Kakvo crno drukanje? Čovjek napiše svoje mišljenje i odmah ga napadne neki zajapureni dioničar jer si dirnuo u njegovu svetu dionicu [emo_smijeh]
Mene KNZM već duže vrijeme ne zanima kao dionica, a ni kao firma jer zaobilazim godinama njegove trgovine.
ja sam prezadovoljan situacijom. i dalje će se moći dokupljivati po super cijeni, a onda ide eksplozija. Sve do 150 kupujem kad skupim keš. Hvala svima koji su mi prodali 142-144,50
Da bas, sad će svi brzo pohrliti kupovati da bi u ponudi ili u squeezu dobili manje?!
Izuzetno logično i racionalno.[emo_smijeh]
Kako to zamišljaš? Da neposredno nakon javne ponude od 148 kn ide istiskivanje po nekoj nižoj cijeni od one iz javne ponude? To ne može. Ali zato može ići po višoj cijeni od javne ponude. Npr. po 2xx kn. To nije protuzakonito. Dapače. Ostavilo bi odličan dojam. [emo_smijesak]
todorić ima 94 posto i vrlo vjerojatno je da će preći preko 95% i onda ide istiskivanje.
ne bi rekao da je baš dobra situacija za male investitore ali moguće da ipak konačna cijena bude veća zbog važnosti posla sa merkatorom iako je BV 120 kn.
naravno sve ovo ide nakon što tender prođe i uspije preuzeti merkator.
1. AGROKOR D.D. 17.467.700 76,94%
2. JAMNICA D.D. 2.520.000 11,10%
3. INVESTCO D.O.O. 1.364.440 6,01%
4. AUDIO/REPUBLIKA HRVATSKA 234.000 1,03%
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 228.478 1,01%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 147.536 0,65%
7. BAHOVEC SREČKO 42.310 0,19%
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 30.939 0,14%
9. BLAŽEV MIROSLAV 27.000 0,12%
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.419 0,12%
UKUPNO 22.088.822 97,30%
todorić ima 94 posto i vrlo vjerojatno je da će preći preko 95% i onda ide istiskivanje.
ne bi rekao da je baš dobra situacija za male investitore ali moguće da ipak konačna cijena bude veća zbog važnosti posla sa merkatorom iako je BV 120 kn.
naravno sve ovo ide nakon što tender prođe i uspije preuzeti merkator.
1. AGROKOR D.D. 17.467.700 76,94%
2. JAMNICA D.D. 2.520.000 11,10%
3. INVESTCO D.O.O. 1.364.440 6,01%
4. AUDIO/REPUBLIKA HRVATSKA 234.000 1,03%
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 228.478 1,01%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 147.536 0,65%
7. BAHOVEC SREČKO 42.310 0,19%
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 30.939 0,14%
9. BLAŽEV MIROSLAV 27.000 0,12%
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.419 0,12%
UKUPNO 22.088.822 97,30%
Teško da će cijena preć 150 kn, očito Todorić priprema istiskivanje malih dioničara….
Ako se realizira Mercator, POGLEDAJTE PORTALE DANAS napravit će dvije mega firme a od njih trećinu prodat stranim investitorima, a to bi sve kroz neko vrijeme mogla bit uvertira prodaji WAL MARTU, CARFLY….
A onda će cijena bit x.xxx!!!
Pa naravno da ce biti squuez out
Molim Vas da mi odgovorite na vrlo jednostavno pitanje:”Da li je ikada “Todorić”
napravio squeez out nad kojim društvom izlistanim na burti”?????
I drugo” Kako mislite (da ako do toga i dođe)po koliko će Todorić otkupiti dionice od Države(kao najvećeg pojedinačnog dioničara koji dokupljuje dionice)”???
Dakle,mislim da je ovaj “STRAH” umjetan i neosnovan,posebice kada je razvidno da cijena ne može biti manja od propisane Zakonom.
Sada je situacija “puno bolja” nego u “petak”,a u pondjeljak je za očekivati “pozitivne cjenovne pomake” jer je cijena javne ponude ipak znatno iznad očekivane minimalne sukladno Zakonu.
Evidentno je da su pogriješili oni koji su “brzali sa prodajom” na 142-143 kune.
Dakle MINIMUM je sada 148,a idući tjedan na tržištu i poslije?????Vidjet čemo!!!!
Interesantno u svakom slučaju.
