KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas sam kupio malo dionica KODT-a.
I ostavljam ih za djecu.
Wunderu javi se… [smiley]

Pessimism Is Your Friend

neću, molim boga da ne pobjegne prije neg još kupim, a imam ionako previše…

tak da ovdje ne pišite do wunderodobrenja! [cool]

A šta da pišem kad ništa ne valja, kome još trebaju transformatori [embarass]

Koje iskrcavanje danas,sve do 3150,nekih 70kom.u jednom cugu. [shocked]Više ništa ne vrijedi na našoj burzi pa ni fundamenti. [cry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

http://online.wsj.com/article/SB120902913267441219.html?mod=googlenews_wsj

samo vi debili iz ilirike lupajte po bidu jer ima ko će stat, samo baš me zanima koji debil će vam ikada više pare dat kad vam je kodt na 3000 skup! [lol]

samo vi debili iz ilirike lupajte po bidu jer ima ko će stat, samo baš me zanima koji debil će vam ikada više pare dat kad vam je kodt na 3000 skup! [lol]

Pa bas i nije dobra vijest da KODT-ovom konkurentu tak dobro ide

da, slažem se, vjerojatno bolje da imaju gubitke i da je sektorski outlook katastrofa! [rolleyes]

Nisam još pisao na ovom forumu ali ovoj temi ne mogu odoliti.

Trenutno imam 2/3 portfelja u toj dionici i pri ovoj cijeni razmišljam da ga cijeloga ulupam unutra te da zaboravim na dionice i trgovanje par godina.
Razlozi? Osim konstantnog rasta prometa i dobiti, ne treba zaboraviti i činjenicu da su sagradili novu halu za proizvodnju specijalnih transformatora.
Na tom tržištu je prisutno manje konkurencije jer je potrebno više rada oko svakog transformatora, KODT bi na bazi toga trebao dodatno povećati promet u budućnosti.

Rast cijene dionice će sigurno doći na red kad se ljudi ispucaju na drugim dionicama koje su uvijek prve na redu.

Pozdrav svim vlasnicima ove dionice, nadam se da ćete biti strpljivi dok se ne vrati na razinu koju zaslužuje! [thumbsup]

Pa bas i nije dobra vijest da KODT-ovom konkurentu tak dobro ide

[/quote]

Dobro je da svima iz sektora ide dobro, a ne obrnuto.

KODT drži 10% prodaje u zaljevskim zemljama s tendencijom daljnjeg porasta!!
A još kada bi otvorili i tržište Rusije….

Nisam dosao na ovu temu sa namjerom da nekoga popljujem ALI…..

Da je ovo dobra firma je, da ima potencijala ima, ALI …..

Gdje to ova firma prodaje transformatore? U kojim to zemljama molim? Na kojim projektima?
Posto po prirodi posla idem sa jednog gradilista na drugo ( celicana, cementara, papirana itd itd ), rezultati koje je postigao KODT ne da su losi nego su jako losi.
U godinama kada narudzbe za izgradnju postrojenja velicine 1mrd$ sustizu jedna drugu, kada se zemlje takmice koja ce napraviti vise kapaciteta za proizvodnju celika, LNG, cemet kronicno nedostaje, povecanje prodaje ove firme je nezadovoljavajuce.
Procitajte tekst u WSJ jos jednom, Pogledajte koliko se povecavaju narudzbe njemackih koncerna i to na kvartalnoj bazi i onda se pitam kako to da nigdje gdje dodjem i gdje se tvornica gradi na livadi ne vidim KODT trafoe.
odgovor je nedovoljno ambiciozna uprava.

E da, kolega koji prica o Rusiji…..
Na trzistu Rusije se ne stvaraju pozicije od danas, tamo su strane firme dosle i pozicionirale se prije 15 godina. Mislis da ce biti lako tamo uci. Grdno se varas.

Koliko oni god mogu proizvesti transformatora, toliko ih i prodaju. To ti nije dovoljno?

New Report

Close