Ajmo laži razotkrivat
1) Novim zakonom o TK ništa se ne mijenja u smislu u kakve dionice mogu ulagat fondovi, jer je to već usklađeno s EU zakonom – evo baš pričao s Ilirikom – oni ne moraju van iz KODT
2) Novim zakonom ukida se JDD kotacija – pa će firme koje su prisilno na burzi se moći povući – KODT niej prisilno na burzi, pa se neće povlačit
3) Iz hanfe kažu da tek mora ići usklađivanje zakona o OMF i OIF s novim zakonom o TK – naravno da mora jer npr. OMF mogu ulagati u JDD, a JDD više nema, pa će se to uskladiti, i to vjerojatno na taj način da će firme morati ispunjavati iste uvjete kao za JDD da bi OMF mogli ulagati, iako službeno neće biti JDD
i tu se ne moze nista napraviti.
mora van, znamo i zasto.3 razloga:
zbog novog zakona, zbog isplata, zbog delistacije s burze.
***obrisano***
Samo bi dodao komentar na točku dva iz zmrklicevog komentara:
Postoji još nekoliko razloga zašto se KODT neće povlačiti sa burze-jedan od njih je to što mnogi zaposlenici KODT-a imaju navedene dionice i u interesu im je da one kotiraju na burzi, a drugi razlog je to što vlasnička struktura omogućava manjinskim dioničarima da blokiraju svaku potencijalnu stratešku odluku vlasnika KODT-a koja im ne bi bila po volji, jer imaju preko 25% dionica.
Ajmo laži razotkrivat
Delistacije nema, zar ćemo opet o tome, i ja kazem da se ne treba u euforiju za svaku tranksakciju po asku, niti u katastrofičare za svaku po bidu. Drži dionicu, uzmi dividendu, a idiotski zakon će se promijeniti.
1.Kolega zmrklic,kad i gdje je odlučeno da kodt ne napušta burzu?link ako nije problem.
2.Nalazi se u prisilnoj kotaciji a nije prisilno na burzi. [shocked]Da isu slučajno zalutali?
3.Dal ozbilno misliš da ovih 5 dionica u jednoj transakciji znače promjenu trenda?U matematici postoji pravilo,za promjenu smjera potrebne su dvije točke.Ja ovdje vidim samo jednu.
Nemoj odgovarati protupitanjem kao neka čudna djeca.
[lol]
Golube, reko sam ti da čekaš transakciju po bidu za drukanje dolje.
Varteks je u prisilnoj JDD kotaciji, dakle odlazi s burze ? Zašto imaš onda tu dionicu.
Ne pišeš na Varteksu da odlazi s burze. Da bi se otišlo s burze potrebna je odluka, a ne da se ne bi otišlo s burze, pa tebe molim link.
[cool]
i tu se ne moze nista napraviti.
mora van, znamo i zasto.3 razloga:
zbog novog zakona, zbog isplata, zbog delistacije s burze.
Vidim da je zmrklic odgovorio na trabunjanja navlakuse, pa se ne moram previše raspisivati. Iskreno, mislim da bi neutemeljene postove kao što je navlakusin trebalo brisati.
Samo bi dodao komentar na točku dva iz zmrklicevog komentara:
Postoji još nekoliko razloga zašto se KODT neće povlačiti sa burze-jedan od njih je to što mnogi zaposlenici KODT-a imaju navedene dionice i u interesu im je da one kotiraju na burzi, a drugi razlog je to što vlasnička struktura omogućava manjinskim dioničarima da blokiraju svaku potencijalnu stratešku odluku vlasnika KODT-a koja im ne bi bila po volji, jer imaju preko 25% dionica.
[/quote]
mozemo li zadrzati neki nivo razgovora bar donekle?
ja ne mislim da trabunjam, mislim da otkrivam vasa navlačenja dok stojite na asku.
