KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kaj ovak misliš dokazivat moje neznanje!? [lol]

kodt ti ga dokazuje [lol] [lol] [lol]

to ćemo tek vidjet! [proud] [cool]

Također da cijena dionice ovako dobre firme koja ima odlične rezultate i daje dobru dividendu pada nije dobar znak ni za ostale dionice ni za tržište kapitala opčenito.

Evo da citiram sam sebe
[angry]

Također da cijena dionice ovako dobre firme koja ima odlične rezultate i daje dobru dividendu pada nije dobar znak ni za ostale dionice ni za tržište kapitala opčenito.

Evo da citiram sam sebe
[angry]

ali je to vrlo dobro i korisno za (pa i vrlo male poput mene) ljude koji imaju (bar nešto sitno) slobodnih sredstava i nešto razuma i strpljenja, pa se mogu napraviti neke vrlo lijepe dugoročne pozicije.

Činjenica je da su naši ljudi (mali i veliki!) nakrcani nekada skupim dionicama pa sada nemajo od čega kupovati – ali to je njihov problem: i dobra pouka za život!! (pa je po meni i to pozitvno)

Neki će steći veći dugoročni kapitalni prinos kao posljedicu ovoga stanja (sadašnje povoljne kupnje određenih dobrih firmi), drugi malo skupiti mudrosti kroz ovo iskustvo "ispuhivanja balona", a oni koji ne postignu ništa od toga – a žao mi je, ali što se tu može… neki ljudi nikada neće shvatii što je za njih a što ne. Postoje ljudi koji i na kocki gube lovu cijeli život i nikada ne odustaju, svakakvih nas je, neki i burzu doživljavaju kao kladionicu, to je njihova stvar, što im tko može, svatko neka kupi/proda po svom nahođenju, što i kada hoće. Što im ja mogu. Ako netko želi prodavati KODT-R-A i po 400 kn: neka izvoli, ja nemam ništa protiv, ja ću kupiti ako budem mogao, ako ne ja netko će drugi.

Ja sam danas svom portfelju pridodao KODT-P-A i vrlo sam sretan što mi se pružila ova prilika, gledao sam je nekada davno kada nisam imao sredstava za kupnju, pa sam onda morao godinu dana gledati kako raste a je pak "ne smijem kupiti" (bilo mi je uvijek bar donekle skupo, nikakve "marže sigurnosti" ne bih imao, ipak sam ja više value investitor nego "growth"). I sada sam napokon dobio priliku (obzirom na cijenu mi prihvatljivu) u svoj mali slatki portfelj pridodati i dionicu ove jedne mi od najdražih domaćih firmi.

Ovo nije pad ovo je slobodan pad ! Još uvijek ne raste kupnja,znači da se na redovnoj vrlo brzo vidimo na razini od cca. 2050 kn, možda već sutra.

Gdje su sada drukeri koji su pisali hvalospjeve o ovoj dionici ?!

evo nas! [cool]

šte se mene tiče može dionica i u stečaj! [lol]

na cijeni 2050kn, možda sam previdio, ali nisam našao nijednu firmu u državi koja će isplaćivati veću dividendu u budućnosti s time da kodt isplaćuje 50% dobiti i za par godina će dobit biti višestruko veća!

nek je vrate što niže, može i na 1200, ima se para, ima se s čim! [thumbsup]

p.s. a što li je tek prodaja danas na r-a bila moćna! [rolleyes]

Što ti vrijedi dividenda kada ju u samo jednom danu anulira pad vrijednosti dionice !!

ajme koje kino radite od ove teme….doci ce to na svoje bez brige budite….ako najbolja firma u hrvata ovako pada sto vam to govori o cijelom nasem trzistu??…wunder drz se…uz tebe sam i smijat cemo se njima svima kada se pocnu obarati novi ath…a budu jer je ovo kvalitetna firma koja moze samo naprijed…pozz

Pametan covjek uci na tudjim greskama, a glup na svojim

ajme koje kino radite od ove teme….doci ce to na svoje bez brige budite….ako najbolja firma u hrvata ovako pada sto vam to govori o cijelom nasem trzistu??…wunder drz se…uz tebe sam i smijat cemo se njima svima kada se pocnu obarati novi ath…a budu jer je ovo kvalitetna firma koja moze samo naprijed…pozz

I ja isto tvrdim da će to doči na svoje,mora doči,evo svakim danom je sve bliže. [thumbsup]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Što ti vrijedi dividenda kada ju u samo jednom danu anulira pad vrijednosti dionice !!

a što ti oscilacije cijene dionica osjetiš na tekućem ili, ne razumijem baš!? [lol]

evo svaki novi Končarev vlak ima dva trafića koja rade u D&ST-u. Što više vlakova dvostruko više trafića :). Za sada smo prodali jednog 🙁

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

tehnički prvi otpor 1750 kn, a možda i niže.
Ako se prevarim postat ću vam novu analizu.

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

New Report

Close