Eto i vrlo dobrog razloga zašto padaju dionice konzuma, leda i zvijezde, na kratke staze se možda ništa spektakularno ne događa, al na duge staze, po svemu gore navedenom, ne piše im se dobro!
Jedino ne pada značajnije jamnica koja ima najbolje fundamente, a najviše se napumpava dionica belja, koja fundamentima to baš ne zasčužuje, al jedina među navedenima nije jamac za obveze društva, a mogući je razlog rasta da je to svojevrsna priprema za prodaju…
Dakle moja je prognoza: daljnji pad za knzm, ledo, zvzd, stagnacija za jmnc i rast za blje.
Lijepo primijećeno od strane Dnevnika, no to je isto tako mogao netko i kod nas napraviti, analizirajući konsolidirana izvješća Agrokora. Zašto nije, znamo svi…
Nego, ako mogu prognoze i za tisk, pivk i ztnj (da zaokružimo sav todex na zse)?
Hvala [smiley]
[/quote]
–ne može se kupiti jeftino? treba još malo pogurati dolje, ali nema više drhtavaca….
Jedino što mi se kod Todorića ne dopada to je dugi roko plaćanja dobavljačima.
Toda će bez obzira na sve preuzeti Mercator a svesrdno će mu pomoći banke jer u takvom poslu i oni dobro zarade.
Iako bi mu možda jeftinije bilo investirati u jugoistok i s tom lovom dodatno oslabiti konkurenciju tj Mercator.
Sada kada se dobije datun ulaska u EU može lagano prodavati dio po dio carstva, biti će bolje cijene – toliko mu stvarno ne treba – zatvarati kredite i dodatno jačati poziciju u maloprodaji.
Ovo što slovenci analiziraju to nema nikave veze s poslom nego je izričiti rezultat zlovolje, samodostatnosti i poznate samodopadnosti.
Najjače u cijeloj priči je što Slovenci neće ili ne žele vidjeti u kojim je problemima PL, a prigovaraju Agrokoru. Da su pametni mogli bi preko Agrokora ući na hrvatsko prehrambeno tržište, a za uzvrat mu dati Mercator. Al očito nisu…
Slovenci nisu ni svjesni da ce jos malo ostati bez Mercatora Agrokor ce to na kraju ipak uzeti jer stranci nisu toliko zainteresirani
Maloprodaja je u RH u stagnaciji već treću godinu , a agrokor iskazuje q dobit od 450 mil kuna. Gdje? Kako?..je toliko zaradio? Bože sačuvaj
Od silne priče oko preuzimanja Mercatora, ne vide se problemi u vlastitom dvorištu…bit će da Todi gori pod nogama…
Je li uspjeh Konzuma samo igra brojkama?
Vaš link
Bez državnih potpora Agrokor bi bio u gubitku
Vaš link
Posebno su zanimljivi ovi podaci ( kosti iz ormara ) koje su vrijedni slovenci iskopali:
Godišnje izvješće pokazuje izrazito visoku zaduženost grupe i slab omjer između kapitala i dugova. U analizi se ističe da Agrokor u tvrtkama koje kontrolira ima velik broj manjinskih dioničara, na koje otpada 350 milijuna eura kapitala. Te tvrtke u kojima Agrokor nije jedini vlasnik generiraju većinu dobiti grupe. Analitičari Dnevnika smatraju da nedovršene akvizicije za Agrokor predstavljaju poslovni rizik budući da te tvrtke daju jamstva za zaduživanja Agrokora kao matične tvrtke. Analitičari Dnevnika tvrde da bi naplata korporativnih jamstava ugrozila opstojnost tih tvrtki, što bi moglo dovesti do tužbi manjinskih dioničara protiv Agrokora.
U analizi se navodi da je Grupa Agrokor krajem prošle godine imala 470 milijuna eura kapitala većinskog vlasnika i više od 3,1 milijardu eura dugova. To pokazuje da udio kapitala većinskog vlasnika u financiranju poslovanja iznosi svega 13 posto.
Eto i vrlo dobrog razloga zašto padaju dionice konzuma, leda i zvijezde, na kratke staze se možda ništa spektakularno ne događa, al na duge staze, po svemu gore navedenom, ne piše im se dobro!
Jedino ne pada značajnije jamnica koja ima najbolje fundamente, a najviše se napumpava dionica belja, koja fundamentima to baš ne zasčužuje, al jedina među navedenima nije jamac za obveze društva, a mogući je razlog rasta da je to svojevrsna priprema za prodaju…
Dakle moja je prognoza: daljnji pad za knzm, ledo, zvzd, stagnacija za jmnc i rast za blje.
[/quote]
Kako god, meni ko dijoničaru amateru i konzumentu Agrokorove firme izgledaju daleko iznad hrvatskog prosjeka. Puno puta je od govneta pitu napravio pa mi je jasno da je zadužio i četu pljuvača, lijevih i desnih jer se grubo oglušio o novokomponirane socijalističko kapitalističko nacionalističke uzuse hrvackog poslovanja. Stalno se priča o prezaduženosti i skorom bankrotu no ko mačka se na 4 dočeka svake godine po nekoliko puta.
E sad, hoćel mu naš ulazak u Europu pomoć, zbog oporavka,prevrata i konačnog pada Berlinskog zida u Hrvatskoj, ili će ga stoljetni stameni budućedošli kapitalizam upropastiti, to mi jošte bistro nije.
Mislim da je Todex kratkoročno za špekuljat super.