Nemaju vremena čekati dividendu,do 01.07.moraju očistiti portfelj od nelikvidnih s malim" fre flatom".Nakon 26.06.ostaje im premalo vremena a sad računaju da će mali baš zbog dokapa pokupovati sve što se nudi do 3100.Dobro su to tempirali samo što izgleda da smo mi mali pre mršavi za takve igre.Vjerojatno se svi slažemo,vrijedi ovo kupovati po toj cijeni samo……. [cry]
a kako ce ga ocistiti ako ne bude bida?
ne kuzim, prodavati po kunu??
ajmo se onda svi stat na 500kn pa nek prodaju..
je, kako da ne, mali nema sanse da progutaju toliko, pogotovu u ovakvim okolnostima kad je cijelo trziste prozivjelo slom.
taj zakon je ionako totalni nonsens. [undecid]
što bi to značilo da neko mora očistit dionicu do 1.7. i što ako je ne očisti? [rolleyes]
pitanje broj 2 bi bilo kolega koliki je free float kodt? [smiley]
@wunder…
12,48% a treba bar 20%
37-38mil.kn a reba bar 100mil.kn.
taj zakon je ionako totalni nonsens. [undecid]
Upravo sam pročitao knjigu "Tko je ukrao moj novac".
Tu piše da je promjena zakona jedna od najboljih prilika za zaradit ( ili izgubit) novac
@wunder…
12,48% a treba bar 20%
37-38mil.kn a reba bar 100mil.kn.
drugar, a vama je free float jedino ono što ne vidite u to10 na sda jel? [rolleyes]
Pa moram priznati da se s tim pojmom nisam zamarao pa moguče da griješim……a koliki je za R-A? [pray]
To za free float stoji ali ono što bi moglo pomutiti situaciju je da se KODT povuče iz JDD nakon 1.1.2009…
No imaju li oni konkretnih razloga za tako nešto? Možda bi većinskom vlasniku KOEI pasalo da KODT bude manje transparentan? Ali onda bi se garant masovno pobunili mali dioničari koji su uglavnom djelatnici firme pa bi bilo svega.
Kao što sam pisao ranije Končar d.d. želi u svakoj firmi iz core bussinesa u kojoj je provedeno radničko dioničarstvo imati 75%+1dionicu. Tako i u D&ST-u. Kako će to provesti ne znam.
Inače završili su trafo za novi vlak. Nakon što iz ulja izađe vlaga ide testiranje (cca 2 tjedna).
Na vlaku će biti 2 takva trafića.
Kažu projektanti iz D&ST-a da im je glavno tržište sada zapadna Europa. Konkurencija je jaka ali kažu šiju sviju u cijeni i za 50%.
pozdrav, fish