S(i)ZIF d.d. je (do)kupio 31.000 komada i dospio na 8. mjesto. (Prodao je PBZ.)
Zar nisu upravitelji tog fonda Slovenci? [emo_namigusa]
Ovo je dobra vijest,mislim da Auktor vodi SZIF,a oni su jaki igrači,znači da istiskivanje nije više uopće opcija.
samo da prođe ta JP. Svjestan je Toda da ovo nemože kupit za siću. Mislim da mu to i nije cilj. Po meni prije kupnje Mercatora ide dokapitalizacija.
Auctor Invest društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima osnovano 2009. godine pod imenom Certus Invest d.o.o. Krajem 2011. godine društvo mijenja vlasnika, upravu i zaposlenike, te početkom 2012. godine mijenja ime u Auctor Invest d.o.o. Društvo okuplja tim stručnjaka specijaliziranih na području upravljanja imovinom, financijskih analiza, korporativnih financija, upravljanja rizikom, te financijskim računovodstvom.
Društvo trenutno upravlja sa jednim zatvorenim investicijskim fondom (Slavonski zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom d.d.), jednim otvorenim investicijskim fondom (Auctor Cash otvoreni investicijski fond s javnom ponudom), te ima dozvolu za uslugu upravljanja imovinom – portfeljima za individualne i institucionalne klijente koji žele prilagoditi strategiju upravljanja individualnim potrebama.
Po meni prije kupnje Mercatora ide dokapitalizacija.
Auctor Invest društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima osnovano 2009. godine pod imenom Certus Invest d.o.o. Krajem 2011. godine društvo mijenja vlasnika, upravu i zaposlenike, te početkom 2012. godine mijenja ime u Auctor Invest d.o.o. Društvo okuplja tim stručnjaka specijaliziranih na području upravljanja imovinom, financijskih analiza, korporativnih financija, upravljanja rizikom, te financijskim računovodstvom.
Društvo trenutno upravlja sa jednim zatvorenim investicijskim fondom (Slavonski zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom d.d.), jednim otvorenim investicijskim fondom (Auctor Cash otvoreni investicijski fond s javnom ponudom), te ima dozvolu za uslugu upravljanja imovinom – portfeljima za individualne i institucionalne klijente koji žele prilagoditi strategiju upravljanja individualnim potrebama.
http://www.auctorinvest.hr/home/aboutus
Ne vjerujem da bi Toda ove profesionalce i jednog od osnivača burze tako lako istisnuo,Auctor ima i previše utakmica u nogama da bi tek tako ulazio u ovaj posao bez jako,jako dobrih informacija.Mogu priznati da mi dosta laknulo što se tiče opasnosti od istiskivanja,nas malih po nekoj cijeni ispod 200 kn,tj najvjerovatnije neće ga ni biti, nego najprije dopkap i onda Merkatore,,ti si na redu.
[/quote]
LJUBLJANA – Todorićev Agrokor mijenja taktiku za ulazak u Mercator. Kako doznaju Finance, Agrokor će u svom trećem pokušaju kupnje slovenskog trgovačkog lanca u startu eliminirati prigovore o prezaduženosti te će se dokapitalizirati.
Nakon toga, izdvojit će djelatnost prehrane. Kako Finance doznaju, EBRD i One Equity Partners Agrokoru će osigurati 400 milijuna eura svježeg kapitala. Upravo je visoka zaduženost lani bila argument kojim su se služili protivnici Agrokorova preuzimanja Mercatora koji su tvrdili da će ta akvizicija pokopati Mercator.
Agrokor je lani djelomično refinancirao svoje obveze izdavši 745 milijuna eura novih obveznica i isplativši dio starih. Tko je sve podnio ponudu za kupnju najvećeg slovenkog trgovačkog lanca, trebalo bi se znati sutra.
Agrokor će u svom trećem pokušaju kupnje slovenskog trgovačkog lanca u startu eliminirati prigovore o prezaduženosti te će se dokapitalizirati.
Agrokor će u svom trećem pokušaju kupnje slovenskog trgovačkog lanca u startu eliminirati prigovore o prezaduženosti te će se dokapitalizirati.
[/quote]
Pa zna se,heh ono u kom upravo povećava svoj vlasnički udio istiskujuci manekene što su mu čuvali dionce,,INVESTCO,,hehe pa o tom ja pišem svo ovo vrijeme.
[/quote]
Mislite da će Konzum kupiti Mercator? Prije bih rekao da će dokapitalizirati Agrokor.
@boca konzum će dokapitalizirati agrokor?[emo_zacudjen][emo_vrtimise]