Nemas ti pojma iz čega ilirika izlazi, iz čega ne [lol]
Aj mi reci potrfelj od ilirike ?
Evo budem ja umjesto njega, ovdje je portfelj od Ilirike JIE na kraju 3 i 8-og mjeseca…
Pa ako netko želi, može slobodno slijediti njihovu investicijsku politiku. Ja neću jer sam ove godine u minusu manje od njih [lol]
BLJE-R-A
CRBT-R-A
HTPK-R-A
KODT-R-A
LPLH-R-A
MDAL-R-A
MIV-R-A
ZITP-R-A
ZVZD-R-A
hihihihihi
ovdje ce pasti još podosta glava prije nego li tvrdoglavi sgvate neke stvari, a što si ti našao okaci macku o rep..
i ne zaboravite da je končarelektroindustrija zainteresirana za preuzimanje ostalog dijela KODT a probajte se dosjetit kako je to najlakše izvedivo
Vidjet ćemo u pon kako će se stvari razvijat, i nakon 3q [cool]
kolega do ste prognozirali i za tankersku, sjecate se vaših postova dok je ona bilo aoko 4k,a gle cuda sadajoj treba gotovo 80% da se vrati na vaše druk-razine..
možete navesti na kojoj cijeni ste ulazili u kodt,kada ste počeli ulaziti?
Opet zaboravljam
@ DON’T GET INTO A CONVERSATION WITH THE BASHER REGARDING THE TOPIC. THAT IS WHERE YOU LOSE. DON’T CONVERSE WITH THE BASHER; ANSWER INDIRECTLY; DON’T USE THE BASHERS NAME; DON’T GET INTO A PERSONALITY CONTEST.
[lol] [lol]
i ne zaboravite da je končarelektroindustrija zainteresirana za preuzimanje ostalog dijela KODT a probajte se dosjetit kako je to najlakše izvedivo
Hmmm… javnom ponudom za preuzimanje dionica? [lol]
KOEI je prije koju godinu nudio 1200kn po dionici za preuzimanje i nije baš naišlo na neki odaziv. A tad je dobit firme bila dosta manja.
Po meni ova dionica ne može pasti ispod cca 1500-1600kn ni u najgorem slučaju jer je na toj razini očekivana dividenda preko 8%, a nemojmo zaboraviti da mogu na skupštini donijeti odluku da isplate i više od pola dobiti u dividendu. A što se ne može reći za dosta dionica na našoj burzi koje su fundamentalno i dalje precijenjene ma što neki mislili o njima.
Ima još par dobrih dividendnih dionica na našoj burzi, preporučujem ti da malo istražiš.
Hmmm… javnom ponudom za preuzimanje dionica? [lol]
KOEI je prije koju godinu nudio 1200kn po dionici za preuzimanje i nije baš naišlo na neki odaziv. A tad je dobit firme bila dosta manja.
Po meni ova dionica ne može pasti ispod cca 1500-1600kn ni u najgorem slučaju jer je na toj razini očekivana dividenda preko 8%, a nemojmo zaboraviti da mogu na skupštini donijeti odluku da isplate i više od pola dobiti u dividendu. A što se ne može reći za dosta dionica na našoj burzi koje su fundamentalno i dalje precijenjene ma što neki mislili o njima.
Ima još par dobrih dividendnih dionica na našoj burzi, preporučujem ti da malo istražiš.
[/quote]
evo istrazio sam, ht na ovoj cijeni 1ma dividendu od cca 13 %..pa je i dalje nestabilan, a znaš jako dobro da je ht kralježnica crobexa, u njemu su branitelji,nitko ne želi da pada, a opet pada
slažem se da kodt nece ispod 1500, i oko te cijene ga ja cekam, ako i ode s burze,baš me briga , ulaz na 1500 je kolko tolko ok zbog dividende..
Hocu ti reci da ako gledas dividendu, ima to još podosta prostora za pad, realno 1500-1600
evo istrazio sam, ht na ovoj cijeni 1ma dividendu od cca 13 %..pa je i dalje nestabilan, a znaš jako dobro da je ht kralježnica crobexa, u njemu su branitelji,nitko ne želi da pada, a opet pada
slažem se da kodt nece ispod 1500, i oko te cijene ga ja cekam, ako i ode s burze,baš me briga , ulaz na 1500 je kolko tolko ok zbog dividende..
