kupujem ih od 4700 do 2500 i nije mi žao nijednog kupljenog i kupit ću ih još!
i da, sigurno sam veći stručnjak u valorizaciji imovine od trenutnih prodavača! [cool]
p.s. oni koji ti ga sada prodaju su kupovali i preko 4000, a bome i preko 5000 [smiley]
p.p.s. neke dionice neće skoro, neke možda nikad preko ath, dal je kodt među njima živi bili… [kiss]
kupujem ih od 4700 do 2500 i nije mi žao nijednog kupljenog i kupit ću ih još!
i da, sigurno sam veći stručnjak u valorizaciji imovine od trenutnih prodavača! [cool]
p.s. oni koji ti ga sada prodaju su kupovali i preko 4000, a bome i preko 5000… [kiss]
zahvaljujem ti se na jedinici neuki djecace [wink]
oni koji sad prodaju su shvatili kakvu su gresku ucinili pa spašavaju što se spasiti da!
Ima jedna stara narodna koja kaze da se bolje vratiti s polovice krivog puta na početak nego otiči do kraja krivim putem
Ja se ne bih hvalio kupnjom necega na 4700 ako je sada 2500 hi hi hi…I još pisati mjesecima kako je to super cijena za ulaz [shocked]
Na atpl podcjenjujes ljude koji govore o TA, prozivaš trejdere,a tu na ovoj sirotinji od prometa si se hvatao za TA kako je spremno sve da cijena ode gore [shocked]
To po meni ukazuje na subjektivnost i dvolicnost.
nedajem ti ja jedinice, nemam takovih potreba preuki iskusni starče… [wink]
atpl vrlo rado zatrejdam, tehnička za nelikvidne dionice u pravilu ne vrijedi, ali može pokazati neke ključne razine…
kolega od karojevog bloga, puno hvala na savjetima i brinite se za sebe i svoj blog, a meni moj preplaćeni kodt pustite na miru da i dalje griješim na njemu i pomažem drugima u spašavanju onoga što se spasiti da! [cool]
kolege kodt radi koliko mu simens dozvoli, a simens nije bas bajno poslovao, mislim da ce svoju ljutnju otrest po ovakvim kikiriki firmama poput našeg KODT
Ja sam svoju polovicu prodao, s ostalih pola se još dvoumim, moze kakav savjet od iskusnih, kolega golubv mi se nekako cini da je najbolji posao napravio, pa ako bi mogao malo prokomentirat?
Lijep pozdrav
Darko Baričević
poštovani karojev učeniče…
budući da vam se čini da je kolega golubv napravio najbolji posao prodajom svojih 53 komada po 2950 kuna prije isplate dividende toplo bi preporučio i vama da što prije prodate ovako nelikvidnu dionicu dok još ima kupnje!
u ovakva turbulentna vremena nije preporučljivo držati nelikvidne dionice kikiriki kompanija poput našeg KODT, pogotovo s obzirom na lošije poslovanje simensa
također postoji teoretska opasnost od napuštanja burze kikiriki kompanija kao KODT
kada sagledate sve potencijalne rizike nadam se da ćete donijeti što prije kvalitetnu odluku kao i uvaženi kolega golubv
pozdrav!
kolege kodt radi koliko mu simens dozvoli, a simens nije bas bajno poslovao, mislim da ce svoju ljutnju otrest po ovakvim kikiriki firmama poput našeg KODT
Ja sam svoju polovicu prodao, s ostalih pola se još dvoumim, moze kakav savjet od iskusnih, kolega golubv mi se nekako cini da je najbolji posao napravio, pa ako bi mogao malo prokomentirat?
Lijep pozdrav
Darko Baričević
Prodati na 2950 po bidu prije nego što padne na 2400 sigurno je ispao dobar potez.Ali podvlačim ispao jer nikad se nezna.Sad mogu kupiti 10 kom.više za iste novce.(cca 20%).Međutim neću kupiti KODT. Što se tiče komentiranja to će najbolje obaviti čudo od djeteta. [rolleyes]
poštovani karojev učeniče…
budući da vam se čini da je kolega golubv napravio najbolji posao prodajom svojih 53 komada po 2950 kuna prije isplate dividende toplo bi preporučio i vama da što prije prodate ovako nelikvidnu dionicu dok još ima kupnje!
u ovakva turbulentna vremena nije preporučljivo držati nelikvidne dionice kikiriki kompanija poput našeg KODT, pogotovo s obzirom na lošije poslovanje simensa
također postoji teoretska opasnost od napuštanja burze kikiriki kompanija kao KODT
kada sagledate sve potencijalne rizike nadam se da ćete donijeti što prije kvalitetnu odluku kao i uvaženi kolega golubv
pozdrav!
