Kad je skupština na kojoj se glasa o prijedlogu ovogod. dividende?
ZABA kupila 400 komada, a HPB prodala 405 komada.
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:52:4307010097870454::NO:RP::
Jel to jučer P bila u specijalnom režimu a danas opet normalno ili mi je gledalica stiltala?
BTW lijepo izgleda prodaja na R [thumbsup]
Prodaja na 2400
a jos prije dva mjeseca se moglo skidat po 2000
Jel to jučer P bila u specijalnom režimu a danas opet normalno ili mi je gledalica stiltala?
BTW lijepo izgleda prodaja na R [thumbsup]
povlaštena je sada u posebnom režimu. ništa strašno, ionako nisam pratio dnevno trgovanje, davno sam se nakrcao i ne mislim na ovakvim ili sličnim cijenama prodavati
Vec je netko ovdje slao usporedbu dionica s profitabilnoscu u rangu Kodt-a koje su na stranim trzistima..
Prosjecno se trguju oko 4,5 BV
Ovdje ROE 24 a tvrtka na 2 BV
Kodt nam trenutno nudi kamatu od cca 11 % godišnje
Kao da kupujete Ht po 220 kn ( mislim da je ove god zarada po dionici na ht bila cca 24 kn)
Mnogi su propustili priliku na ht-u, a vecina ce ih i na KODT-u
kako misliš kamatu od 11%?
Pa lijepo
Tvrtka se trzi na 2,1 booka
Povrat na kapital je cca 24 %
potpuno isto kao da ste kupili tvrtku na 1 booku s ROE 12
Imate povrat od 12 % godisnje
Dakle na vas kapital dobijate 12 % godisnje
Trenutno je cijena Kodt-r-a 2300 kn sto je cca 2,1 BV pa vam i ROE od 24 % nudi po prilici 12 % povrata, tj tvrtka od prilike zaradi za 9 godina ono sto ulozite ako ju danas kupite
Što zar će dividenda biti 264 kune?
može link
Što zar će dividenda biti 264 kune?
može link
Ne kolega
ovdje je cca 100 kn
otprilike na fer vrijednosti HDEL-a
Al prije ce ovdje biti dividenda 350 kn nego ce hdel doci na tu cijenu, pa da i vi budete na nuli…
Pa lijepo
Tvrtka se trzi na 2,1 booka
Povrat na kapital je cca 24 %
potpuno isto kao da ste kupili tvrtku na 1 booku s ROE 12
Imate povrat od 12 % godisnje
Dakle na vas kapital dobijate 12 % godisnje
Trenutno je cijena Kodt-r-a 2300 kn sto je cca 2,1 BV pa vam i ROE od 24 % nudi po prilici 12 % povrata, tj tvrtka od prilike zaradi za 9 godina ono sto ulozite ako ju danas kupite
[/quote]
još nisam vidio da netko ovako zakomplicira stvari. kad skratiš razlomke – ovo o čem pričaš je P/E – najčešći pokazatelj kod usporedbe dionica.