KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da Toda neće pokazat svoje rogove u ovom trenutku jer će mu to biti velika antireklama

Kreativci,
negdje na forumu piše da naši mirovinci drže 18% Mercatora..ili koliko god, navodno nije ispod 10%. Dakle, u zaštiti poslovnih i nacionalnih interesa Agrokor kroz dokap mirovince pripusti u udio koji mu ne ugrožava upravljačka i vlasnička prava, prikupljenim kapitalom ide u pohod na Mercator, i nakon svega napravi zamjenu dionica s mirovincima u omjeru otprilike 2:1..i eto nas na barem 100 eur po dionici! (Konzum, Idea i Mercator zajedno imaju skoro 6 milijardi EUR prihoda)
Mali problem mi predstavlja samo to što nas danom ulaska u EU mora istisnuti ako ima više od 95% udjela, a taj (u)dio mi još nitko nije osporio..thx!

evo samo jedan mali primjer kako je meni ako je isti vlasnik ,koncern agrokor,posteno isplacen novac u slucaju dijamant u srbiji kao nesuglasnog dionicara,,naime isplacen je mnogo veci iznos nego je cijena na burzi,,svaka cast za kompaniju,,hvala i ovim putem

..i eto nas na barem 100 eur po dionici! (Konzum, Idea i Mercator zajedno imaju skoro 6 milijardi EUR prihoda)

Malo si pretjerao s tih 100 eura po dionici.

Kreativci,
negdje na forumu piše da naši mirovinci drže 18% Mercatora..ili koliko god, navodno nije ispod 10%. Dakle, u zaštiti poslovnih i nacionalnih interesa Agrokor kroz dokap mirovince pripusti u udio koji mu ne ugrožava upravljačka i vlasnička prava, prikupljenim kapitalom ide u pohod na Mercator, i nakon svega napravi zamjenu dionica s mirovincima u omjeru otprilike 2:1..i eto nas na barem 100 eur po dionici! (Konzum, Idea i Mercator zajedno imaju skoro 6 milijardi EUR prihoda)
Mali problem mi predstavlja samo to što nas danom ulaska u EU mora istisnuti ako ima više od 95% udjela, a taj (u)dio mi još nitko nije osporio..thx!

Gdje si to ti pročitao da u Eu nakon 95 % vlasništva se mora po sili zakona vrišiti istiskivanje,to je uvik samao volja većinskog vlasnika..bar koliko sam ja upućen.

b nn
S KVIZ
Molim vas, pojasnite mi:
1., 2. i 3. imaju zajedno 94.05%. To je Agrokor.
Treba im 215.678 dionica da prijeđu 95%.
4. ima 228.478. S njima nas istiskuju.
5. ima 219.600. S nama nas istiskuju.
To je ako nitko u ponudi ne deponira niti jednu od cca 620.000 dionica koje su van top 10, a to je praktički nevjerojatno..
Što dakle, nakon ovih jednostavnih matematika, daje podlogu za iti jedan drugi scenarij osim istiskivanja po otprilike sadašnjoj cijeni? I preuzimanju najveće hrvatske tvrtke po cijeni 20% prihoda..hvala za svaki komentar i razumno pojašnjenje!
P.S.
Ima mala promjena u top 10, PBZ skrb je otpustio onih 7000 kom.
n 219 600 je Audio tj država a oni nisu dsosad prodavali na JP.

mislim da su počele igrice postojećih dioničara (top10 ili van toga) s postavljanjem naloga od 1000kom na 143. pa ako kupe nitkome ništa, prodat će na JP za 143,xx a ako netko naivan pokupuje njihove naloge na asku na 145 i više super. [emo_smijeh]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

ja nisam baš siguran da je kupovina po 145 naivna….

219 600 je Audio tj država a oni nisu dsosad prodavali na JP.
Hm. Ne samo da Audio/Republika Hrvatska nije prodao nego je, ako dobro vidim, dokupio 14.400 komada.
Investco je pak prodao samo polovicu svojih dionica. Može li netko pojasniti što se zbiva, tko komu, zašto i što?

Do kada je rok za ponudu za preuzimanje ?

Žalosno je što se ovdje dešava i što će se desiti.

mislim da su počele igrice postojećih dioničara (top10 ili van toga) s postavljanjem naloga od 1000kom na 143. pa ako kupe nitkome ništa, prodat će na JP za 143,xx a ako netko naivan pokupuje njihove naloge na asku na 145 i više super. [emo_smijeh]

Koji zaključci,nevjerovatno!!!”Iz graha”!!!!
Sada ste prodali pa dionica više ne valja(a prije je bila fantastična)???
Pozdrav

New Report

Close