KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam dosao na ovu temu sa namjerom da nekoga popljujem ALI…..

Da je ovo dobra firma je, da ima potencijala ima, ALI …..

Gdje to ova firma prodaje transformatore? U kojim to zemljama molim? Na kojim projektima?
Posto po prirodi posla idem sa jednog gradilista na drugo ( celicana, cementara, papirana itd itd ), rezultati koje je postigao KODT ne da su losi nego su jako losi.
U godinama kada narudzbe za izgradnju postrojenja velicine 1mrd$ sustizu jedna drugu, kada se zemlje takmice koja ce napraviti vise kapaciteta za proizvodnju celika, LNG, cemet kronicno nedostaje, povecanje prodaje ove firme je nezadovoljavajuce.
Procitajte tekst u WSJ jos jednom, Pogledajte koliko se povecavaju narudzbe njemackih koncerna i to na kvartalnoj bazi i onda se pitam kako to da nigdje gdje dodjem i gdje se tvornica gradi na livadi ne vidim KODT trafoe.
odgovor je nedovoljno ambiciozna uprava.

KODT je relativno mala firma pa ne može iskakat iz svake "paštete"!
Ključno je usmjeravanje na proizvodnju specijalnih i energetskih tranformatora, koji su puno profitabilniji tako da dobit firme raste brže od porasta prihoda!
KODT je izabrao tržišnu nišu i proizvodi "pametne" transformatore!

@ ricardo

kolega očito šećete po krivim livadama u nadi da ćete naletjet na kakav kodt trafo!? [lol]

http://www.koncar-dst.hr/dokumenti/referenc%20list%20IV%2008.pdf

ricardo ti je propali konzultant koji je procitao report o krivoj industriji – sigurno ne o transformatorima..

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

ricardo ti je propali konzultant koji je procitao report o krivoj industriji – sigurno ne o transformatorima..

Vipy with all due respect ali pogrijesio si. Ricardo je Dipl Ing elektrotehnike koji je napravio karijeru izvan lijepe nase (mislim da ste po godinama tu negdje) i KODT je i te kako podrucje u kom pliva kao ribica u vodi. Mislim da je locirao kljucni problem nase industrije. Manjak kvalitetnih Managera. O jednom sam upravo stavio post na brodarima.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

ok onda isprika prema ricardu,
mdjutim pricati da je rast prihoda mali je nesto sto necu komentirati posebice uz ovu cijenu dionice. Po meni jedna od TOP3 najjeftinijih dionica na burzi
ne kazem da rast prihoda da ne moze biti veci, ali….

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

U ovoj dionici sam dugo i konstantno dokupljujem zato apsolutno prihvacam tvrdnju o podcjenjenosti. Cak sam jucer bio u iskusenju prodati JDPL i dokupit KODT na 3000. Firma radi dobro a sigurno bi i bolje da nije dio velikog sistema kao sta je Koncar i da ima vlasnika. Mislim da je to poanta koju mogu iscitati iz Ricardova posta. Za managere zaista ne vidim rjesenje. Bilo je pokusaja i sa uvoznim managerima (PIK da li Vrbovec?) pa znamo kako je zavrsilo. Mlada generacija treba stasati samo ne vidim tko ce im prenijeti znanje.

2005 – 246.683 (plan 212.520.000 kn)
2006 – 388.081 (plan 251.100.000 kn)
2007 – 491.780 (plan 425.400.000 kn)
2008 – plan 544.300.000 kn

s time da u prvom kvartalu ove godine imamo prihode od 171.761.000 kn što je cca 17% više nego prošlogodišnji prvi kvartal koji je ujedno bio najjači kvartal u povijesti firme i daleko bolji od ostalih kvartala prošle godine…

trenutno ne pričam o dobiti gdje je situacija još značajnije bolja, no premašivanje planova o dobiti je još kudikamo dramatičnije nego planova o prihodima + što jako puno stalno bubnu u rezervacije!

ako ova firma ne predstavlja dobar kontinuitet rasta i potencijalnog još većeg rasta i širenja molio bi kolegu ricarda il bilokoga da mi ukaže u hrvatskoj na bolje jer sam nisam pronašao!?

bez brodara, hvala, pun mi ih je…! [smiley]

također ima još jedan zgodan detalj u pozivu na glavnu skupštinu di piše…

Dopunjava se članak 6. Statuta sa sljedećom djelatnosti:
* projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina
* nadzor nad gradnjom

vjerojatno dečki imaju još ohoho ideja! [thumbsup]

ako ova firma ne predstavlja dobar kontinuitet rasta i potencijalnog još većeg rasta i širenja molio bi kolegu ricarda il bilokoga da mi ukaže u hrvatskoj na bolje jer sam nisam pronašao!?

brodari.

😀

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Šteta ovu stvarno dobru i perspektivnu dionicu uspoređivati s brodarima.Nadam se da se kolega sakai šali.To dvoje nema ništa zajedničko.Nakon svih mogučih energija koje se koriste na kraju će ostati jedino struja.Ako imaš struju imaš sve.Zato ova dionica ima daleko največu perspektivu.Raste konstantno zahvaljujuči proizvodnji i prodaji a ne na krilima špekulacija koliko vrijedi zemljište i nekretnine koje se na kraju prodaju ispod stola a mali izvise.Nadam se da s "mojim" Varteksom neće biti isto. [cry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

@ wunder

Izvukao si se u zadnjim redovima. Pozdrav. [thumbsup]

@ Sakai

Citaj do kraja i pazljivo da ti moderator ne makne zvjezdicu!

Šteta ovu stvarno dobru i perspektivnu dionicu uspoređivati s brodarima.Nadam se da se kolega sakai šali.To dvoje nema ništa zajedničko.Nakon svih mogučih energija koje se koriste na kraju će ostati jedino struja.Ako imaš struju imaš sve.Zato ova dionica ima daleko največu perspektivu.Raste konstantno zahvaljujuči proizvodnji i prodaji a ne na krilima špekulacija koliko vrijedi zemljište i nekretnine koje se na kraju prodaju ispod stola a mali izvise.Nadam se da s "mojim" Varteksom neće biti isto. [cry]

Naravno da se salim, zapravo zahebavam wundera.

O kodt-u sve najbolje. Da na nasoj burzi ima fundamentane logike barem 5 % KODT bi bio jedan od prvih izbora…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close