Prvo, pišete o navodnoj informaciji čija se vjerodostojnost ne može provjeriti pa spada u kategoriju "rekla-kazala"
Drugo i glavnije, nismo uspjeli uvidjeti poveznicu informacije koja se tiče KNZM-a s ovom temom
Pozdrav
@Brankica
Prvo, pišete o navodnoj informaciji čija se vjerodostojnost ne može provjeriti pa spada u kategoriju "rekla-kazala"
Drugo i glavnije, nismo uspjeli uvidjeti poveznicu informacije koja se tiče KNZM-a s ovom temom
Pozdrav
gospon Vjeko, tak sam vam imala navodnu informaciju i prije desetak dana i znate da su je drugi forumaši potvrdili.
A poveznica sa Konzumom je to kaj se ova vijest direktno veže na prošlu vijest.
A sve vijesti su vijesti,dobre ili loše, zato i ovaj forum služi,kaj ne.
Istina, no nastojte se držati teme jer ovako to ispada i kao spamanje što se često vidi na temi Komentari trgovanja… gdje se stavljaju kretanja indeksa i informacije vezane uz svjetsko gospodarstvo za koje postoji posebna tema.
Istina, no nastojte se držati teme jer ovako to ispada i kao spamanje što se često vidi na temi Komentari trgovanja… gdje se stavljaju kretanja indeksa i informacije vezane uz svjetsko gospodarstvo za koje postoji posebna tema.
da da da…….
to je moj Vjeko
pofuk
Još je gore.Na prvi pogled porast prihoda, ista dobit. Kad ono povećanje vrijenosti zaliha 21 mil kn, a dobit 10 mil kn. Znači gubitak 11 mil kn! Toga sam se i bojao za ovaj prvi kvartal, firme će pokušati skrivati sve što mogu i ne priznavati krizu.
Ispravite me ako griješim – oni su tek u 4q napravili halu da mogu imat zalihe, tj. sada su u mogučnosti skladištiti transformatore – ukoliko te zalihe odu – profit ide sky-hi.
Još je gore.Na prvi pogled porast prihoda, ista dobit. Kad ono povećanje vrijenosti zaliha 21 mil kn, a dobit 10 mil kn. Znači gubitak 11 mil kn! Toga sam se i bojao za ovaj prvi kvartal, firme će pokušati skrivati sve što mogu i ne priznavati krizu.
tipicno za kompaniju koja pokusava umjetno povecati dobit
– povecali troskove amortizacije
– rezervirali 80% (6mio kuna) neto dobiti za troskove buduceg razdoblje
mate odi zuri u sunce il tako nesto [bye]
ma naravno da je doslo do povecavanja zaliha i povecanje potrazivanja od kupaca, samo moras biti jako glup ili imati jako lose znanje ili jako zeljet drukat da ako dolazi do rasta prihoda, logicno je da dodje i do rasta zaliha [bye]
rast prihoda od prodaje od 5%, uz nepromijenjene uvjete, objasnjava rast zaliha od 5%
kod kodt rast zaliha je 9% , sto dobivamo da je sranje koje se dogadja uzrokovalo 4% povecanje zaliha
[bye]
no jos im je izgleda predobro kad rezerviraju za troskove u ovakvoj situaciji 6 mio kuna, a neto dobit 8 mio kuna
zurit u sunce [lol]
Sad vidimo kako se jedna kvalietna firma može brzo pretvoriti u gubitaša.Realno je ovaj kvartal -10 mil. kuna.