dobar post samo za jednu svrhu..
uostalom ovaj nick je i napravljen samo za KODT,
dividenda- koja firma u HR ima definiranu dividendu za slijedecu godinu? Covjek ili ne zna ili obmanjuje s definranom dividendom kod povlastene. Kad bi dividenda bila definirana kod povlastene, odnosno kad bi bila definirana kao kod CEBE onda bi samo trebalo primjeniti stopu kapitalizacije od 7%-10% i mogli bi definirati vrijednost povlastene od 600 do 900 kn. Ovako povlastena dionica je "equity-like" i veze se na vrijednost poslovanja, a ne (iskljucivo) na dividendu
rezervacije za buduca kapitalna ulaganja i ovakvo povecanje rezervacije za buduce dogadjaje? Nije ni cudo da je porezno nepriznati rashod i da su na to platili porez… Na taj nacin je sve legalno, a omogucili su si smanjenje dobiti, a da bude iznad plana, da imaju za svaki slucaj rezervu za buduce godine… Medjutim jedna stvar ne laze, a to je CASH FLOW, gdje se vidi koliko je neto dobit umanjivana kroz racun. politike.
Usporavanje globalnog gospodarstva ima utjecaja na poslovanje svih firmi. Energetika je takodjer pod tim utjecaje, no usporavanje nije recesija i energetika je nesto sto se zove utility i opcenito je defanzivna industrija i pogledajte utililities kako se trze u svijetu u odnosu na ciklicne dionice…
No ono sto treba izdvojiti jest kod KODT jest da oni imaju popunjene kapacitete vec sada za 2009 i djelomicno za 2010. Stovise, kupci cu su veci dio toga vec kaparili. Dovoljno je procitati revizorsko izvjesce i pogledati finino izvjesce AOP 26 i moze shvatiti koliko su vec predumova primili za buducu proizvodnju… Zasto se placaju predujmovi? Zato sto je ovo demand driven business iliti previse kupaca – premalo prodavatelja (kapaciteta).
Sprema li se ovdje novčani odljev vecih razmjera [shocked] cemu rezervacije???
Kao osiguranje [shocked]
kolega, telefon u ruke i nazvat u firmu!
pa nam prenesite što su vam odgovorili za vaša pitanja!
Zašto zvati firmu?
Znaš li ti za što se koriste rezervacije? Kolega bensedin je dobro namirisao stvari, buduci novcani odljevi su izgledni kada se rade rezervacije, a ti izgleda ne poznaješ osnove računovodstva?!
pa moram priznat da nit čitam nit me zanimaju komentari nickova napravljenih prije par dana! [cool]
a kamoli da ću se s njima nadmudrivat jerbo sam samo štel pomoći savjetom da se može obratit telefonski i u firmu…
članovi uprave, kao i biloko drugi u firmi su stvarne osobe s kojima se može razgovarati i saznati što god vas zanima, barem iz mog iskustva! [smiley]
Zašto onda reagiraš??
Rezervacija kazuju na novcane odljeve, što jasno ukazuje zašto cijena pada, svidjalo se to nekima ili ne!
Barone, stvarno se trudis, svaka cast , hahaha
Nova hala je nešto koštala, zar ne ?
Ovdje ti baš nema drhtavih ručica, nazovi Iliriku pa im to objasni, možda se istresu, ionako ih se moramo riješit [cool]
Barone, stvarno se trudis, svaka cast , hahaha
Nova hala je nešto koštala, zar ne ?
Ovdje ti baš nema drhtavih ručica, nazovi Iliriku pa im to objasni, možda se istresu, ionako ih se moramo riješit [cool]
Nikakav trud nije potreban ako imaš malo znanja, a vidim da ga i tebi fali, jer bi me inače potukao argumentima, PAZI se odljeva sredstava..
Prvi target od 1500 nije daleko.
A vjerujem da ce biti margin cola i prije a onda ljudi ko se stane tako visoko je lud!
registriro si nick prije koji dan da bi nam pričo o targetima? [rolleyes]
molim moderatore da reagiraju na novonastale provokatore…
p.s. a ak nam vlad svojim analizama nije uspio razbit dionicu, teško da buš ti uspel! [tongue]
registriro si nick prije koji dan da bi nam pričo o targetima? [rolleyes]
molim moderatore da reagiraju na novonastale provokatore…
p.s. a ak nam vlad svojim analizama nije uspio razbit dionicu, teško da buš ti uspel! [tongue]
što se ti odmah javljaš, ja sam iznio svoja mišljenja o rezervacijama, tako su me učili.
Po cemu sam ja provokator, pišem ono što stoji, a to je da rezervacije znace odljev sredstava, daj mi ti objasni ako sam nešto krivo tu napisao i zašto, nemoj skretati s teme nego objasni!
A dionica je razbijena onog trena kad je ilirika odlučila izlaziti dakle oko 4 k, pogledaj što se dogodilo kad je probijena potpora na 3k, ono što je vlad ukazivao a ti se smijao..
A firmu nemam razloga zvati, jer i bez njih vidim što se zbiva s cijenom dionice, cijena je najbolji pokazatelj da se dogadja nešto loše ili dobro, meni ukazuje na ovo 1.
A tebi je izgleda svatko provokator tko misli da cijena ide dolje, oni koji su na 4k pisali da cijena ide dolje, tada si ih nazivao provokatorima, a ljudi su u pravu bili.
Ispada po tome da si ti drukao u prazno i isfulavao sve što se dalo osim MC.
Vlad rijetko fulava
[cool]
Moze li netko reci kakva je zaduženost kodt-a i kako velika zaduženost utjece na tvrtke u vrijeme loših gospodarskih uvjeta?
Da li proporcionalno zaduženju raste i rizik ulaganja u vrijeme nestabilnosti ?
Moze li netko reci kakva je zaduženost kodt-a i kako velika zaduženost utjece na tvrtke u vrijeme loših gospodarskih uvjeta?
Da li proporcionalno zaduženju raste i rizik ulaganja u vrijeme nestabilnosti ?
Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d. 30.06.2008 31.03.2008 31.12.2007 30.09.2007 30.06.2007 31.03.2007 31.12.2006 30.09.2006 30.06.2006 31.03.2006 31.12.2005
52 week high KODT-R-A 5.900,00
52 week low KODT-R-A 1.810,00
Ukupna aktiva (000 kn) 376.303,00
Kapital i rezerve (000 kn) 105.664,00
Broj zaposlenih 351
Dobit po zaposlenom 104,07
Aktiva po zaposlenom
pogledajte odnos ukupne aktive i kapitla i rezerve, zaduženost je jako velika, u ova vremena jako opasno!