i da se ne udaljavam od teme, moje mišljenje je da ako HT može na 250kn, onda i KODT može bez problema na 1500kn. I stoga ga ja još ne mislim kupovati.
Ne kažem da ću ga uspjeti kupiti na 1500, ali još čekam. Vidjet ćemo. A nemam niti problem s tim da ga kupim na 2500 – 3000kn, ali u uzlaznom trendu.
hehe ajmo od početka filipe
1) Ja sam na burzu investirao novac koji mi dugoročno ne treba, i ostavio dovoljno za život i provod – onako kako treba
2) drukanje na forumu trenutno nema uticaja na dionice, i digdje nikad nisam napisao kupite ide sutra ap ap, napisao sam da su dionice za long
3) pošto su sve dionice pale, onda bi isto mogao napisati za bilo koga na forumu ko je išta pozitivno napisao
4) Obe firme su prikazale odlična izvješća, a to sam jedino tvrdio
5) Pitao si me za informaciju, nesebično sam ti je dao, i sad pljuješ po meni
hehe ajmo od početka filipe
1) Ja sam na burzu investirao novac koji mi dugoročno ne treba, i ostavio dovoljno za život i provod – onako kako treba
2) drukanje na forumu trenutno nema uticaja na dionice, i digdje nikad nisam napisao kupite ide sutra ap ap, napisao sam da su dionice za long
3) pošto su sve dionice pale, onda bi isto mogao napisati za bilo koga na forumu ko je išta pozitivno napisao
4) Obe firme su prikazale odlična izvješća, a to sam jedino tvrdio
5) Pitao si me za informaciju, nesebično sam ti je dao, i sad pljuješ po meni
1) dobro za Vas ako je tako
2) ako nije drukanje ono što pišete na KODT i TNPL, onda ne znam što je drukanje. Ok, nije direktno, tipa "sutra ide gore", nego više u stilu "ova cijena je fantastična, neponovljiva, sad je prava prilika koja se neće ponoviti" "fundamenti su savršeni", "sad je jeftino" i sl., dakle u tom stilu. Meni osobno je to čisti druk. Ne znam što ostali o tome misle.
3) točno. ima i drugih. ali Vi ste jedan od par članova koji se jako ističete po količini takvih postova (uz npr wunderkinda, lopinu…)
4) točno. to je u redu, ali to ne znači je trenutno prilika da se te tvrtke kupuju
5) ne pljujem, samo konstatiram. i kritiziram takav stil pisanja i ponašanja na forumu. ako nešto ne stoji što sam napisao, napišite molim Vas što je to.
Kolega filip, samo pišem što mislim, i ja kupujem te dionice.
Drukanje je kad pišeš loše , a na bidu si, odnosno kad pišeš hvalospijeve a stojiš na asku.
Ove događaje zadnjih dana vani nisam očekivao, još ćemo vidjeti sutra i ponedjeljak što će se dogoditi. Ja neću prodavati svoje dionice.
Nisam upoznat.. ispričavam se što opet upadam ko padobranac, ali zašto Ilirika prodaje ovu dionicu na ovim razinama? Kaj stvarno nemaju kaj drugo za prodat? Nešto malo likvidnje možda. Eto Atlantske kolko god hoćeš možeš prodat, ide ko alva. U čemu je problem? ZAŠTO?
Treba po stoti put ponoviti da je ovo fenomenalna firma ,ali tko će bitno podići cijenu ove dionice.
ovo prvo je jedino važno, ovo drugo potpuno nebitno. Koja korist od "postojanja podizača dionice"??, takvo nešto je umjetno i privremeno, "pravoj dionici" ne trebaju "podizači".
više od godinu dana kažeš?, jednu godinu?, jednu jedninu godinicu? 😛
Onaj tko gleda dionice u takvom vremenskom periodu, jedino može biti kockar. Kupnja bilo koje dionice, bilo kada, "na period" kraći od bar 2-3 godine je čista kocka. Onaj tko za bilo koju dionicu tvrdi da zna uopće u kojem smijeru (a ne iznosu) će se kretati cijena u narednih godinu dana – ili je previše uobraženi muljator, ili nema pojma o ničemu; u pravilu je tek kockar kojemu je burza "nova vrsta" kockarnice. Jedno je procijeniti vrijednost poduzeća, a drugo je biti tako hrabar pa tvrditi da će cijena tako brzo se poklopiti sa njom, to kada će se poklopiti… to nitko ne zna, a prave investitore niti ne zanima, jer ne utječe na njegov dugoročni uspjeh. Bitno je znati koja je realna vrijednosti, i koja je vjerojatnost kakve stope rasta te realne vrijednosti na duže staze; a onda će vrijeme/slučajnost/burza/ponuda-potražnja učiniti svoje, ponekad ti vanjski elementi ništa niti ne moraju činiti (kod "dividendnih dionica").