Pozdrav
Agrokor za 53% Mercatora treba platiti 240 milijuna eura. (119 eura po dionici)
Za istiskivanje 5% dioničara (ako se radi o minimalnih 148 kn) mu treba oko 22 milijuna eura.
Dakle, ili će 22 milijuna potrošiti na istiskivanje malih dioničara ili će pak taj novac iskoristiti za kupnju paketa Mercatorovih dionica što predstavlja više od 9% trenutačne cijene.
9% traženog iznosa nije malo u ovom kontekstu. Ali, svaka čast ako si Agrokor u ovom trenutku može priuštiti luksuz istiskivanja malih dioničara tako i kupnju paketa Mercatorovih dionica! To znači da ima para za sve prigode.
Stoga realno 22 mil nije malo za Todu,a sa obzirom da ima dva vrlo kvalificirana dioničara Auctor i Srećko Bahovec,pioniri burze koji će ga sigurno tužiti ,plus država kojoj se ne bi trebao zamjeriti sa prisilinim otkupom paketa od 234000 kom puta 148 jeste 34 632 000 a po 200 kn npr to je 12 168 000 kn više, što nije zanemariva cifra koju oštećuje državu, onda gubi vrijeme na zakazivanje nove skupštine sa točkom dnevnog reda istiskivanje,cca 2 mj najmanje,umjesto da se priprema za konstrukciju kupnje Mercartora,pa negativna reklama gdje Slovenci jedva čekaju da kažu;vidi šta radi svojim dioničarima , čak i državi svojoj,kako ćemo mi tek proći…mislim da to Todi ne treba zbilja…mislim da on ipak vidi dalje od svog nosa.
a što ako mu audio proda ?
čini mi se vrlo izgledna, kao i istiskivanje malih dioničara
ne znam čemu se čudite ?
on radi što hoće, s.linić je njegov potrčko, kao i hanfa
Ja ne znam kolege još što ću, ali kad sam na Belju vidio što Todex može, znam da bilo kakve spekulacije padaju u vodu.
na Auctorr / SZIF ne računajte
sada će biti isplaćeni za SWAP BELJE / KONZUM
tj biti će isplaćeni za belje sa oko 100 kuna po dionici, kroz javnu ponudu konzuma, na koju će se odazvati
potrčci i jadnici s.linić i zoka ( kojemu ništa nije jasno ) će prodati konzum i omogućiti istiskivanje
s.linić će odpustiti još 30000 ljudi do ljeta. tako da ćemo imati 400 000 nezaposlenih i ujedno će dizati poreze i cijediti imovinu i nekretnine hrvata i preljevati u džepove krupnog kapitala i hravtskih tajkuna, koji su do svoje imovine došli za 1 kunu
todorić ne plaća porez na dobit na nekim svojim firmama već duže vremena, ali vi hoćete, pa čak i na svoju naslijeđenu imovinu
ja u hrvatsku ne bi investitrala niti u pseću kućicu
a ovih slinavaca bi se trebalo riješiti
na Auctorr / SZIF ne računajte
sada će biti isplaćeni za SWAP BELJE / KONZUM
tj biti će isplaćeni za belje sa oko 100 kuna po dionici, kroz javnu ponudu konzuma, na koju će se odazvati
potrčci i jadnici s.linić i zoka ( kojemu ništa nije jasno ) će prodati konzum i omogućiti istiskivanje
s.linić će odpustiti još 30000 ljudi do ljeta. tako da ćemo imati 400 000 nezaposlenih i ujedno će dizati poreze i cijediti imovinu i nekretnine hrvata i preljevati u džepove krupnog kapitala i hravtskih tajkuna, koji su do svoje imovine došli za 1 kunu
todorić ne plaća porez na dobit na nekim svojim firmama već duže vremena, ali vi hoćete, pa čak i na svoju naslijeđenu imovinu
ja u hrvatsku ne bi investitrala niti u pseću kućicu
a ovih slinavaca bi se trebalo riješiti
Ma tko će ponuditi 100 kuna za Belje?Smiješno!!!!Zašto bi to činio za “gubitaša” koji na burzi vrijedi 30% manje.Pa nije Todorić blesav.
Kakvo istiskivanje????
Ponuđena cijena za Konzum od 148 kuna je OK.
Postupak istiskivanja je propisan Zakonom i istiskivanje ,ako do njega uopće dođe,može biti samo dobro za male dioničare.
Pozdrav