[/quote]
Nemam ih mnogo, možda manje od tebe , ali ih imam sigurno duže od tebe!
[/quote]
Uskoro čete ostati bez dionica.Toda bi trebao probiti 95% i slijedi istiskivanje.Dali će možda nakon prolaska ponude cijena up kao što se dogodilo na
KORF ili VIRO,jer Konzum vrijedi više od ponuđene cijene od 148.Ako Toda
kupuje znaći da vrijedi barem duplo više.U scenarij kao na KORF i VIRO ne
vjerujem jer Toda je ipak Toda.
Ne valja se bosti sa rogatim.
A Konzum,skupa sa Mercatorom će postati najjači trgovački lanac u jugistočnoj
Europi.
I tada slijedi IPO,a Toda i Agrokor bi trebali sačuvati upravljačka prava sa 50% dionica u vlasništvu.
Meni sve to mirise na deal s nekim trećim, Agrokor je već visoko zadužen te nova akvizicija sa dodatnim dugom (i to tvrke koja je u problemima) više liči na hazardiranje nego na kvalitetno širenje. Agrokor s Mercatorom ne osvaja niti jedno novo tržište osim malog slovenskog. Dovoljno za takav rizik?
Kupnjom Konzuma i Mercatora postaje idealna prilika za najveće svjetske trgovačke lance koji jednim dealom dobivaju cijelo tržište od cca20ml ljudi sa komplet razvijenom infrastrukturom.
Sad tko bit to mogao biti nemam pojma ovo je samo moja pretpostavka.Carrefour,WallMart netko treći, u svakom slučaju netko ko ima para sve to kupit?
Danas prošlo preko 3500 kom dionica, sve smo bliže istiskivanju[emo_mrgud]
Fondovima ZB Aktiv i ZB Global u portfelju umjesto Konzuma piše “Potraživanje Agrokor d.d.”
Dal to znači da su prodali??
A kupovali po duplo većim cijenama…..
Prorijedila se kupnja, vjerojatno su se karte posložile, izgleda već i davno prije.