kaj ovak misliš dokazivat moje neznanje!? [lol]
kodt ti ga dokazuje [lol] [lol] [lol]
Također da cijena dionice ovako dobre firme koja ima odlične rezultate i daje dobru dividendu pada nije dobar znak ni za ostale dionice ni za tržište kapitala opčenito.
Evo da citiram sam sebe
[angry]
Također da cijena dionice ovako dobre firme koja ima odlične rezultate i daje dobru dividendu pada nije dobar znak ni za ostale dionice ni za tržište kapitala opčenito.
Evo da citiram sam sebe
[angry]
ali je to vrlo dobro i korisno za (pa i vrlo male poput mene) ljude koji imaju (bar nešto sitno) slobodnih sredstava i nešto razuma i strpljenja, pa se mogu napraviti neke vrlo lijepe dugoročne pozicije.
Činjenica je da su naši ljudi (mali i veliki!) nakrcani nekada skupim dionicama pa sada nemajo od čega kupovati – ali to je njihov problem: i dobra pouka za život!! (pa je po meni i to pozitvno)
Neki će steći veći dugoročni kapitalni prinos kao posljedicu ovoga stanja (sadašnje povoljne kupnje određenih dobrih firmi), drugi malo skupiti mudrosti kroz ovo iskustvo "ispuhivanja balona", a oni koji ne postignu ništa od toga – a žao mi je, ali što se tu može… neki ljudi nikada neće shvatii što je za njih a što ne. Postoje ljudi koji i na kocki gube lovu cijeli život i nikada ne odustaju, svakakvih nas je, neki i burzu doživljavaju kao kladionicu, to je njihova stvar, što im tko može, svatko neka kupi/proda po svom nahođenju, što i kada hoće. Što im ja mogu. Ako netko želi prodavati KODT-R-A i po 400 kn: neka izvoli, ja nemam ništa protiv, ja ću kupiti ako budem mogao, ako ne ja netko će drugi.
Ja sam danas svom portfelju pridodao KODT-P-A i vrlo sam sretan što mi se pružila ova prilika, gledao sam je nekada davno kada nisam imao sredstava za kupnju, pa sam onda morao godinu dana gledati kako raste a je pak "ne smijem kupiti" (bilo mi je uvijek bar donekle skupo, nikakve "marže sigurnosti" ne bih imao, ipak sam ja više value investitor nego "growth"). I sada sam napokon dobio priliku (obzirom na cijenu mi prihvatljivu) u svoj mali slatki portfelj pridodati i dionicu ove jedne mi od najdražih domaćih firmi.
Ovo nije pad ovo je slobodan pad ! Još uvijek ne raste kupnja,znači da se na redovnoj vrlo brzo vidimo na razini od cca. 2050 kn, možda već sutra.
Gdje su sada drukeri koji su pisali hvalospjeve o ovoj dionici ?!
evo nas! [cool]
šte se mene tiče može dionica i u stečaj! [lol]
na cijeni 2050kn, možda sam previdio, ali nisam našao nijednu firmu u državi koja će isplaćivati veću dividendu u budućnosti s time da kodt isplaćuje 50% dobiti i za par godina će dobit biti višestruko veća!
nek je vrate što niže, može i na 1200, ima se para, ima se s čim! [thumbsup]
p.s. a što li je tek prodaja danas na r-a bila moćna! [rolleyes]
ajme koje kino radite od ove teme….doci ce to na svoje bez brige budite….ako najbolja firma u hrvata ovako pada sto vam to govori o cijelom nasem trzistu??…wunder drz se…uz tebe sam i smijat cemo se njima svima kada se pocnu obarati novi ath…a budu jer je ovo kvalitetna firma koja moze samo naprijed…pozz
ajme koje kino radite od ove teme….doci ce to na svoje bez brige budite….ako najbolja firma u hrvata ovako pada sto vam to govori o cijelom nasem trzistu??…wunder drz se…uz tebe sam i smijat cemo se njima svima kada se pocnu obarati novi ath…a budu jer je ovo kvalitetna firma koja moze samo naprijed…pozz
I ja isto tvrdim da će to doči na svoje,mora doči,evo svakim danom je sve bliže. [thumbsup]
Što ti vrijedi dividenda kada ju u samo jednom danu anulira pad vrijednosti dionice !!
a što ti oscilacije cijene dionica osjetiš na tekućem ili, ne razumijem baš!? [lol]
evo svaki novi Končarev vlak ima dva trafića koja rade u D&ST-u. Što više vlakova dvostruko više trafića :). Za sada smo prodali jednog 🙁