KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ilirika je častila u četvrtak, -370 kom

Ako nastave, mogli bi do Nove Godine (ako ne i prije) biti skroz vani…
HPB izgleda odlučio ostati.
Knežević nastavio kljucati P-A, dodao je na račun još 18 komada.

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=KODTRA%3ACZ

Evo veli bloomberg na ovoj cijeni P/E 6,4.
Dividenda je 4,6% za 2007, dakle za 2008 oko 7%, isplata je za 8 mjeseci.

Ne znam što bi moglo nekog natjerat na prodaju po ovoj cijeni osim margina.

meni je samo žao što zbog ove proklete degenerične ilirike koja btw je plaćala kodt i po 4000 i 5000 zbog svoje još degeneričnije situacije ovako poklanja kodt-r-a i što je napravila dionici jer ljudi niti znaju niti znaju cijenit što su i po kojim cijenama dobili!

kad ih neću više vidjet u top10 otvaram šampanjac! [cool]

Pardon na offtopicu ali je vezan uz JIE a samim tim i KODT.
Vjerojatno prodaju da bi isplatili udjelničare. Da li netko ima zadnji popis njihove imovine, to jest dionica u kojima su trenutno? Pa da vidimo što sve prodaju i koliko su očajni.

Je istina, ilirika je kriva za sve, samo nemože biti kriva za ljudstu glupost hehe…
Pozdrav tam negde se vidimo oko 1000 kn/ dionici oko Nove hehe…

Aha sigurno, dividenda 15% na toj cijeni, sanjaj [cool]

Je istina, ilirika je kriva za sve, samo nemože biti kriva za ljudstu glupost hehe…

[/quote]

Ko kaže da će uopšte biti dividende.?Kaj već je bila skupština za iduću godinu? [rolleyes] [lol]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

pozdrav mOderatori
Ako je moj tekst bio "nagovor na kupnju" ili druga glupost mogli ste ostavit samo privitak…
ponavljam privitak>

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

[/quote]

Ko kaže da će uopšte biti dividende.?Kaj već je bila skupština za iduću godinu? [rolleyes] [lol]
[/quote]

čim ima stranih investitora u ovoj dionici, to znaci da je nesto dobro.
ne bi stranci badava kupovali [lol] [lol] [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Zanima me info o pravima povlaštene dionice. Tražio sam u Društvu, ali nisam dobio odgovor. Ima li netko da protumači? Osta sam dojma da Društvo taji informaciju o pravima imatelja povlaštene dionice.

Konverzacija s Društvom tekla je ovako:

Poštovani g. Kosor,
Vezano uz upit o pravima imatelja povlaštenih dionica u privitku Vam šaljem odgovor.
S poštovanjem,
Mario Agapito, dipl. oec.
Financijski analitičar

U vezi s člankom 15. statuta Društva molim pojašnjenje:
U kojem omjeru dioničar povlaštene dionice stiče pravo na razmjernu dividendu iz ostvarene dobiti Društva?
Ao je ostvarena dobit društva 100 kn po dionici (ukupno 12.780.800 kn) kolika će dividinda biti isplaćena po jednoj povlaštenoj dionici Društva?
Srdačan pozdrav,
Mate Kosor

Poštovani g. Kosor,

Informacija koju smo Vam dali (prijepis dva članka Statuta Končar-D&ST-a koji se odnose na dionice) je javna informacija dostupna svim dioničarima. Vaš zahtjev za davanjem dodatnih informacija, koje bismo dali samo Vama, a ne i ostalim dioničarima, nažalost nismo u mogućnosti ispuniti.

Poštovani,

razumijem Vašu zabrinutost za očuvanje ravnopravnog položaja svih dioničara. Moje osobno mišljenje jest da je članak 15. Statuta društva Končar – distributivni i specijalni transformatori d.d. nedorečen i tajnovit. Molim Vas da shvatite potrebu da temeljne informacije o pravima dionica budu svima razumljive i javno dostupne, pa tako i meni.

Molim Vas tumačenje, i ne samo meni, nego cijeloj zainteresiranoj javnosti članka 15.:
1. Članak 15. govori o razmjernoj dividendi imatelju povlaštene dionice. Što znači "razmjerna dividenda"? Definirajte "razmjer" o kome je riječ?
2. Budući je prema članku 15. Statuta dividenta povlaštene dionice neovisna o odluci drugih dioničara o namjeni i raspodjeli dobiti, o čemu je ovisna spomenuta dividenda? Ako postoji kakva ovisnost, molim da je navedete i definirate ako je to moguće. Ako ne postoji nikakva ovisnost kako se točno određuje dividenda?

Poštovani,

Obzirom da Vas u suštini zanima najviše mehanizam raspodjele dobiti i način odlučivanja o tome, upućujemo Vas na članak 220. Zakona o trgovačkim društvima u kojem je to detaljno opisano.
—-
Time završava konverzacija s Društvom.

Konverzaciju nisam nastavio, jer vidim da gospoda izbjegavaju odgovor. Zar zbilja prava povlaštenih nisu nigdje precizno propisana? Nije li u interesu Društva, tržišta i cjelokupne javnosti da znaju točna pravila igre? Kako je to s drugim društvima? Da li je netko ima slična iskustva?

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

Koliko vidim iz priloga, ispada čak da bi u nekim slučajevima P-A mogle dobiti dividendu a R-A ne.

Koliko vidim iz priloga, ispada čak da bi u nekim slučajevima P-A mogle dobiti dividendu a R-A ne.

tomu povlaštene i služe.
nego koja je tu kod vas popularnija, likvidnija?
ajde zašprehajte me, sviđa mi se al sam sramežljiv. [kiss]

Ček da ti dođe Wunder pa ćeš dobiti cijelu priču… [lol]

Meni je oduvijek bila draža R-A, češće se njom trguje a i znaju biti veći spreadovi kupnje i prodaje pa je znala i dobro poslužiti za kratkoročno trgovanje.
Ali da kupujem dugoročno i da mi je bitniji dividendni prinos onda bih radije uzeo P-A. Obično je 10-ak % jeftinija ali to nije pravilo.

New Report

Close