KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ bensedin

i meni je sad žao što nisam šorto jedno 18x jer mi nije ni u petnoj žili bilo što će ilirika napravit dionici, a ako pratiš ispod 3000 niko osim njih nije nijednu dionicu r-a prodo!

sad mi ne pada napamet prodavat jer znam da ću svoj target dočekat!

Nisam u ovoj dionici i ne pratim ju puno, al sad je kod mene u radnji bio čovjek koji je tamo neki od rukovoditelja. Kaže mi da sada popunjavaju narudžbe za 2010. Posluje se dobro i vjerojatno ne bi trebali imati u normalnoj tržišnoj tekmi problema sa ovom dionicom. Sretno svima

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

i meni je sad žao što nisam šorto jedno 18x jer mi nije ni u petnoj žili bilo što će ilirika napravit dionici, a ako pratiš ispod 3000 niko osim njih nije nijednu dionicu r-a prodo!

Hoćeš reći nitko iz top 10? [lol]
Ilirika je u zadnjih mjesec dana prodala 500 komada, a tko je prodao još 476?

lapsus, htio sam reći iz top10…

naravno da je stanje u ilirici i njihova rasprodaja napravila pomutnju skupa s napuštanjima burze, strahom, vladovim analizama, stanju na tržištu i svime ostalim!

ali za sve one koji ne znaju, u firmi il s dionicom se ne događa apsolutno ništa loše niti ilirika i biloko drugi ne zna ništa što ne znaju smrtnici nego im je fond u totalnom *censored* i to je cijela mudrost!

s drugog foruma…

Šta je novo dragi ljudi:

PRAVILNIK
O DOZVOLJENIM ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA
OTVORENIH INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM

Članak 6.

2) Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.

Članak 8.
4) Između fondova kojima upravlja isto društvo za upravljanje nije dozvoljeno
zaključivanje repo ugovora.

PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DOZVOLJENIM
ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA OTVORENIH
INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 2.
U članku 6. stavku 2. riječi «manje od 20%» zamjenjuju se riječima «manje od 10%».

Članak 3.
U članku 8. stavku 4. riječi «nije dozvoljeno» zamjenjuju se riječima «dozvoljeno je ».

PRAVILNIK
O DODATNIM KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM
OGRANIČENJIMA MIROVINSKIH FONDOVA

Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je ulagati:
· u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna
kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 200 milijuna kuna.

PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DODATNIM
KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM OGRANIČENJIMA
MIROVINSKIH FONDOVA

Članak 1.
U Pravilniku o dodatnim kriterijima ulaganja i investicijskim ograničenjima mirovinskih fondova (»Narodne novine«, broj 129/07 i 32/08) u članku 4. stavku 1. alineja 3. mijenja se i glasi:
»u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 10% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.«

Malo smanjili kriterije i to za 50% Friško, tek izašlo iz štampe na jučerašnjoj sjednici…

Vipy ili Wunder, zašto rade te accruale? Hvala puno.

po meni nema osnove, zato sam i dao usporedbu s prihodima… nema osnove da rezerviranja narastu s 4% na 13% ukupnih prihoda…

moje misljenje je da si je uprava na ovaj nacin osigurala da u slijedecih 10 godina rastu nekom stabilnom stopom i da svake godine imaju rezultat bude iznad plana, ne previse, al’ dovoljno za bonusic… no ovo je iskljucivo moja spekulacija
[/quote]

Tvoja pretpostavka je izgleda točna (još sam malo kopao). No ima i crnjak varijanta ( u koju ne vjerujem) tj. se postavlja pitanje očekuju li slabije rezultate za neki period u budućnosti pa ovime žele osigurati stabilan prikaz poslovnih razultata za te periode. Inače, ne znam da li znate, ne pratim baš temu… Proizvode dve linije transformatora. Mali i Velki. Za male je odrer book ispunjen 2 do 3 godine unaprijed i to rasturaju, veliki su im u banani jer im je jedini kupac HEP, a ovi baš ne kupuju jer nemaju love za remonte. Bilo bi im najbolje da probaju nać nekog kupca za liniju velikih i nek otkinu to od sebe. U svakom slučaju mislim da je ovo hot pick na ovim cijenana, meni u top 5 na ZSE, pozdrav!

