KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Postavio sam i ovdje danas jednu plutajuću minu u nadi da će se neki nestrpljivi askaš nasukat.
Vidjet ćemo je li dovoljno visoko…
Nešto mi na ovoj dionici u zadnje vrijeme smrdi na eksploziju likvidnosti.

hate red

Kota 200 pada,

TA 190

[undecid]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Postavio sam i ovdje danas jednu plutajuću minu u nadi da će se neki nestrpljivi askaš nasukat.

Vjerojatno si danas uspio, evo likvidnost se stvarno povecala, bar danas.

bojim se da niš od mercator-agrokor [bye]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Vjerojatno si danas uspio, evo likvidnost se stvarno povecala, bar danas.
[/quote]
maknuo se na vrijeme [wink]
shvatio sam u kojem će smjeru likvidnost…

hate red

Već sutra, čini se…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/114646/Mercator-bi-preuzeo-Konzum.html
[lol]

Vaš linkOvdje upišite svoj komentar…
Tko zna možda je i ovo moguče!
Kako će na ovo odreagirati tržište? [wink]

Bože daj mi priliku da ti pokažem, da me bogatstvo neće promjeniti! (Dell Trotter)

nekakav dogovor mora pasti izmedju mercatora i konzuma a to dionicarima pase

Ma nema šanse da Agrokor proda Konzum, pa to je pola Agrokora.

pa mislim da ce prvo todoric otkupiti 23 % od pivovarne lasko a onda tko zna ovo je samo hladni rat

Tako bi nastala prava kompanija sa cvrsto definiranim ciljevima.

bilo kakva kapitalna integracija Mercatora i Konzuma otvara vrata trećem igraču na tržištu , a onda se sve ruši..Mercator ima "čistu" maržu od sam 1%dok veliki imaju barem 2-3%? a same nekretnine vrijede oko 1,7 mlrd €,a naravno pitanje je vjerodostojnosti procjene.Mislim da od svega neće biti ništa. Agrokor nema kapitalne snage za takav potez(visoko zadužen, izdaju obveznice sa 10% prinosa!?(po toj stopi se i Šuker zaduživao)), a Mercator ima problema sa razvodnjenom vlasničkom strukturom i visokim net debt/equity ali je još uvijek kapitalno jači.

New Report

Close