KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prošle godine nije isplaćena dividenda iako je dobit za 2009. bila 341.666.817,66. 2010. je ostvarena dobit od 412,79 milijuna kuna. Što mislite o dividendi, hoće li je biti i kolika ako hoće?

Naravno, pod uvjetom da ovo s Mercatorom propadne. Ako se uđe u stratešku suradnju, vjerojatno će Agrokor trebati novac iz Konzuma, a onda su parametri potpuno drugi.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Sve pohvale ekipi u KNZM, stvarno se stoički podnose loše vijesti tj. dionica je neznatno pala.
Nadam se da ne kukuričem prerano [smiley]

Nadzorni svet Pivovarne se baš ne slaže s time što novinari pišu.

rovadC, 01.04.2011. u 09:45
nadzorni svet je soglašal, da se nadaljuje s prodajo deleža družbe Mercator, d.d. in ostalih naložb družb Skupine Pivovarna Laško v skladu s strategijo, ki jo je pripravila uprava družbe,

rovadC, 01.04.2011. u 09:45
http://seonet.ljse.si/?doc=LATEST_PUBLIC_ANNOUNCEMENTS&doc_id=44181

Pa jasno je da će ići prodaja četvrtine Mercatora. Samo sada je PL najvažnije izboriti što bolje uvjete za svoje proizvode na Konzumovim policama. Novinari su tu da drukaju, a odluke ipak donose neki drugi.

PD

Agrokorova Idea preuzima Tuševe trgovine u Srbiji

Traže kupca Zbog 200 milijuna eura duga Tuš se odlučio prodati markete

Procjenjuje se da ukupna vrijednost supermarketa TUŠA U SRBIJI IZNOSI 50 MILIJUNA EURA

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Po meni, napominjem samo po meni, Agrokor je najveći generator skupe hrane u RH.
Agrokor kontrolira uvoz, izvoz, žetvu, sjetvu, sjeme, gnojivo, gotov proizvod, reklame, medije, državni inspektorat za kvakoću prehrane, MPC većine prehrambenih proizvoda, te praktično već ima monopol nad svom životnom energijom čovjeka u RH. INA i HEP imaju monopol na općoj enrgiji, a HT na telekominikacijama. Ima 4 tvtke u RH, peta je dražava i to je to.
Konkurencija se samo prilagođava agrokorovim cijenama i na kraju imamo monopolističke cijene svih osnovnih životnih dobara.

JAPANCI
Japanci jedu i kupuju čak u Tokiju svijesno i namjerno kontaminiranu hranu iz Fokušime, a samo zato da se ne ugrozi gospodarstvo poljoprivrede nekim jeftinim i "zdravim" uvozom. Smatraju da to nosi dugoročno veće štete od kontaminirane hrane. Agrokor će pak napraviti sve da jeftino uveze i skupo proda gdje smo svi na gubitku; potrošači jedu sranje za I kategoriju, poljoprivrednici nemogu konkurirati jer nemaju gdje prodati, država ima puno socijalnih i zadravstvenih problema.
Agrokorova taština akvizija uz zaduženje visokih bankovnih kamata svi plaćamo zdravljem i novcem.

Zato će Japanci uskoro opet biti jaki Japanci, a mi dugoročno ostati Balkanci !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Po meni, napominjem samo po meni, Agrokor je najveći generator skupe hrane u RH.
Agrokor kontrolira uvoz, izvoz, žetvu, sjetvu, sjeme, gnojivo, gotov proizvod, reklame, medije, državni inspektorat za kvakoću prehrane, MPC većine prehrambenih proizvoda, te praktično već ima monopol nad svom životnom energijom čovjeka u RH. INA i HEP imaju monopol na općoj enrgiji, a HT na telekominikacijama. Ima 4 tvtke u RH, peta je dražava i to je to.
Konkurencija se samo prilagođava agrokorovim cijenama i na kraju imamo monopolističke cijene svih osnovnih životnih dobara.

JAPANCI
Japanci jedu i kupuju čak u Tokiju svijesno i namjerno kontaminiranu hranu iz Fokušime, a samo zato da se ne ugrozi gospodarstvo poljoprivrede nekim jeftinim i "zdravim" uvozom. Smatraju da to nosi dugoročno veće štete od kontaminirane hrane. Agrokor će pak napraviti sve da jeftino uveze i skupo proda gdje smo svi na gubitku; potrošači jedu sranje za I kategoriju, poljoprivrednici nemogu konkurirati jer nemaju gdje prodati, država ima puno socijalnih i zadravstvenih problema.
Agrokorova taština akvizija uz zaduženje visokih bankovnih kamata svi plaćamo zdravljem i novcem.

BRAVO

LEDO, uvozi oko 80 % smrznute hrane, namirnica koje prepakira u hr proizvod, paprika, riba,…
ZVZD, ulje uvozi iz Mađarske u kanistrima i pretače u ambalaže koje naziva djevičansko Korčulansko…..
.
.
.KUPUJMO HRVATSKO

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Bit će zanimljivo ako se Carrefour uključi u preslagivanje sektora trgovine u regiji. Prije oko godinu dana se o tome naveliko špekuliralo. Konzum se mora povezati (uz pomoć Unicredita) s Mercatorom, a onda će ih Carrefour dokapitalizirati i ući na tržište regije. Takva je priča bila prije oko godinu dana, zna li netko što je sada s tim?

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/120552/Spreman-ugovor-za-prodaju-dionica-Mercatora-Agrokoru.html

kao što rekoh teški hold….svijetlo je na kraju tunela ali da li ćemo preživit ga ugledat [thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/roglic-ispao-iz-igre-njegovu-ponudu-lasko-ocjenjuje-neprijateljskom,109021.html

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

kako ce proci natjecaj s 23 % dionica mercatora

JAPANCI

BRAVO

LEDO, uvozi oko 80 % smrznute hrane, namirnica koje prepakira u hr proizvod, paprika, riba,…
ZVZD, ulje uvozi iz Mađarske u kanistrima i pretače u ambalaže koje naziva djevičansko Korčulansko…..
.
.
.KUPUJMO HRVATSKO
[/quote]
Ma sve ok, ako je zdravstveno ispravno, ali ovako…
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ugrozeno-zdravlje-potrosaca-hitno-se-povlaci-konzumova-k-plus-tunjevina/547173.aspx

To sam i ja jeo, ali ne puno. Valjda mi neće biti ništa.

New Report

Close