KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ricardo ti je propali konzultant koji je procitao report o krivoj industriji – sigurno ne o transformatorima..

Vipy with all due respect ali pogrijesio si. Ricardo je Dipl Ing elektrotehnike koji je napravio karijeru izvan lijepe nase (mislim da ste po godinama tu negdje) i KODT je i te kako podrucje u kom pliva kao ribica u vodi. Mislim da je locirao kljucni problem nase industrije. Manjak kvalitetnih Managera. O jednom sam upravo stavio post na brodarima.
[/quote]

A onda pliva u čudnim vodama!
Elektrothenika je veliko područje, možda mu je puno bliže neko drugo područje nego transforamtori.
Udio u svjetskoj proizvodnji transformatora koje drže tri firme unutar Končara je impresivan. Držat 10% prodaje u Zaljevskim zemljama, prodavat transformatore Islandu, Francuzima, Njemcima…

O uspješnosti, najbolje pokazuje porast profitne marže!!

Elektrothenika je veliko područje, možda mu je puno bliže neko drugo područje nego transforamtori.
Udio u svjetskoj proizvodnji transformatora koje drže tri firme unutar Končara je impresivan. Držat 10% prodaje u Zaljevskim zemljama, prodavat transformatore Islandu, Francuzima, Njemcima…

Atila pitanje. Da su privatna forma sa sposobnim managerom da li bi situacija bila:
a) ista
b) losija
c) bolja

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

U ovoj dionici sam dugo i konstantno dokupljujem zato apsolutno prihvacam tvrdnju o podcjenjenosti. Cak sam jucer bio u iskusenju prodati JDPL i dokupit KODT na 3000. Firma radi dobro a sigurno bi i bolje da nije dio velikog sistema kao sta je Koncar i da ima vlasnika. Mislim da je to poanta koju mogu iscitati iz Ricardova posta. Za managere zaista ne vidim rjesenje. Bilo je pokusaja i sa uvoznim managerima (PIK da li Vrbovec?) pa znamo kako je zavrsilo. Mlada generacija treba stasati samo ne vidim tko ce im prenijeti znanje.

Ne vidim da išta fali sadašnjim managerima KODT. Ostvaruju odličan porast prometa i dobiti iz godine u godinu, rasprodani su im kapaciteti dugo vremena unaprijed, kao šećer na kraju dobili su ove godine i zlatnu kunu.
Sigurno je da vodstvo uvijek može biti još bolje ali mislim da ima puno drugih firmi u HR koje očajnički trebaju novo vodstvo a KODT nije jedna od njih.

Sa nešto casha sam ga u petak čekao oko 2850-2900 ali nitko se nije odlučio tako nisko iskrcati… [cry]

P.S. I ja sam također skoro prodao JDPL da dokupim KODT [cool]

Atila pitanje. Da su privatna forma sa sposobnim managerom da li bi situacija bila:
a) ista
b) losija
c) bolja

Pitam po čemu to manageri KODT nisu sposobni?

na temelju cega je moglo rasti brze?????
za snazniji rast prihoda, dvije su najvece prepreke
– fizicki kapaciteti
– ljudi

a to je nesto sto se ne moze preko noci stvoriti
mozda je covjek iz struke, ali ne razumije koji su "drivers for growth"
ili sto bi rekli nasi ljudi “nije dovoljno ekonomski pismen”

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

a) ista
b) losija
c) bolja
[/quote]

Uvijek se može bit bolji.
Šteta da su članovi uprave smanjili svoje pozicije u dionicama jer bi im to bio dodatni poticja da rade još bolje.

P.S. I ja sam također skoro prodao JDPL da dokupim KODT [cool]

hehe, vidim nisam jedini. mogu jedino zahvaliti velikom kupcu koji je kupovao jdpl po 660 prije 2 dana… ali ja kodt-p ipak čekam malo niže 25xx. ne bi bilo prvi put da netko okine žešće po bidu… što se uspješnosti menađmenta tiče mislim da bi moglo bolje ali ni zapošljavanje 30 novih visokoobrazovanih i širenje kapaciteta nije za bacit…

Kako sam vas dirnuo. Odmah sa dobio i analizu prihoda, buduce dobiti.
Znaci tako se dobiva kvalitetna analiza.

Procitao sam sto sam napisao i mislim da nisam napisao nista negativno o ovoj firmi, ili imam krivi dojam. Rekao sam da je firma dobra i dobra je, ali nedovoljno efikasna za trenutak u kojem se nalazimo (nesto kao eksplozija BDI u izgradnji postrojenja ).

Wunder, bez brige, setam po pravim tvornicama koje su nekada bile livade a sada zaradjuju hrpu love svojim vlasnicima.

hehe, vidim nisam jedini. mogu jedino zahvaliti velikom kupcu koji je kupovao jdpl po 660 prije 2 dana… ali ja kodt-p ipak čekam malo niže 25xx. ne bi bilo prvi put da netko okine žešće po bidu… što se uspješnosti menađmenta tiče mislim da bi moglo bolje ali ni zapošljavanje 30 novih visokoobrazovanih i širenje kapaciteta nije za bacit…

Ja sam u petak čekao par komada P-A oko 2550 pa čak pomaknuo kasnije do 26xx ali nije me poklopilo, ipak nije nikome baš toliko gorilo. [cry]

Pitam po čemu to manageri KODT nisu sposobni?

Rocky a ko je rekao da su losi? Pitanje je bilo sta da su privatna firma sa sposobnim managerom. Akcent je na privatnoj firmi a uvjet sposoban manager. Evo ti jedan moguci scenario. Imaju znanje, imaju trziste, sve sta proizvedu prodaju i ocito je da treba siriti kapacitete. E sad kako to napraviti. Ajmo vidit sta kaze Bago. Bago kaze odlicno, napravite elaborat. Naprave elaborat i kazu umjesto zaduzivanja mogao bi docap. I to ode Bagi a ovaj poucen docapom Luke Ploce kaze ma nije vrijeme. Oni ga isile i on ode na Nadzorni. Nadzorni koji je ponistio Maglicinu doktrinu i dobija nesto za nista kaze poucen iskustvom luke Ploce nije vrijeme. Ko je lud pa da odobri nesto radi cega bi mogao dobit po prstima. Ne talasaj i uzmi svoj mjesecni gibirung. I tako se ne znojis za njega. I onda krene prica iz pocetka ali sada sa kreditom. Napravi se novi elaborat, prilozi Bon 1 ne stariji od pet minuta te ostalu hartiju pa kod Bage pa na nadzorni pa se ukljuci Polancec koji kaze Sanaderu moglo bi pomoc kod izbora pa se objavi na televiziji kako Koncar uz pomoc vlade gradi novu tvornicu, pa se svecano u odjelu baci prva lopata cementa u zemlju pa dionica ode u nebo pa se izgube izbori pa dionica padne i onda iz pocetka druzino iz KODT samo sad sa novim uhljedbenicima u Nadzornom, novim Polancecom, novim Senaderom. Za vrijeme KODT-ovih lutanja kroz biroktarske labirinte ULPL odradila 3 docapa, kupuje brodove, gradi.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

a) ista
b) losija
c) bolja
[/quote]

Da su privatna firma ne bi mogli nositi TM Končara, a to je i te kako bitno. Zato zaključujem b) lošija. To da bi direktori mogli biti bolji to sigurno stoji, kao i za cijeli koncern Končar dakako.

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

sutra u 1 skupština, ima možda koji pacijent osim mene da ide? [smiley]

New Report

Close