Hocu ti reci da ako gledas dividendu, ima to još podosta prostora za pad, realno 1500-1600
Nisi baš istražio jer ima još takvih dionica, za HT znaju i vrapci na grani… [rolleyes]
A to što nitko ne želi da HT pada, kakve to veze ima? Nitko ne želi ni da ATPL pada pa eto gdje je…
Ja hoću reći da ako čekaš neki minimum za kupnju onda možda nikad nećeš dočekati taj trenutak.
Navedi 3 dionice za koje si 100% siguran da ne mogu pasti još 25%. Ja se ne mogu sjetiti ni jedne. Eventualno HT.
Meni je KODT do 2.000kn stvarno dobra prilika za kupnju. Ako za koji tjedan padne na 1500-1600 onda ću kupiti dodatnu količinu jer ću tad imati još love. A ako poraste onda neću lupati glavom o zid što sam propustio priliku.
Ono čega me strah jest da bi pri ovim cijenama ovi iz Ilirike mogli naći neki fond da otkupi njihov paket, a tko bi onda nastavio prodavati? Da nije Ilirika izlazila, cijena bi sad bila sigurno preko 2.500kn, možda i više.
Nisam imao namjeru pisati više na ovom forumu ,ali stvarno mi nije jasan ovaj optimizam kod nekih forumaša. Treba po stoti put ponoviti da je ovo fenomenalna firma ,ali tko će bitno podići cijenu ove dionice. Fondovi koji imaju ograničenje i ne mogu je kupovati , preplašeni mali ulagači ili vi grupica forumaša.
Teško je prihvatiti vrlo izgledan scenarij ,a to je da će do oporavka burze trebati možda godinu dana ,a možda i više. U tom razdoblju ukoliko budete u dionicama možete samo izgubiti novce,živce i vrijeme.
Već sam napisao da je kod zadnje krize na tržištu kapitala u Hrvatskoj koje je tada bilo relativno nerazvijeno bilo potrebno i više od godinu dana za početak oporavka vrijednosti dionica.
Nakon ovakvih kriza će biti potrebno i više vremena i vjerujte nikakvi fundamenti nisu bitni samo je u pitanju psihologija,a ljudi imaju dugo pamćenje kad je u pitanju gubitak na dionicama.
Zato je tu dividenda, i nek dionica stoji.
A ti znanac, evo priznanjem da si najjači druker na forumu, aj odi malo ekipu na PTKM zahebavat.
Dodatno znaš da ima u top 10 jedan koji ju može itekako dignuti ako hoće [cool]
nema promjena
1. KONČAR-ELEKTROINDUSTRIJA D.D. 65.827 67,80 Osnovni račun
2. FLORIČIĆ KRISTIJAN 4.958 5,11 Osnovni račun
3. HPB D.D. 4.548 4,68 Skrb. račun
4. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 2.994 3,08 Skrb. račun
5. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 1.449 1,49 Skrb. račun
6. KNEŽEVIĆ NIKOLA 1.170 1,21 Osnovni račun
7. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DIONIČKI OIF 1.119 1,15 Skrb. račun
8. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DYNAMIC OIF 800 0,82 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 762 0,78 Skrb. račun
10. BELAMARIĆ JOSIP 452 0,47 Osnovni račun
Ukupno: 86,60
kolega zmrklic, vi ste u vrlo opasnoj situaciji.
mislite za sve znate, tako se i ponasate na forumu, a zapravo, bez uvrede, o dionicama i trgovanju jako malo znate. a niste svjesni toga.
a to vam je jako opasno.
oni koji ne znaju, i svjesni su toga da ne znaju, u puno su boljem polozaju.
iako vas ne poznam osobno, isljucivo prosudjujem po onome sto pisete, okladio bih se u bilo sto da nemate formalno obrazovanje iz financija.
pohvalno je jedino što se trudite.
ali nemojte navlačiti druge da kupuju i dižu vaše dionice, to nije lijepo. pišete samo bajke o vašim TNPL i KODT, i to neumorno, vec par mjeseci, a one padaju li padaju (kao i ostale dionice)… ako netko ima suprotno mišljenje (koje se, by the way, pokazalo ispravnije od Vašeg, priznali Vi to ili ne) onda ili omalovažavate, ili odgovarate ovako
Opet zaboravljam
@ DON’T GET INTO A CONVERSATION WITH THE BASHER REGARDING THE TOPIC. THAT IS WHERE YOU LOSE. DON’T CONVERSE WITH THE BASHER; ANSWER INDIRECTLY; DON’T USE THE BASHERS NAME; DON’T GET INTO A PERSONALITY CONTEST.
[lol] [lol]
vi forum koristite za svoje osobne interese, a to ne bi trebala biti svrha foruma.