KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda zalog nije obrisan a možda i neće biti, sve je to tako mutno,može Agrokor odustati od dalje kupnje Investcovih dionica,u ovom trenutku je činjenica da Agrokor raspolaže sa manje od 95% dionica.

Investco je Todorićeva firma od prije,i sa njim će samo zajednički djelovati.Pa neće sam sebi prebaciti 150 milijuna kuna.Za taj dio je ionako otvorio samo garanciju a nije osiguravao keš.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Bahovec me iznenadio da je prodao ,prije sam mislio da ce Investco

Pročitato post gore.Investco d.o.o . je todorićev,tu su firmu koristili za otkup dionica preko burze.prije par godina je prestala sa radom osim što još imaju na njoj neke pozicije.
A šta Bahovec da radi,čekati da padne knzm na knjigovodstvenu koliko nudi todorić za Melr

Bahovec me iznenadio da je prodao ,prije sam mislio da ce Investco

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Da ali dvejedno je trebao prodati iako je njegova firma Investco imao je taj i na svoje ime Miroslav Blazev i nema ga u Top 10 znaci da je prodo .Moguce da Toda ne zeli squeeze nego samo osnaziti vlasnistvo .

Sad ovako stvari stoje:
1. Toda je javnom ponudom osigurao kes za otkup svih dionica
2. svi osim erste i investca prodali
3. nema 95% vlasnistva
4. da je investco zelio prodat oslo bi sad u javnoj ponudi jer je bio osiguran kes za sve dionice.
nema pravne osnove za squeez!

Da tako je vjerojatno je ne zeli jer da je zeli Investco bi mu prodao u javnoj ponudi s obzirom na dobre odnose i suradnju s Investcom vjerojatno Agrokor ne zeli da Konzum ode sa burze .

Sad ovako stvari stoje:
3. nema 95% vlasnistva
4. da je investco zelio prodat oslo bi sad u javnoj ponudi jer je bio osiguran kes za sve dionice.

Da, istina. Zašto Investico nije prodao tj. zašto Todorić nije inicirao prodaju i tih dionica? Da jest, situacija bi bila jasnija. Ovako, barem na papiru, ispada da nema uvjeta za istiskivanje. [emo_zacudjen]

Možda da malo pričekate s komentarima!!!
Treba vidjeti da li će Investco dionice biti preknjižene na Agrokor naknadno ako postoji neko pravo trećega koje zahtjeva posebni pravni postupak za dozvolu prenosa dionica!!!
Samo malo strpljenja i sve će biti jasno.
Pozdrav

Sad ovako stvari stoje:
3. nema 95% vlasnistva
4. da je Investco zelio prodat otislo bi sad u javnoj ponudi jer je bio osiguran kes za sve dionice.

Tako je predugovor može uvijek ostati i predugovor, a i nije navedeno kome čine zalog,ovo je manevar da Konzum ostane na burzi a Toda neće istisikavanje,nego je samo ojačao svoje vlasništvo pred mogući dokap,zato je i Jamnica ostala u vlasništvu..

bio ovdje skori squeeze ili ne, dionica je zabetonirana na ovoj razini jer premale količine su u igri da bi u nju ulazili veći igrači, a opet te količine su prevelike da bi ih mali ulagači pokupovali i dizali cijenu

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

Erste nije mali igrač pa ni KBZ kao i ni Allianz..

New Report

Close