ja bi stvarno volio vidjet face psihopata koji prodaju! [rolleyes]
Možda… [lol]
ja bi stvarno volio vidjet face psihopata koji prodaju! [rolleyes]
prodaje ce uvijek biti…
treba postaviti pitanje zasto nitko ne kupuje 🙂
kolega bilo vam je i prije godinu godinu i pol na ingri na 5000 prodaje koliko vam volja, na ledu na 4000 također, na atlantskoj ispod 1000 koliko vam volja…!!!
jer vas ko nagovara na kupnju, neki od nas koji je imamo i vjerojatno ćemo i dokupit znamo zašto to radimo i ne očekujte da ćemo vam mi prodat prije 1 p/s ako!
a ko sad prodaje nije nas pretjerana briga, kupite si igh, mrak fundamenti! [smiley]
Nema kupnje jer je u ovom trenutku vjerojatnije da će skliznuti još 10-20 % dolje nego da će se dogoditi preokret i skok cijene od 20 %. Ja ne vidim drugo objašnjenje ,a u suprotnom bismo imali jaču kupnju.Potpuno je nebitno što mi mislimo o vrijednosti i perspektivi ove firme, u vrijeme krize sve dionice se mogu svesti na P/E 7 ili čak i niže pa vi računajte koliko svaka još može pasti.
Nije ovo tako teško za objasniti, cash je ipak zakon u ovakvim razdobljima na burzi, a budimo realni, ipak je (nažalost) vjerojatnije da će nakon ljeta ATPL narasti za više % u odnosu na današnji dan nego KODT, makar je lako moguće da će dugoročno KODT rasti više.
Neke dionice su pri svakom preokretu trenda prve na redu za kupnju a druge manje popularne i likvidne čekaju.
Sjećate se kako je bilo nakon onog 14.4 kad je većina dionica strelovito rasla a KODT je bio dočekao neki početak rasta prema 3.300 tek nakon što se ekipa ispucala na drugim "popularnijim" dionicama. A zatim je opet krenuo pad koji je nažalost povukao i KODT.
Ništa, držimo dionice, ne prodajemo i nadamo se najboljemu, ako ništa drugo, bar smo sigurni da će firma dobro poslovati! [thumbsup]
Nema kupnje jer je u ovom trenutku vjerojatnije da će skliznuti još 10-20 % dolje nego da će se dogoditi preokret i skok cijene od 20 %. Ja ne vidim drugo objašnjenje ,a u suprotnom bismo imali jaču kupnju.Potpuno je nebitno što mi mislimo o vrijednosti i perspektivi ove firme, u vrijeme krize sve dionice se mogu svesti na P/E 7 ili čak i niže pa vi računajte koliko svaka još može pasti.
kolega prorok, ako sad brže bolje rasprodam sve dionice koje imam po 2300-400 dajte mi molim vas recite di da se stavim na kupnju da mi neko uvali jedno 250 komada, na 1800, 1500 il 1200?
hvala i pozdrav! [smiley]
Ukoliko pretpostavimo da će dobit rasti, a KODT daje 50% dobiti u dividendu, IMHO nema velikog prostora za pad.
Nisam nikakav prorok samo kažem da je s obzirom na opće stanje na tržištu u ovom trenutku izgledniji pad jer je potražnja za ovom dionicom mizerna,a uostalom mislim da je kolega rocky dao pravu dijagnozu.
Moguće je da će do daljnjeg pada kao i do sada doći na malim volumenima,ali isto tako je moguće da će se cijena vratiti natrag na malim volumenima,pa stoga vjerojatno izlazak sa većim količinama na ovoj cijeni i ponovni ulazak na nižoj sa istom količinom neće biti moguć.
Vidim da ovdje ima tabu tema,ali sada se vidi da sam bio u pravu kad sam rekao da netko koristi dividendu za izlazak iz ove dionice.
Moguće je da će do daljnjeg pada kao i do sada doći na malim volumenima,ali isto tako je moguće da će se cijena vratiti natrag na malim volumenima,pa stoga vjerojatno izlazak sa većim količinama na ovoj cijeni i ponovni ulazak na nižoj sa istom količinom neće biti moguć.
To si dobro rekao… Da netko sad upuca na kupnju par stotina tisuća kuna ili proda 50-100 dionica, otišla bi cijena bar 20% u bilo kojem smjeru…
Čini mi se da se nikome od "velikih" više ne isplati prodavati a što se kupnje tiče, trenutno valjda vide bolje prilike (to jest brže prilike) za zaradu.
Stvarno mi je žao da dobra poduzeća tako prolaze na burzi kod nas a s druge strane ima firmi koje se trže na P/E preko 100 i pitanje je hoće li se stanje ikada bitno popraviti.