Nakon ovakvih kriza će biti potrebno i više vremena i vjerujte nikakvi fundamenti nisu bitni samo je u pitanju psihologija,a ljudi imaju dugo pamćenje kad je u pitanju gubitak na dionicama.
Vremena je pravi investitor (vrlo razdragano) svjestan, kao i važnosti fundamenata a koju ti očito ne shvaćaš te "koristi" psihologije (koju ti iz nekog razloga smatraš negativnošću, pa što bi ti, da je tržište efikasno??, pa što onda da radimo, da kupujemo danas KODT po 3 puta većoj cijeni, prodamo kasnije po manjoj nego bismo uspjeli pod utjecajem psihologije bull marketa, ne hvala, ja efikasno tržište ne prizivam, meni čisto odgovara ova psihologija :D)
P.S. Kad smo već kod ovakvim rasprava, o pogađanju/željenju neke cijene, zanimljivo je znati da postoje dionice u kojima dobar dio investitora ne da im kako ja kažem da bi trebalo biti nevažno kako se cijena kreće na ovako kratke staze, nego postoji i slučaj da upućeniji investitori zapravo i godinama već priželjkuju ne rast nego što dužu stagnaciju/pad cijene; tebi to vjerojatno izgleda apsurdno, ali za dionice najboljih firmi nije rast ono što je interesantno, pad je najveća želja, rast te zanima kod stvari kojih se želiš riješiti (=ne baš sjajne stvari), a ono što se planira znatnije i dugoročnije akumulirati, tu rast nije baš poželjan, čak i to postoji, i na ZSE! 😀 Da stvari budu, kao i sve na burzi, još iracionalnije, često su oni koji na pravi pogled izgledaju kao drukeri na gore zapravo jedni od onih koji žele stagnaciju/pad, jer obzirom da vjeruju u firmu o kojoj pišu, njihovi stavovi/zapažanja odišu optimizmom, neizbježnim optimizmom, i premda nikada ne govorili "UP UP" ljudi ih dožive kao drukere prema gore, a njih u pravilu to ne zabrinjava jer znaju da utjecaj na cijenu običnim forumskim piskarenjem nije realan 😛
Moram priznati da nisam tako ozbiljan i dugoročan investitor kao Lynx ,ali moja neozbiljnost mi je spasila dosta love s obzirom da sam na vrijeme izašao van iz ove i drugih dionica čim su pale više od 15 % od moje ulazne cijene.S druge strane tijekom 2006. i 2007. sam bio puno strpljiviji u uzlaznom trendu mnogih dionica.
Vidim da sada mnogi silom prilika postaju dugoročni investitori,ali ne razumijem što ti dugoročni i ozbiljni investitori rade svakodnevno na ovom forumu. Ukoliko ste toliko sigurni u ovu ili neku drugu dionicu nemojte se zamarati trivijalnostima kao što su pad od 60 % od ATH ,ionako će to doći do nevjerojatne razine do 2010.Je li tako djetešce ?
sigurno da neće vječno ostati na oko 2000, a i da ostane dividenda će otplatit investiciju!
u tom slučaju kad bi i sve druge dionice ostale na sadašnjim cijenama što bi njihovim vlasnicima pomoglo il bila utjeha da mi je znat? [rolleyes]
vidim danas opet one fond dernek show!? [lol]
Meni je malo žao što nisam danas bio na bidu oko 1850-60 ali što se može… [undecid]
Da me nije poklopilo na ATPL po 1800 bio bih preselio nalog ovdje. Ovo je dugoročno stvarno ok cijena za kupnju.
sigurno da neće vječno ostati na oko 2000, a i da ostane dividenda će otplatit investiciju!
u tom slučaju kad bi i sve druge dionice ostale na sadašnjim cijenama što bi njihovim vlasnicima pomoglo il bila utjeha da mi je znat? [rolleyes]
vidim danas opet one fond dernek show!? [lol]
ostaje im utjeha što ih nisu kupovali na 150 % vecim cijenama kao neki,a veliki problem onima koji su uzimali na kredit je i kako placati kamate [yawn]
1. KONČAR-ELEKTROINDUSTRIJA D.D. 65.827 67,80 Osnovni račun
2. FLORIČIĆ KRISTIJAN 4.958 5,11 Osnovni račun
3. HPB D.D. 4.548 4,68 Skrb. račun
4. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 2.994 3,08 Skrb. račun
5. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 1.449 1,49 Skrb. račun
6. KNEŽEVIĆ NIKOLA 1.170 1,21 Osnovni račun
7. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DIONIČKI OIF 1.119 1,15 Skrb. račun
8. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DYNAMIC OIF 800 0,82 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 662 0,68 Skrb. račun
10. BELAMARIĆ JOSIP 452 0,47 Osnovni račun
Ukupno: 86,49
Reifeissen je prodao 100 kom, stari prodavač [angry]