Končaru je u interesu da ode s burze, a Končar je većinski vlasnik.
zasto mu je u interesu, valjda znate i sami, ili sve ja moram?
radnicima je svejedno je li na burzi ili ne.
otac i stric su mi radili dugi niz godina, na vjencanju je bila svo drustvo iznutra.poznajem te ljude.
ono sto je njima bitno je da im dionice garantiraju sigurno radno mjesto, a ni dividenda nije za baciti.njima je svejdno je li to na burzi ili ne, oni prodavati nece!!
doduse ni kupovati, ali ne bitno.niti oni znaju kako se to radi.
to su prosti, dragi, skromni i radisni ljudi.
vi drago Dijete imate previse bahatosti i arogancije u sebi.sto se vidi i po nicku.
to sto ste vi napravili, dokupljivali cijenu je protivno svim knjigama o investiranju.
to sto se hvalite svojim losim potezima samo govori o vama.
vase znanje, nazalost nije adekvatno vasem misljenju o samom sebi.
a velike gubitke koje ste napravili tesko da cete pokriti.uzalud vam svo pisakaranje, omalovazavanje i obracanje s visine, kao i jal sto drugima dionice rastu dok vama tonu dublje i dublje.
probajte poraditi na sebi.
Vi kolega Zmrklic se nadam da cete izaci ipak sa plusom odavde, ako nista, a ono kad Končar uzme 75% i vrati na burzu.vi ste jedini normalan i stalozen ovdje.
nadam se da ce P/E onda pasti i ispod 10 zahvaljujuci rezultatima, a ne padajucoj cijeni.
za spekulante i navlakace poput Vundera ce to biti teska kalvarija.
@ navlakusa – naravno da firma mora imati i nadalje rast prihoda i dobiti i dobre rezultate, al u to nekako nitko ne sumnja. Ako padne opet na 2200, 2300 moj je savjet – kupi.
otac i stric su mi radili dugi niz godina, na vjencanju je bila svo drustvo iznutra.poznajem te ljude.
ono sto je njima bitno je da im dionice garantiraju sigurno radno mjesto, a ni dividenda nije za baciti.njima je svejdno je li to na burzi ili ne, oni prodavati nece!!
doduse ni kupovati, ali ne bitno.niti oni znaju kako se to radi.
to su prosti, dragi, skromni i radisni ljudi.
Radnicima je svejedno da li su na burzi ili ne? I njihove dionice im kao garantiraju radno mjesto? Ajde ne pričaj svašta, a bolje komentare niti ne zaslužuješ kada nisi niti pročitao novi zakon o TK a kamoli se potrudio vidjeti kakve bi implikacije mogao imati na ovu dionicu. Poštovanje se zaslužuje a ne poklanja.
I naravno da je radnicima KODT u interesu da dionica kotira na burzi, jer ju tada mogu prodati po puno višoj cijeni u slučaju potrebe. A u suprotnom slučaju s njom mogu samo uzimati dividendu i brisati guzu. I naravno da to zna i onih 25% ljudi sa fakultetom tamo, kao i 53% ljudi sa dodatnim obrazovanjem nakon srednjoškolskog. Ti svi ljudi sigurno nisu prosti, dobrodušni i poluretardirani, kakvima si ih maltene opisao.
Tek si sada skužio (kada sam ti to napisao) da nitko ne može maknuti KODT sa burze sve dok netko drugi ima preko 25%, pa sada nastavljaš sa svojim glupostima, ali na drugi način. Sada ćeš još i reći da KOEI stvarno pokušava steći preko 75%. Pričaš svašta, a niti za jednu svoju tezu nemaš niti jedan dokaz. Vjerojatno bi htio navući nekoga da ti proda svoje tri dionice po ovih 2360kn na kupnji.
No ovo tako i tako ne pišem radi tebe, već radi ostalih, da ne sjedaju na ovakve gluposti. Ako se netko ne odluči na kupnju KODT-a to bi trebali biti drugi razlozi, od kojih je jedan od najvažnijih niska likvidnost, ali sve ostalo govori u prilog kupnje.
kolega zmrklic
nazalost, kako sam i mislio, vi ste jedini s kojim se ovdje moze normalno komunicirati.
zao mi je sto i drugi nisu slicni vama, ali to je problem njihovog kucnog odgoja.
moram vas malo ispraviti, Varteks je u 1.kotaciji.
ta dionica je vec jako dugo na burzi i ima vise razloga zasto ce sigurno i ostati tamo.
sto se tice savjeta, zahvaljujem, vjeruejm da je iskren, ali trenutno me ne zanima kupnja KODT dionice.hvala na svemu.ocejen od 100 bodava vam vise ne mogu davati jer sam ispucao kvotu.
kolega angriff
nazalost sa vama se ne moze civilizirano komunicirati.
