KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…moze biti propisan i nizi prag, ali ne nizi od 90%. Sad kad ovo nasi procitaju pa krenu mijenjati.

Ako ta mogućnost postoji, budi siguran da Toda zna za nju i da računa na nju…u tom svjetlu treba gledati i ovu javnu ponudu (KNZM) i moguću zamjenu duga za nove dionice (BLJE?) kojim bi došao na tih 85/90 % jer što je našim moćnicima izlobirati jednu takvu sitnu izmjenu zakona? [emo_smijeh]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

@gismund
krivo si pročitao
to nema nigdje u EU
možda ima i Nigeriji, Capo Verde, Somalija, Etiopija, Peru, Columbia, Afganistan, Pakistan, Yemen itd
ali ne znači da neće biti u Hrvatskoj
jer mi smo, pravno, na razini tih zemalja
kod nas s.linić provodii tumači zakone

Status Quo: Roll Over Lay Down

mislim da bi bilo najbolje da se istiskivanje provodi na više od 51 %
pa da toda lijepo sve druge istisne iz svih firmi koje je dobio za 1 kunu

http://www.linklaters.com/pdfs/publications/banking/TableforBankingUpdate.pdf
na ovom linku ćete pronači zemlje EU i njihova pravila skvizanja koje SVE imaju
pravilo 95 % !!
pozdrav

vi stvarno mislite da će Toda ići u istiskivanje???

Pa ja mislim da hoce ako skupi vise od 95 ,a to ce biti tesko po ovoj cijeni mislim da ce morat podici ljestvicu .

tako je. morat će podići ljestvicu. i to dosta. ipak mislim da on ne želi istiskivanje. cijena će se dizati na burzi nakon izvješća i kupnje Mercatora.
Nekima će onda i 200 biti prejeftino…

tako je. morat će podići ljestvicu.

neće jer bi to značilo da je ovom ponudom pogriješio, a Toda nikada ne griješi

Divno je znati da postoji netko tko misli da Ivica Todoric nema 95% Konzuma jos od davnih dana..skrbnicki Zaba sasvim sigurno daje odgovor na to pitanje. I zacudno je da dionica u kojoj jedan vlasnik, s povezanim drustvima i osobama kontrolira vise od 95% dionica udje u sastav indexa.. Ove osnovane sumnje i imena osoba povezanih sa skrbnickim racunima u slucaju ocekivanog istiskivanja utvrditi cu na sudu. Tada cemo biti EU i to tjerati do kraja. Dakle, imaju 95%, neupitno je to, a hoce li nas istiskivati to cemo vidjeti. Na tome ce polomiti zube svih privatizacija iza kojih stoji Agrokor, samo mojim pravosudnim aktivnostima. Ne zaboravite da je 1,03% na racunu Audio RH takodjer nase..vase i moje..i ako im to daju po ovoj cijeni i njih cemo istisnuti. Mislim na Vladu RH. Mercator? Na celo Vlade Slovenije veceras je dosla zena koju je postavio covjek koji je stvorio Mercator. I htio se davnih dana spajati s Konzumom Ivice Todorica. Covjek cije poznavanje matematike jamci brzu kupoprodaju. I naravno, dodatna sredstva za koja slovenska Komisija za sprecavanje korupcije nece moci dokazati otkud potjecu..dakle, misle nas izigrati, i za male novce preuzeti kompaniju kakve se trguju na 0,85 do 1,3 prihoda. Ako im je malo njihovih 95% i zele i nasih 4-5 % to ce morati posteno platiti, prepustiti trzistu da odredi cijenu, ili ce im biti pravosudno pregledana utroba svih privatizacija, iz pozicije malog dionicara, odnosno suvlasnika. Nadam se da ce im njihovih 95% biti dosta, i da ce nas male pustiti da zivimo i uzivamo svoju imovinu, neopterecenu pravno utvrdivom nepravdom.

Divno je znati da postoji netko tko misli da Ivica Todoric nema 95% Konzuma jos od davnih dana..skrbnicki Zaba sasvim sigurno daje odgovor na to pitanje. I zacudno je da dionica u kojoj jedan vlasnik, s povezanim drustvima i osobama kontrolira vise od 95% dionica udje u sastav indexa.. Ove osnovane sumnje i imena osoba povezanih sa skrbnickim racunima u slucaju ocekivanog istiskivanja utvrditi cu na sudu. Tada cemo biti EU i to tjerati do kraja. Dakle, imaju 95%, neupitno je to, a hoce li nas istiskivati to cemo vidjeti. Na tome ce polomiti zube svih privatizacija iza kojih stoji Agrokor, samo mojim pravosudnim aktivnostima. Ne zaboravite da je 1,03% na racunu Audio RH takodjer nase..vase i moje..i ako im to daju po ovoj cijeni i njih cemo istisnuti. Mislim na Vladu RH. Mercator? Na celo Vlade Slovenije veceras je dosla zena koju je postavio covjek koji je stvorio Mercator. I htio se davnih dana spajati s Konzumom Ivice Todorica. Covjek cije poznavanje matematike jamci brzu kupoprodaju. I naravno, dodatna sredstva za koja slovenska Komisija za sprecavanje korupcije nece moci dokazati otkud potjecu..dakle, misle nas izigrati, i za male novce preuzeti kompaniju kakve se trguju na 0,85 do 1,3 prihoda. Ako im je malo njihovih 95% i zele i nasih 4-5 % to ce morati posteno platiti, prepustiti trzistu da odredi cijenu, ili ce im biti pravosudno pregledana utroba svih privatizacija, iz pozicije malog dionicara, odnosno suvlasnika. Nadam se da ce im njihovih 95% biti dosta, i da ce nas male pustiti da zivimo i uzivamo svoju imovinu, neopterecenu pravno utvrdivom nepravdom.