Razmišljam da li je bolje sada prodati pa kupovati po 2000 kn za koji tjedan, jer kupnja ce vrlo brzo nestati kad trziste udari dolje. Jadna dividenda je 100 ak kn, jad i bjeda, kolega golubv je napravio izvrstan posao, vec sad moze reçi da je zašortao 15 % i istresao se po 3000!!
Tad si ga upravo ti prozivao da ne proda, vjerojatno se bojiš MC ili sto, a covjek je odigrao poput maradone iz najboljih dana!
Teoretska opasnost od napuštanja s burze je izvjesna praktična opasnost, a onda mi objasni sto ces ti imati od toga kao budući udjelničar… Ima jedan lik koji ima i bzjk i kodt, zamisli koliko čovjek riskira, boujakovina vec jednom nogo otišla s burze.. kodt je ok firma ali u jdd se drži ko trepavicama za staklo..e sad pitam iskusne da li je bolje sada prodati pa se ne vracati ili je bolje sada prodati pa se vratiti po 2000 i biti udjelnicar
sva sreća da idem na more pa se neću zamarat što stari iskusni forumaši koji žive od drukanja njihovih multinickova pišu, ali drago mi je da prate moj rad i djelo u stopu!
volio bi da se tome može stat na kraj, ali očito je za sad nemoguće i ne ovisi o meni!
morat ću te razočarat jer me margin call ne lupa ni na 2000, a na toj cijeni osobno imam s obzirom na dividendu 100injak kuna 5%, tj. 6.5% godišnjih prinosa s time da si fulo dobit za 08 za cca bar 30%
i isto tako ne razumijem uvaženog kolegu darka baričevića zašto nije prodao očito davno kupljene dionice po 4000, 5000, pa barem i 3000+ nego bi sad šortao za 20% manje [smiley]
hoćete nam odgovorit kolega po koliko ste kupovali i kad i budući da se vidi da jako dobro sve pratite (pogotovo mene) zašto ste čekali da ovoliko padne da počnete razmišljat o prodaji!? [kiss]
ispričavam se na krivo napisanom prinosu od dividende, trebalo je bit napisano 5% za 07, tj. vjerojatnih 6.5% za 08, a o dobiti 2009e, 10e i dalje nek svako procjeni sam…
nego kolega Darko Baričević kad se već predstavljate imenom i prezimenom zašto nebi diskreditirali mene i moje sumnje u to da ste stari iskusnjara forumski "lisac" time da priložite scan nekakvog dokumenta da dokažete identitet, a isto tako bi mogli bacit i sken izvatka iz sda da vidimo i taj posjed dionica!?
ha, kaj velite Darko?
Od kuda si izvukao to za Siemens!? Ako misliš na Siemens Power Transformers onda miješaš kruške i jabuke, njima se preklapa samo mali dio proizvoda, a to su transformatori 40-50 MVA.
Inače ja razmišljam da pregrizem g…. i prodam još tih par komada koji su mi ostali. Prije par dana sam prodao nešto komada po 26xx (kupljenih oko 2900), sljedeći dan kupio KOEI po 607 i već sam koliko donekle anulirao minus.
KODT jest vrhunska firma ali kao dionica je… ne baš tako dobra. A još ako se počnu pisati službene vijesti o povlačenju iz JDD kotacije onda bi cijena mogla strmoglavo dolje, makar je i ovako dionica "jeftina" s obzirom na poslovanje firme. No trenutno ima dosta firmi čije dionice su jeftine pa im to ništa ne pomaže. A u trenutnoj situaciji na tržištu, fondovima je biti u nelikvidnoj dionici kao da su zakopani u živom blatu, samo tonu a ne mogu ništa učiniti.
Pri ulasku u EU, Končar morat će biti privatiziran tako da je vremenski horizont ulaganja u KODT i KOEI sličan. Naravno, da ovo nije dionica za jahanje na valovima, nego treba biti strpljiv i čekat, a u međuvremenu skupljat dividendu koja je svake godina sve veća.
Trenutačna cijena KODT-a je više nego smješna ako se uspoređuje sa sličnim firmama vani.
Idalje ostajem kod procjene da će se u trenucima vlasničkih preslagivanja KODT tržit i preko 14.000; da li će to biti u siječnju 2010…vidit ćemo.
Dionica za one kojima uložena sredstva neće trebat idućih nekoliko godina. U odnosu na sadašnje cijene očekujem najmanje 4x. Dividendi prinos će idućih godina biti oko 5%. Ja zadovoljan s takvim uvjetima.