KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Angriff, 02.09.2008. u 20:33
P.P.S. Končar planira steći 75 % KODT kao i svih ostalih, što se tiče KODT, ako će to napraviti na načine koje smatram realnim, veselim se tome, imat ću koristi od toga jedako kao i on. Ne kupujem dionice u kojima interes većinskog vlasnika nije jednak odnih manjinskih.

Nisam primijetio da je KOEI u zadnjih godinu dana, a i više napravio išta u tom smislu-uprkos ponekim izjavama po novinama. A da to stvarno namjerava napraviti, onda bi kupovao upravo sada, kao što to čine i druge pametne tvrtke na burzi, jer cijene dionica dugo vremena neće biti niže nego što su sada. I za to bi mogao koristiti upravo dobit koju ostvaruje KODT. No to se ne dešava, što automatski opovrgava svaku takvu tezu.
Jedino što se je događalo je da su članovi uprava otpuštali vlastite dionice ali iz sasvim drugih razloga, prije svega radi planiranog ESOP-a. I kako se ESOP uklapa u eventualne navedene namjere isto nikome nije poznato-jer teško je istovremeno dijeliti dionice radnicima po povlaštenim uvjetima (u pravilu se do sada govorilo o 25%-jedna dionica)i kupovati 75% ostalih dionica na burzi. To bi značilo da im je cilj u svim firmama imati 100% vlasništva što je stvarno teško izvedivo, a naročito u slučaju KODT-a.

A tu je i pitanje P-A, gdje Končara nema niti u prvih deset, a P-A je vrlo bitan za mnoge strateške odluke.

Ukratko, osnovna navlakušina teza je bila da postoji veliki rizik da se KODT povuče sa burze, jer je to kao u interesu Končara. A svi argumenti govore u prilog tome da tako nešto uopće ne dolazi u obzir i da to kako sada stvari stoje nije realna opcija.

I navlakusa-hvala, ne trebaju mi tvoji savjeti.

A tu je i pitanje P-A, gdje Končara nema niti u prvih deset, a P-A je vrlo bitan za mnoge strateške odluke.

Hmm… ako se ne varam KODT-P-A su dionice bez prava glasa. Ne vidim po čemu mogu utjecati na bilo kakve strateške odluke, mogu jedino ubirati dividendu sa pravom prvenstva pred redovnima.

daj nazovi u firmu i raspitaj se………..

U ovo doba interneta da koristim telefon, što ti je? [rolleyes]

Evo našao sam obavijest o otpuštanju P-A dionica na zse i kaže ovako:

Vladimir Plečko, član nadzornog odbora Končar Distributivni i specijalni transformatori d.d. transakcijama na Zagrebačkoj burzi dana 24.09.2007.g. otpustio je 30 povlaštenih dionica bez prava glasa Izdavatelja (KODT-P-A) koji čine 0,024 % temeljnog kapitala.
Nakon otpuštanja navednih dionica, posjeduje ukupno 17 povlaštenih dionica bez prava glasa (KODT-P-A) koje čine 0,012 % temeljnog kapitala.

da, i?

što nam oćeš time reć?

i dalje preporučam da se prebaciš na neki ovozemaljski komunikacijski kanal di možeš saznat informacije iz prve ruke!

samo to da ne vidim način na koji mogu vlasnici povlaštenih dionica utjecati na strateške odluke osim tako da dignu buku u medijima…

nije bez razloga ADRS-R-A skuplja bar 20% od povlaštene, a na KODT je uglavnom nešto manja razlika no svejedno primjetna!

Danas izostao stampedo na kodt? [shocked]Kao da nitko ne prepoznaje priliku. [cry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

zato je varteks podivljo! [lol]

možda i hajduk uskoro osvoji ligu prvaka! [wink]

Nisam primijetio da je KOEI u zadnjih godinu dana, a i više napravio išta u tom smislu-uprkos ponekim izjavama po novinama. A da to stvarno namjerava napraviti, onda bi kupovao upravo sada

upravo tako, plan jest doći do 75 % + 1 dionica, onih preostalih 25 % – 1 dionica je za radnike i ostale poštovane investitore. Stoga imaš pravo iznimno čudi činjenica da se na ovim cijenama ipak ništa ne događa… ja bih očekivao da Končar objavi neku ("slabu") ponudu za preuzimanje i tako otkupi nešto sitno, pa onda (na tako zadržanim cijenama) nastavi pak sam KODT otkupljivati za trezor… i to ponavljati kako se ukaže prilika (niske cijene), međutim ništa od toga se ne događa – istina to je malo čudno. Tko zna, možda su se planovi i promijenili, ja nisam ništa detaljnije u to upućen. Ali apsolutno ima smisla da se planovi promijene jer lako je zaključiti da su teško ostvarivi, ja ne vidim tko bi tolike dionice sada htio prodati, Končaru ili trezoru na burzi, bilo tko da ovdje nešto krene kupovati cijena bi otišla gore i gotovo, a onda više nije tako pametno.

U svakom slučaju, meni i nikome tko ne misli prodati ne bi trebalo smetati ako Končar od onih koji su spremi prodati (špekulanata, kojima i nije mjesto ovdje) otkupi koju dionicu. Također nikome ne bi trebalo smetati da KODT na vrlo niskim cijenama napuni trezor pa poništava dionice – to bi nam svima koristilo! A to ako s vremenom (iako je to iznimno teško postići, slažem se) rezultira sa Končarovih 75 % ja tvrdim da se nitko zbog toga nema što plašiti, ne čine oni to kako bi zloupotrijebili svoju dominaciju, nego je to jednostavna i razumljiva poslovna politika Končara kao holdinga, cilj je imati što veći udio i kontrolu u svojim ovisnim društvima, pogotovo u onim najvažnijim. Ali neće oni steći 75 % kako bi onima preostalih 25 % naštetili na bilo koji način – u to sam prilično uvjeren!!, pa tako niti izlazak sa burze po meni je besmislen: i da se jedan dioničar-zaposlenik (ali i bilo koji drugi "iz vana") izjasni da je njemu ostanak na burzi "važan", bilo bi to prihvaćeno.

Manjinski dioničari svih Kočarovih društava su njihovi zaposlenici (jako velikim dijelom), njihove interese Končar misli podržavati i dijeliti. Cilj svih, Grupe i malih dioničara je jedinstven: učiniti Grupu i svaki njen dio snažnim i profitabilnim firmama, na dugoročnu korist vlasnika i zaposlenika.

Opet se danas netko zaigrao… Ovo je najzabavnija dionica u zadnje vrijeme… [lol]

Zašto nije u blokadi ???

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

ne znam, al ovo se velike drame događaju – reko sam odavno – lunapark! [lol]

ode ja u prirodu, ko ih hebe! [cool]

New Report

Close