNK I HDEL, dva G U B IT A Š A kotiraju po 0,7 trulih bookova, onda KODT, LEDO ATGR, ULPL trebaju biti na minimum 4 booka

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

kolega

meni je poznato jedino da je KODT brutalno dobra firma i debelo podcijenjena

Tupoglave neznalice( imaju tup zatiljak) se cude zasto kodt raste a na 2 booka je
naravno da raste, jer je visokoprofitabilna tvrtka i ima pravo biti i na 3 booka
[/quote]

Ovo je bio svojevremeno argument i za Jnaf. Sad dionica ne valja i vraća se prema 2000 kuna.

Ne kolega

Ja nikada nisam pisao daje jnaf visokoprofitabilna tvrtka.

Jnaf je na 2700 na fer cijeni

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ne kolega

Ja nikada nisam pisao daje jnaf visokoprofitabilna tvrtka.

Jnaf je na 2700 na fer cijeni

Nisam niti mislio na Vas.

Društvo, jel vidite tko nam se pojavio u TOP-10? [smiley]

27.05.2010
Top 10 računa za vr. papir – "KODT-P-A"

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. KNEŽEVIĆ NIKOLA 2.844 9,26 Osnovni račun
2. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM 2.671 8,70 Skrb. račun
3. BERKOPIĆ DRAŽEN 1.510 4,92 Osnovni račun
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 1.304 4,25 Skrb. račun
5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 1.302 4,24 Skrb. račun
6. BRKIĆ MARIJAN 1.000 3,26 Osnovni račun
7. VULIĆ TOMISLAV 808 2,63 Osnovni račun
8. JURKIĆ ŽELJKO 500 1,63 Osnovni račun
9. JUMIĆ BRANKO 452 1,47 Osnovni račun
10. BAHOVEC SREČKO 430 1,40 Osnovni račun
Ukupno: 41,74

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

stari slovenski mudrac 😉

On stvarno zna što radi. Njegov uspjeh nije "slučajan" jer svojim potezima stalno dokazuje da zbilja zna što i po kojoj cijeni kupuje (makar to ne bilo odmah ovako očito kao sada, ali se vremenom se pokaže…). A fascinantno mi je što je tako star a tako rasuta 😛 Ej, mogli bismo ga "od milja" (iz poštovanja) nazvati našim "Buffett-om" 😀 Naime on ima 70-ak godina jel??

Mudrost često dolazi s godinama, ali u ovakvim stvarima (gdje je bitno vrijeme) važno je da smo mudri i dovoljno ranije nego ostarimo (kao npr. on koji je tako počeo ulagati još prije 20 godina… i zato postigao to sve što je postigao, za 20 godina se investiranjem možda puno postići – šteta za njega samo što do prije 20 godina, u onom sistemu gdje nije bilo TK… nije mogao svoj talent iskoristiti i kao mlađi…).

A sad jadnik morao izaći iz nevjerojatne firme zvane Zagrebačka pivovara, po njemu možda (razuma pretpostvka obzirim na način investiranja, udjel koji je imao…) i "najbolje firme u RH", i kad je morao izaći iz toga… pa gdje onda sa novcem?? Gdje drugdje nego u "2. najbolju firmu u RH" (Končar D&ST). S time da mi ovdje… možda i nismo sigurni u to koja je 1. a koja 2. najbolja… ZAPI ipak ima ograničenje na domaće tržište… što nije baš zgodno… tako da bi g. Bahovec čak mogao na kraju zaključiti da je ušao i u još bolju firmu nego li je ZAPI iz kojega izlazi prisilno.

Ima ZAPI EBIT/equity nekih cca. 50 % (nevjerojatno) a naš KODT doduše manje (i modificirano gledano, uzevši u obzir pretjerane rezervacije… nešto veće nego potrebne amortizacije… i sl. detalje)… međutim KODT ima mjesta daljnji rast na međurodnim tržištima, dakle ima kamo taj svoj novac i stvarno reinvestirati…. što čini onu pravu razliku za nas koji vjerujemo da KODT svojom konkurentnošću ima mjesta za još značajan daljnji napredak na tržištu… a tko zna… s vremenom možda i daljnjem povećanju operativne profitabilnosti koja je doduše već izvrsna po svim kriterijima (osim tim nenormalnim pivarskim i sl. neuobičajeno dobrih biznisa) donese neka nenadana iznenađenja…

Kupiti dionicu biznisa sa velikim povratom, i čeeeeeeekati (do svoje 70. godine i dalje [lol] ) tako jednostavan prinicip – a tako neshvatljiv dobrom dijelu investitora…

stari slovenski mudrac 😉

On stvarno zna što radi. Njegov uspjeh nije "slučajan" jer svojim potezima stalno dokazuje da zbilja zna što i po kojoj cijeni kupuje (makar to ne bilo odmah ovako očito kao sada, ali se vremenom se pokaže…). A fascinantno mi je što je tako star a tako rasuta 😛 Ej, mogli bismo ga "od milja" (iz poštovanja) nazvati našim "Buffett-om" 😀 Naime on ima 70-ak godina jel??

[/quote]

Dali je dotični prodavao 2007-e ili je cijeli pad proveo u dionicama?

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

stari slovenski mudrac 😉

[/quote]

Dali je dotični prodavao 2007-e ili je cijeli pad proveo u dionicama?

[/quote]
nije ništa prodavao

New Report

Close