nikoga nisam nazvao retardiranim niti poluretardiranim, jer to nije moj nacin komunikacije ni ophodjnja sa ljudima.sto se tice radnika, znam o cemu govorim, nije to jedina dionica gdje radnici na taj nacin cuvaju svoje radno mjesto-bar tako oni misle.
uzgred, kao sto rekoh, znam kako ti skromni i posteni ljudi razmisljaju. uostalom, gledajte to s druge strane, nece vam rusiti cijenu.
ovo je jedina dionica gdje dionicar zaziva prodaju radnickih dionica.svasta!
i prvi put cujem da je dividenda nevazna?pa ako ne znate dionice se upravu kupuju zbog dividende!
procitajte koju knjigu o investiranju.preporucujem:
B.Graham:"Inteligentni investitor"
sve sto sam zelio reci sam rekao i tko bude htio, shvatit ce.
Končar zaista namjerava steći 75% udjela u svim svojim tvrtkama kćerima.
ta vijest nije od jucer i dosad ste je i mogli i trebali usvojiti.to je javna informacija.
mozda vam o tome vise kazu Zmrklic ili Vunderkid.
nazalost niste detaljno istrazili vlastitu dionicu.
Končar će naći načina za sprovodjenje svojih odluka.da li će to biti zajednickim djelovanjem sa jos kojim dionicarem, ostaje da se vidi.vrijeme ce pokazati.
uostalom mozda ostane na burzi u usporednom trzistu, treba i tu mogucnost uzeti u obzir.
samo ne znam kome će Vunder prodati svoje dionice kupovane na 5000kn, i 3000kn, kad je smanjivao ulaz i kome?
kao sto rekoh, vrijeme ce pokazati…
dotad uzivajte u nevidjenom porastu cijene na osnovu 10 000kn to jest 5 dionica.
cista kozmetika.
Dionica može i na 10000 ( ne mora ), ali treba izdržati ciklus od 3-5 godina.
Većina bi zaradila 50% u tjedan dana, neće ići.
IMHO u narednom periodu će se tek vidjeti koliko je važna dividenda općenito.
Moje mišljenje:
1) Dividenda i rezultati opravdavaju kupnju do 3000 kuna, na toj razini može se očekivati srednjoročna kapitalna dobit + pobere se usput dividenda
2) Za kupnju na 4000 potrebno je pričekati 4q 2008 da vidimo utjecaj novog pogona na prihode i dobit
3) Mogući rast cijena transformatora u budućnosti zbog potražnje može dionicu lansirati jako visoko
samo ne znam kome će Vunder prodati svoje dionice kupovane na 5000kn, i 3000kn, kad je smanjivao ulaz i kome?
recimo meni, ili bilo kome tko bude zainteresiran dati 5000 kn za dionicu uz tada već reda veličine 20 % dividendni prinos na tu cijenu. Ali sumnjam da ću uspjeti u toj kupnji obzirom da će sigurno biti i malo skromnijih ljudi koji će mu ponuditi i puno više od 5000 kn.
Neka se ZSE zatvori za stalno (ako je nekima toliko stalo do toga; zbilja mi više smiješno čitati ova prepucavanja o kotacijama, pa možemo ih sve ukinuti i gotovo), u čemu je problem, pa dionice se mogu kupovati/prodavati i izvan burze.
Međutim, onaj koji kupuje dionicu odmah sa idejom o njenoj prodaji: ili nešto nije dobro sa njegovom dionicom, ili s njegovim pristupom investiranju.
Što se mene tiče, zatvorite ZSE i gotovo, ja sam sa svojim dionicama vrlo miran, što sam kupio kupio sam, nakon zatvaranja ZSE će biti malo kompliciranije obavljati kupnje preko oglasa, javnog bilježnika i sve te papirologije, ali glavno da se još sa prodajama neću morati gnjaviti, jer sve što imam trenutno mi se ne čini da neće biti na prodaju… do daljnjega (jaako daljnjega! :D)
P.S. Ali priznajte, kome je baš do trgovanja, pa i na usporednom tržištu je ipak jednostavnije kupovati/prodavati nego van burze – a trajno izlistavanje sa UT jednako je moguće/vjerojatno kao i ukidanje same ZSE.
P.P.S. Končar planira steći 75 % KODT kao i svih ostalih, što se tiče KODT, ako će to napraviti na načine koje smatram realnim, veselim se tome, imat ću koristi od toga jedako kao i on. Ne kupujem dionice u kojima interes većinskog vlasnika nije jednak odnih manjinskih.