I'LL BE BACK

Tvoja pretpostavka je izgleda točna (još sam malo kopao). No ima i crnjak varijanta ( u koju ne vjerujem) tj. se postavlja pitanje očekuju li slabije rezultate za neki period u budućnosti pa ovime žele osigurati stabilan prikaz poslovnih razultata za te periode. Inače, ne znam da li znate, ne pratim baš temu… Proizvode dve linije transformatora. Mali i Velki. Za male je odrer book ispunjen 2 do 3 godine unaprijed i to rasturaju, veliki su im u banani jer im je jedini kupac HEP, a ovi baš ne kupuju jer nemaju love za remonte. Bilo bi im najbolje da probaju nać nekog kupca za liniju velikih i nek otkinu to od sebe. U svakom slučaju mislim da je ovo hot pick na ovim cijenana, meni u top 5 na ZSE, pozdrav!

!!!?????
Ne znam otkuda si izvukao ove podatke ali te moram ispraviti jer nisu istiniti.
HEP je kupac samo manjeg dijela velikih transformatora, rekao bih ne više od 10-15%.
A za tvoju informaciju, nisu Mali i Veliki nego ih ima 3 vrste: energetski, distributivni i specijalni.
"Veliki" bi bili energetski, do nekih 50 MVA. "Mali" bi bili distributivni i specijalni.

Ovo o prodavanju linije je za ne povjerovati da netko uopće može tako nešto napisati… [lol]

http://www.koncar-dst.hr/dokumenti/2007-Koncar%20D&ST-God.Izvj.pdf

pogledajte stranicu 10/48 pa ćete vidjeti koliko iznosi hrvatsko tržište.

Prodaja po glavnim tržištima bila je kako slijedi:

• Hrvatska: u 2007. prodano je 166 mil kn što je prema 113 mil kn u 2006. povećanje od 45%.
• Europske zemlje bliže Hrvatskoj: BiH, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Austrija, Češka, Slovačka,
Mađarska, Albanija – u 2007. godini prodano je 114,7 mil kuna što je prema 86.9 mil kuna u 2006. godini povećanje za 32%.
• Ostale Europske zemlje: Švedska, Švicarska, Njemačka, Finska, Norveška, Velika Britanija, Estonija, Grenland, Cipar – u 2007. godini prodano je 113 mil kuna što je prema 99,5 mil kuna u 2006. godini povećanje za 13,5%.
• Tržište Bliskog istoka i Afrike: u 2007. godini isporučeno je 93,6 mil. kuna što je prema 81,8 mil kuna u 2006. godini povećanje za 15%.

[smiley] [cool]

Pessimism Is Your Friend

http://www.koncar-dst.hr/popup.asp?jpg=slike/829_prodaja-trzista-v.gif&marg=0

http://www.koncar-dst.hr/popup.asp?jpg=slike/827_prodaja-asortiman-v.gif&marg=0

Jel može bolje?
Može i bit će još bolje….

Pessimism Is Your Friend

alamo,
budes Wundera pretekao po broju posteva na ovoj temi, a rocky nece kupiti po 1600-1800 onda nikada,
al’ sve mi se cini da je rocky vec unutra, zar ne?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

governor – Energetski transformatori su druga firma, a i oni rasturaju, samo ih nema na burzi, još to malo proučavaj [cool]

Jok vipy, nisam još unutra. Na 10-ak % nižoj cijeni bih vjerojatno ušao. Zadnji val oko 1.700 sam promašio. No kako je krenulo, ako Bush&Co. ne dođu do dogovora onda bismo to ubrzo mogli gledati.

Nažalost unatoč vrhunskim rezultatima firme cijena dionice to ne odražava tako da bih uložio isključivo na temelju očekivane dividende.

New Report

Close