Svaka čast,potpisujem do riječi..

ponuda koju agrokor nudi za merkator je bitno niža od bv mercatora koji je oko 180 e.kod konzuma konkretno nudi cijenu koja je veća za 40 kn od bv koji je oko 119 kn.
todorić već ima oko 10 posto mercatora preko naših fondovaa uspio je zajedno sa jankovićem koji još ima 1,5 % melr sruštiti janšinu vladu kako bi uspjeli odraditi deal.

i deal je ustvari bez love već equity swap i preuzimanje dugova od banaka na koje je merkator dobio poček jer ih ne može otplatiti.inače su samo lani vratili milijardu eura kredita.
cijelo vrijeme je to bio plan todorić-janković jer odgovara obojici jedino što će dugoročno todorić imati glavnu riječ a janković vjerojatno kontrolnu.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Do 25. ožujka traje Agrokorova ponuda za preuzimanje Konzuma “teška” 401 milijun kuna. Koncern Ivice Todorića krajem prošle godine počeo je s potpunim stjecanjem vlasničkog udjela u Konzumu i taj bi proces ovog proljeća trebao biti okončan.

Naime, prema sadašnjim podacima Agrokor već ima nešto više od 94 posto dionica Konzuma i na korak je do istiskivanja preostalih malih dioničara. Još je lani u prosincu koncern Ivice Todorića najprije od brokerske kuće Investco po cijeni od 145 kuna kupio 5,31 posto dionica čime je (zajedno s Jamnicom) stekao 88,03 posto Konzuma. Usto je s tom tvrtkom sklopljen predugovor o kupnji još šest posto Konzumovih dionica. U ponudi za preuzimanje Agrokor, međutim, nudi 4,18 kuna više od tromjesečnog prosjeka, što je zakonski minimum. Pprosječno se trgovalo po cijeni od 143,82 kune. Premija dioničarima tako iznosi 2,9 posto. Ukupno Agrokor mora osigurati 401 milijun kuna s tim da najviše od tog iznosa ide Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) koja je četvrta na listi najvećih dioničara Konzuma. AUDIO ima 234 tisuće dionica koje bi mogao unovčiti za 34,6 milijuna kuna. Četiri dioničara na listi 10 najvećih nepoznati su i ‘skrivaju’ se iza skrbničkih računa. Blizu 30 tisuća dionica drži slovenski privatni investitor Srečko Bahovec koji ima 42.310 dionica (može dobiti 6,26 milijuna kuna).

Zanimljivo je da se Bahovec nalazi i na listi dioničara Mercatora, za koji je Agrokor na najnovijem natječaju predao ponudu, i tu može dobiti 370 tisuća eura. Miroslav Blažev, inače vlasnik tvrtke Investco i kao fizička osoba nalazi se deveti na listi Konzumovih dioničara s 27 tisuća dionica. Prema službenom pojašnjenju, Agrokor se na ovaj potez odlučuje – kako se navodi u ponudi za preuzimanje – jer će to “pozitivno utjecati na daljnju konsolidaciju Konzuma na maloprodajnom tržištu regije”. Lani je u prosincu donesena i odluka prema kojoj je Agrokorov udio u trgovačkom lancu Idea u Srbiji prebačen na Konzum, čime se dodatno konsolidira maloprodaja koncerna pod jednu kapu. Ukoliko Agrokor uspije kupiti Mercator bit će osnovan zaseban holding radnog naziva ‘Adria Retail’ koji će upravljati Mercatorom i Konzumom. Oko 35 posto udjela u tom holdingu bit će ponuđeno investitorima na tržištu. Zanimljivo je izračunati i aktualnu tržišnu vrijednost Konzuma prema cijeni dionice od 148 kuna iz aktualne javne ponude. To bi značilo da 22,7 milijuna dionica, koliko ih ukupno ima Konzum, trenutno vrijedi 3,36 milijardi kuna. Usporedbe radi, to je niže od Agrokorove ponude za Mercator koja iznosi 480 milijuna eura.

Manji kupuje većeg to dosta govori o fer cijeni od 148 kn u JP.

New Report

Close