KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jao vlad, primi se ti tehnikalija to ti bolje ide od fundamenata i procjena poslovanja kompanija!

šta si počeo i ti ulagat po booku, nekretninama, zemljištima, imovini i ostalom? [rolleyes]

čekaš da ti likvidiraju firmu da bi se namirio zemljištem? [smiley]

al zapravo oćeš reć da su puno bolje firme koje s puno imovine stvaraju malo nego s malo puno, jel?

http://mojedionice.com/fund/IzvFundUsp.aspx?idDrz=1&god0=2008&filtGod1=0&pok1=12&filtOd1=0.01&pok2=11&pok3=69&nacGod=0&Likv20=0&idPer=38&SortDir=uzl

obratiti pažnju na ovaj konzervativni pokazatelj…
znam sve što se može prigovoriti kreativnom računovodstvu, ali bilanca je bilanca.

Nisam siguran što želiš reći s ovim postom, ali čini mi se da želiš pokazati kako je prema tom konzervativnom pokazatelju (P/B), kodt precijenjen. Kao prvo, ovo je pokazatelj za 2007. godinu. Od tada se promijenila BV. BVPS je prema cijeni od 1600 kuna 1,47 što sasvim sigurno nije puno za poduzeće s ovako velikim stopama rasta (što ne garantira da će biti velike i u budućnosti)
Uostalom P/B je vrlo promjenjiv. Evo prije godinu dana P/B kodta je iznosio 6 i nešto.

jao vlad, primi se ti tehnikalija to ti bolje ide od fundamenata i procjena poslovanja kompanija!

šta si počeo i ti ulagat po booku, nekretninama, zemljištima, imovini i ostalom? [rolleyes]

čekaš da ti likvidiraju firmu da bi se namirio zemljištem? [smiley]

al zapravo oćeš reć da su puno bolje firme koje s puno imovine stvaraju malo nego s malo puno, jel?

svakim postom dokazuješ kako nemaš blage ni o čemu.
pozdrav

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Međutim ono što me najviše smeta kod ove firma je financijska poluga. 2,15 je dostavisoko.

Mislim da to ovdje nije nikakav problem. Najveći dio kratkoročnog duga je prema dobavljačima, s rokovima plaćanja cca. 90 dana (vidi materijalne troškove prodane robe). Uz to, potraživanja od kupaca su im još nešto veća, ali opet to su plaćanja u cca. istom roku. Dakle dug pokriven potraživanjima – to je dobro.
Kamatonosni dug je na konzervativnim razinama.
Ima li netko da zna što se krije pod: ostale kratkoročne obveze?

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

http://mojedionice.com/fund/IzvFundUsp.aspx?idDrz=1&god0=2008&filtGod1=0&pok1=12&filtOd1=0.01&pok2=11&pok3=69&nacGod=0&Likv20=0&idPer=38&SortDir=uzl

obratiti pažnju na ovaj konzervativni pokazatelj…
znam sve što se može prigovoriti kreativnom računovodstvu, ali bilanca je bilanca.

Vlad,
ajde ti reci sto si ti htio reci s ovim..

ostale obveze su primljeni predujmovi za buduce poslove (znaci za poslove koje su ugovoreni za buducnost i djelomicno naplaceni- procitati revizorsko)

obveze prema dobavljacima, za one koji ulazu u dionice nije nesto sto se zove dug, vec ulazi u working capital isto kao sto ulaze primljeni predujmovi.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Egotrip je došo ovdje gluparat jer mu je to kao jedini target koji nije pogodio.
I onda kad mu ljudi koji nešto znaju o FA ozbiljno odgovaraju nema što reći.

@mici,
onaj k’o ovako racuna financijsku polugu i zatim stavlja P/B od 6 ima za potrebu samo jednu stvar – drukanje, eventualno da nema pojma o osnovama financija [tongue]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Sreća da ne možemo ispod 0 kn [bye]

fala bogu da smo i vladov target odradili! [lol]

čestitke prodavačima! [lol]

Vlad,koji je slijedeči target [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

sljedeći bi trebo bit drito 0…

kapitalizam bi trebo umrijet…

a meni će i dalje kapat dividenda kao utjeha! [lol]

@mici
,
onaj k’o ovako racuna financijsku polugu i zatim stavlja P/B od 6 ima za potrebu samo jednu stvar – drukanje, eventualno da nema pojma o osnovama financija [tongue]

Isprika
Nije riječ o fin. poluzi nego o koeficijentu financiranja i po mojoj brokerskoj jući iznosi 2,15 ikao ja dobivam drugačije brojke – 1,65. A P/B je
bio 6 u jenom trenutku prošle godine pri vrlo visokim cijenama.

New Report

Close