@ bensedin
i meni je sad žao što nisam šorto jedno 18x jer mi nije ni u petnoj žili bilo što će ilirika napravit dionici, a ako pratiš ispod 3000 niko osim njih nije nijednu dionicu r-a prodo!
sad mi ne pada napamet prodavat jer znam da ću svoj target dočekat!
Nisam u ovoj dionici i ne pratim ju puno, al sad je kod mene u radnji bio čovjek koji je tamo neki od rukovoditelja. Kaže mi da sada popunjavaju narudžbe za 2010. Posluje se dobro i vjerojatno ne bi trebali imati u normalnoj tržišnoj tekmi problema sa ovom dionicom. Sretno svima
i meni je sad žao što nisam šorto jedno 18x jer mi nije ni u petnoj žili bilo što će ilirika napravit dionici, a ako pratiš ispod 3000 niko osim njih nije nijednu dionicu r-a prodo!
Hoćeš reći nitko iz top 10? [lol]
Ilirika je u zadnjih mjesec dana prodala 500 komada, a tko je prodao još 476?
lapsus, htio sam reći iz top10…
naravno da je stanje u ilirici i njihova rasprodaja napravila pomutnju skupa s napuštanjima burze, strahom, vladovim analizama, stanju na tržištu i svime ostalim!
ali za sve one koji ne znaju, u firmi il s dionicom se ne događa apsolutno ništa loše niti ilirika i biloko drugi ne zna ništa što ne znaju smrtnici nego im je fond u totalnom *censored* i to je cijela mudrost!
s drugog foruma…
Šta je novo dragi ljudi:
PRAVILNIK
O DOZVOLJENIM ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA
OTVORENIH INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 6.
2) Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.
Članak 8.
4) Između fondova kojima upravlja isto društvo za upravljanje nije dozvoljeno
zaključivanje repo ugovora.
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DOZVOLJENIM
ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA OTVORENIH
INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 2.
U članku 6. stavku 2. riječi «manje od 20%» zamjenjuju se riječima «manje od 10%».
Članak 3.
U članku 8. stavku 4. riječi «nije dozvoljeno» zamjenjuju se riječima «dozvoljeno je ».
PRAVILNIK
O DODATNIM KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM
OGRANIČENJIMA MIROVINSKIH FONDOVA
Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je ulagati:
· u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna
kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 200 milijuna kuna.
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DODATNIM
KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM OGRANIČENJIMA
MIROVINSKIH FONDOVA
Članak 1.
U Pravilniku o dodatnim kriterijima ulaganja i investicijskim ograničenjima mirovinskih fondova (»Narodne novine«, broj 129/07 i 32/08) u članku 4. stavku 1. alineja 3. mijenja se i glasi:
»u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 10% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.«
Malo smanjili kriterije i to za 50% Friško, tek izašlo iz štampe na jučerašnjoj sjednici…
po meni nema osnove, zato sam i dao usporedbu s prihodima… nema osnove da rezerviranja narastu s 4% na 13% ukupnih prihoda…
moje misljenje je da si je uprava na ovaj nacin osigurala da u slijedecih 10 godina rastu nekom stabilnom stopom i da svake godine imaju rezultat bude iznad plana, ne previse, al’ dovoljno za bonusic… no ovo je iskljucivo moja spekulacija
[/quote]
Tvoja pretpostavka je izgleda točna (još sam malo kopao). No ima i crnjak varijanta ( u koju ne vjerujem) tj. se postavlja pitanje očekuju li slabije rezultate za neki period u budućnosti pa ovime žele osigurati stabilan prikaz poslovnih razultata za te periode. Inače, ne znam da li znate, ne pratim baš temu… Proizvode dve linije transformatora. Mali i Velki. Za male je odrer book ispunjen 2 do 3 godine unaprijed i to rasturaju, veliki su im u banani jer im je jedini kupac HEP, a ovi baš ne kupuju jer nemaju love za remonte. Bilo bi im najbolje da probaju nać nekog kupca za liniju velikih i nek otkinu to od sebe. U svakom slučaju mislim da je ovo hot pick na ovim cijenana, meni u top 5 na ZSE, pozdrav!
