@ rocky – P/E KODT je sada ispod 8
Ne mora KODT pasti ispod 2000, taman da crobex padne, ali to je moje mišljenje.
Nadalje KODT će imati rast dobiti u 2009 u odnosu na 2008, neće sve firme imati.
Jako je važno da su proširili proivodnju s novom halom.
@ rocky – P/E KODT je sada ispod 8
Ne mora KODT pasti ispod 2000, taman da crobex padne, ali to je moje mišljenje.
Nadalje KODT će imati rast dobiti u 2009 u odnosu na 2008, neće sve firme imati.
Jako je važno da su proširili proivodnju s novom halom.
A ATPL ima P/E oko 6… I kako im to pomaže? Ako Crobex ode u minus onda će zajedno sa njim i ATPL, kao i ostale dionice. Razlika je samo što će neke potonuti više a neke manje. Što je recimo ATPL dokazala jer se unazad 12 mjeseci drži DALEKO bolje nego Crobex. A za KODT se to ne može reći.
Uostalom zar veliki ulagači nemaju pristup istim podacima kao i mi, a i dosta podataka koje mi ne znamo? Zar nemaju oni stručne analitičare? Ako ga ne kupuju naveliko pri ovim cijenama onda je očito da za to postoji vrlo dobar razlog.
Nije uopće upitno da će KODT jednog dana rasti, to bi bilo nemoguće s obzirom na poslovanje firme, ali je činjenica da firma trenutno (mislim da se tu svi slažemo) nije vrednovana sukladno rezultatima poslovanja i perspektivi. A za to mora postojati neki dobar razlog.
Rekao sam prije kojih mjesec-dva da bih mijenjao 3 dionice KODT-R-A za 4 ATPL. Mislim da je tad KODT bio oko 2500 a ATPL oko 2300. To sam i sproveo u djelo i već dobro zaradio na ATPL kad je bila preko 2500.
osim što ne znaš još i vrijeđaš drge nazivajući poluidiotima. Zahvali Bogu što ovu dionicu imaju neki od članova foruma koje poštujem, pa necu iznijei neke stvari, a znam više i poznajem KODT bolje nego što možeš zamisliti, dečko ti ili bilo ko ovdje.
Ali i bez mog pisanja ce sve doci na svoje.
Moje isprike ostalim članovima foruma i ove dionice
Kolega, mozete li podijeliti informacije koje imate (unaprijed zahvaljujem). Kada napišete sve će doći na svoje, mislite li da će doći do pada ili porasta cijene?
Pozdrav
osim što ne znaš još i vrijeđaš drge nazivajući poluidiotima. Zahvali Bogu što ovu dionicu imaju neki od članova foruma koje poštujem, pa necu iznijei neke stvari, a znam više i poznajem KODT bolje nego što možeš zamisliti, dečko ti ili bilo ko ovdje.
Ali i bez mog pisanja ce sve doci na svoje.
Moje isprike ostalim članovima foruma i ove dionice
može koji info, makar na pm…
@ rocky – imam ATPL dosta više od KODT, ali brodari su uvijek diskotnirani zbog rizičnosti sektora.
Da si baš zaradio ….. , al neka si, podržavam bilo kakav plus koji mali ulagač napravi u ovoj prljavoj igri velikih.
@ rocky – imam ATPL dosta više od KODT, ali brodari su uvijek diskotnirani zbog rizičnosti sektora.
Da si baš zaradio ….. , al neka si, podržavam bilo kakav plus koji mali ulagač napravi u ovoj prljavoj igri velikih.
A zbog čega je onda KODT tako diskontiran? Svi veličaju firmu i njeno poslovanje, sa time se slažem, ali ZAŠTO to cijena dionice ne odražava? Evo htio bih čuti stvarno neko pametno i logično objašnjenje, u zadnjih par mjeseci ovdje nisam ništa sličnog pročitao. Uglavnom samo drukanje gore i dolje… [rolleyes]
Hehe, i ja imam puno ATPL, nisam sve prodao nego samo 1/3… NAŽALOST… ali lako je biti general poslije bitke.
A zarada možda i nije neka, ali kad se skupi par takvih to je već pristojno.
Logično ili ne, ako ATPL promatramo od početka prosinca 2007., onda je jasno da je ATPL, uz manje oscilacije, uglavnom pratila CROBEX. Dakle, nema govora o tome da je ATPL otkako traje kriza na ZSE bila cjenovno daleko bolja od prosjeka tržišta.
A to da je KODT uslijed krize potonuo više od Crobexa, to je točno.
@ rocky – Kad krene veliki iskrcavatelj, cijena pada do nivoa do koga on prodaje. Moglo bi se to desit i nekim drugim dionicama.
@rocky
vidis,
ti si prvi koji gleda P/E ratio i po tome racuna jel’ nesto precijenjeno ili potcijenjeno.
pa sad pogledaj koliko "fundamentalista" na ovom forumu se maknulo od P/E
po P/E kodt nije tako bolesno potcijenjen, al’ taj P/E ratio ne vidi da su u firmi napravili 20 milijuna kuna za buduce investicije [lol] ili da Kodt konstatno smanjuje zaduzenost usprkos znacajnim ulaganjima koja ima… sve ono sto se zove FREE CASH FLOW
a odi na google i pogledaj sto znaci free cash flow i koliki broj kompanija u HR stvara ovoliki cash flow na cijenu dionice….
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=KODTRA%3ACZ
bloomberg kaze KODT P/E 7,1 , DY 4,1 %
@rocky
vidis,
ti si prvi koji gleda P/E ratio i po tome racuna jel’ nesto precijenjeno ili potcijenjeno.
pa sad pogledaj koliko "fundamentalista" na ovom forumu se maknulo od P/E
po P/E kodt nije tako bolesno potcijenjen, al’ taj P/E ratio ne vidi da su u firmi napravili 20 milijuna kuna za buduce investicije [lol] ili da Kodt konstatno smanjuje zaduzenost usprkos znacajnim ulaganjima koja ima… sve ono sto se zove FREE CASH FLOW
a odi na google i pogledaj sto znaci free cash flow i koliki broj kompanija u HR stvara ovoliki cash flow na cijenu dionice….
Pa ja ću stvarno poluditi… izgleda da nitko ne čita sa razumijevanjem ono što pišem…
[rolleyes]
Poanta je da sve to što spominješ itekako dobro znaju veliki ulagači koji rade dubinske analize financijskog poslovanja. Nisi ti jedini koji to zna. Dakle recimo da svi "veliki" ulagači u HR dobro poznaju poslovanje KODT jer su vjerojatno radili analize tog poduzeća. U zadnjih 9 mjeseci nije nitko novi ušao u top 10, a to nije bio problem s obzirom na promet i na to da bi bilo potrebno samo oko 500 komada. Zašto je tome tako?
Moja teorija je – mala likvidnost, mala tržišna kapitalizacija i neizvjesna budućnost što se tiče KOEI.