Hvala ti vipy na ovom interesantom tutorialu proučit ću ga kad smognem malo vremena.Da li si ti vipy polagao bilo koji stupanj CFA zanimaju me tvoja iskustva s time je planiram ići u 6 mjesecu,možeš odgovorit i na pm.
Pocni vec sada uciti…
Hvala ti vipy na ovom interesantom tutorialu proučit ću ga kad smognem malo vremena.Da li si ti vipy polagao bilo koji stupanj CFA zanimaju me tvoja iskustva s time je planiram ići u 6 mjesecu,možeš odgovorit i na pm.
Pocni vec sada uciti…
[/quote]
nemoj gubiti vrijeme na forumu [smiley]
vipy, rezervacije nisu za kapitalna ulaganja već za garantne rokove (koje traju mislim 2 godine – provjerit).
tok,
pisali smo o tome…
1. pogledaj poziv na skupstinu
2. cinjenicu da se ne smanjuju, OK, slazem se da je moguce da se povecavaju zato sto im prihodi rastu…no kad uzmes u obzir 1. i 2. onda ti je sve jasno…
3. Pogledaj komentare poslovanja u fininom izvjescu kroz nekoliko zadnjih godina…
mješaš statutarne rezerve i rezerve za npr garantne rokove… statutatre rezerve (rezerve za kapitalne investicije) se formiraju IZ i SAMO neto dobiti tekuće godine (li prebacijvanjem prethodnih zadržanih dobiti iz prethodnih godina u stat.rezerve), dok se rezerve za garantne rokove (ovo što se povećava iz kvartala iz kvartal) se formiraju na temelju prihoda te godine i smanju poreznu osnovicu – neto dobit.
rezerve za kapitalna ulaganje se ne mogu formirati iz prihoda tek.godine već samo iz neto dobiti
budući da vlad daje tehničke analize za kodt evo i moje slike jerbo…
slika govori 1000 riječi! [smiley]
slazem se s tobom sto se tice definicije stautarnih i rezervi za garantne rokove
….
to je rekla i porezna uprava prije nekoliko godina [lol]
pa ih natjerala da prihoduju…
budući da vlad daje tehničke analize za kodt evo i moje slike jerbo…
slika govori 1000 riječi! [smiley]
Daj pa ne možeš za tako slabo likvidne dionice raditi tehničku analizu…