Tvoja pretpostavka je izgleda točna (još sam malo kopao). No ima i crnjak varijanta ( u koju ne vjerujem) tj. se postavlja pitanje očekuju li slabije rezultate za neki period u budućnosti pa ovime žele osigurati stabilan prikaz poslovnih razultata za te periode. Inače, ne znam da li znate, ne pratim baš temu… Proizvode dve linije transformatora. Mali i Velki. Za male je odrer book ispunjen 2 do 3 godine unaprijed i to rasturaju, veliki su im u banani jer im je jedini kupac HEP, a ovi baš ne kupuju jer nemaju love za remonte. Bilo bi im najbolje da probaju nać nekog kupca za liniju velikih i nek otkinu to od sebe. U svakom slučaju mislim da je ovo hot pick na ovim cijenana, meni u top 5 na ZSE, pozdrav!
!!!?????
Ne znam otkuda si izvukao ove podatke ali te moram ispraviti jer nisu istiniti.
HEP je kupac samo manjeg dijela velikih transformatora, rekao bih ne više od 10-15%.
A za tvoju informaciju, nisu Mali i Veliki nego ih ima 3 vrste: energetski, distributivni i specijalni.
"Veliki" bi bili energetski, do nekih 50 MVA. "Mali" bi bili distributivni i specijalni.
Ovo o prodavanju linije je za ne povjerovati da netko uopće može tako nešto napisati… [lol]
http://www.koncar-dst.hr/dokumenti/2007-Koncar%20D&ST-God.Izvj.pdf
pogledajte stranicu 10/48 pa ćete vidjeti koliko iznosi hrvatsko tržište.
Prodaja po glavnim tržištima bila je kako slijedi:
• Hrvatska: u 2007. prodano je 166 mil kn što je prema 113 mil kn u 2006. povećanje od 45%.
• Europske zemlje bliže Hrvatskoj: BiH, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Austrija, Češka, Slovačka,
Mađarska, Albanija – u 2007. godini prodano je 114,7 mil kuna što je prema 86.9 mil kuna u 2006. godini povećanje za 32%.
• Ostale Europske zemlje: Švedska, Švicarska, Njemačka, Finska, Norveška, Velika Britanija, Estonija, Grenland, Cipar – u 2007. godini prodano je 113 mil kuna što je prema 99,5 mil kuna u 2006. godini povećanje za 13,5%.
• Tržište Bliskog istoka i Afrike: u 2007. godini isporučeno je 93,6 mil. kuna što je prema 81,8 mil kuna u 2006. godini povećanje za 15%.
[smiley] [cool]
http://www.koncar-dst.hr/popup.asp?jpg=slike/829_prodaja-trzista-v.gif&marg=0
http://www.koncar-dst.hr/popup.asp?jpg=slike/827_prodaja-asortiman-v.gif&marg=0
Jel može bolje?
Može i bit će još bolje….
alamo,
budes Wundera pretekao po broju posteva na ovoj temi, a rocky nece kupiti po 1600-1800 onda nikada,
al’ sve mi se cini da je rocky vec unutra, zar ne?
governor – Energetski transformatori su druga firma, a i oni rasturaju, samo ih nema na burzi, još to malo proučavaj [cool]
Jok vipy, nisam još unutra. Na 10-ak % nižoj cijeni bih vjerojatno ušao. Zadnji val oko 1.700 sam promašio. No kako je krenulo, ako Bush&Co. ne dođu do dogovora onda bismo to ubrzo mogli gledati.
Nažalost unatoč vrhunskim rezultatima firme cijena dionice to ne odražava tako da bih uložio isključivo na temelju očekivane dividende.