Da li je istina da je Agrokor dupli rekorder u RH ?
1. Najveći uvoznik
2. Najveći korisnik državnih poticaja
Što kažu na to naši poljoprivrednici i stočari
Koliko ljudi hrani Agrokor ?
[/quote]
Koncern je u 2009. godini zapošljavao oko 35.000 zaposlenika. Brojka o dobavljačima nije mi poznata, kao niti o broju kupaca koji posebice variraju u ljetnom periodu.
Srdačan pozdrav
zapošljava oko 35.000 zaposlenika !!!
plus dobavljači ( kome bi oni to što proizvedu prodali ? ) , a svaki proizvođač od toga hrani i svoju obitelj .
hoćeš reć da nema agrokora da bi proizvođači bacali proizvode? daj molim te. pa kolko je malih trgovina propalo zbog njega. a od tih 35 000 zaposlenika 30 000 radi za minimalac. i to po 10 sati dnevno. svaki dan. čak i vikendima. za cijenu dionice je to naravno dobro
dobro je što su male trgovine propale jer su u njima cijene bile 35-50% više nego u Konzumu .
Zato su propale .
I sada Hr potrošač može birati u popustima ( rat cijena ) između Konzuma i Plodina , a tu i tamo zaigraju i Bila, Metro , Gerto i Lidl . I HRT ima lijepu lovu od reklama, i Dnevni stisak, a domaće-lokalni mečkoljupcizajednusezonurada sada šljakaju za 2500 Kn mjesečno .
I dobro je da rade sa siću, možda im jednog dana dopizdi, pa dođe iz dupeta u glavu , možda odluče zajedno izboriti veću plaću.
E zato je dobro .
hoćeš reć da nema agrokora da bi proizvođači bacali proizvode? daj molim te. pa kolko je malih trgovina propalo zbog njega. a od tih 35 000 zaposlenika 30 000 radi za minimalac. i to po 10 sati dnevno. svaki dan. čak i vikendima. za cijenu dionice je to naravno dobro
Pa čuj, otvori ti trgovinu pa daj ljudima plaću po 15 000 kn
zapošljava oko 35.000 zaposlenika !!!
plus dobavljači ( kome bi oni to što proizvedu prodali ? ) , a svaki proizvođač od toga hrani i svoju obitelj .
Proizvođači rade za tržište a ne posrednike tj. bez Agrokora proizvođači bi jednako našli put do kupaca.
Todorić ne zapošljava 35 000 ljudi zato što on to želi nego zato što mora netko raditi. Što se njega tiče on bi sve radnike zamijenio robotima da može. Zato ga ne treba udizati u visine….
Isto tako tko je god nezadovoljan plaćom i ostalim uvjetima uvijek može potražiti drugi bolje plaćen posao. Nitko nikoga ne tjera da radi…
ja ne znam za vas ali menI je ovo jedna od dvije dionice koje su mi još uvijek u zelenom i zato jako volim KNZM-R-A .
Koja je druga?
kolika je dividenda? [proud]
Konzum: Za isplatu dividende 38,59 mil. kuna
Iz prošlogodišnje dobiti od 412,79 mili. kuna, prema odluci Skupštine Konzuma u zadržanu dobit rasporedit će se oko 374,2 mil. kuna, a za isplatu dividende namijenjeno je 38,59 mil. kuna
Hina Objavljeno 24.8.2011
Trgovački lanac Konzum za isplatu dividende izdvojit će 38,59 milijuna kuna, odlučila je glavna skupština tog trgovačkog lanca koja je donijela odluku o rasporedu prošlogodišnje dobiti.
Konzum, trgovački lanac u sastavu koncerna Agrokor, je u prošloj godini ostvario dobit u iznosu od 412,79 milijuna kuna, od čega će se, prema odluci skupštine, u zadržanu dobit rasporediti oko 374,2 milijuna kuna, a za isplatu dividende namijenjeno je 38,59 milijuna kuna.
Skupština Konzuma dala je razrješnicu Upravi i Nadzornom odboru tvrtke, a za revizora poslovanja za ovu godinu izabrana je tvrtka Baker Tilly Discordia d.o.o. iz Zagreba, navodi se u izvješću s glavne skupštine koja je održana u utorak. Izvješće je objavljeno na Zagrebačkoj burzi
banka.hr
lani dobit 412 milijuna kuna…. a ove godine, s odličnom turističkom sezonom i turistima i koji se hrane u KONZUMU umjesto u restoranima bi mogla biti….?
btw. kolika je dividenda po dionici?
Piše na moje dionice.com 1,70 kn što bi i odgovaralo kad se podjeli iznos određen za dividendu sa brojem dionica.
Piše na moje dionice.com 1,70 kn što bi i odgovaralo kad se podjeli iznos određen za dividendu sa brojem dionica.
nije puno…ali bitno je da odlično posluju i šire se…a to će tržište brzo nagraditi novim skokom preko 200 kn, čim se vani počne smirivati stanje
skoro jedino što u ovoj krizi odlično posluje su ovakvi veliki trgovački lanci [thumbsup]