Tebi su 20 000 kineza tehnicka pojedinost.. koliko si dobio u đep da zaposljavas Kineze u zemlji
koja grca od nezaposlenosti.
Sve ovisi na kojem portalu vijesti citas.. na jednom izgleda da je vec sve dogovoreno, na drugom pise da uopce nisu razgovarali o ulaganjima, ovdje opet drugo. No, mene smeta da se Milanovic postavlja kao da je predsjednik vlade Njemacke a ne Hrvatske… kao, ne trebamo mi kineska ulaganja, sve bude islo preko natjecaja, mi smo pravna drzava, bla, bla. To moze prodavati mozda stranim novinama, mi znamo kako to ide kod nas. Kinezi nikada nece dobiti ni jedan natjecaj jer se s jedne strane uvjerava da je sve transparentno, a s druge strane se ocekuje kuverta ispod stola.
bambam99
pa kinezi su kod nas dobivali i radne dozvole i državljanstvo bez da znaju hrvatski jezik kad su otvarali svoje dućane po Hr.
direktnim avionskim letovima na relaciji peking-beograd stiglo je u europu oko 300.000 tisuća kineza.taj im je dolazak omogućio i naplatio slobodan milošević.kako mi nismo daleko od cincarskih glavuša, mentalitetom i djelom,bit će po hrvatskoj malenih kosookih. poželjni su oni što imaju novaca-dilaju opijate.
A sta bi smo mi htjeli? I jare i pare? Jasno je da ce kinezi htjeti sto jeftinije sagraditi tu prugu, pa ako treba uz pomoc barem djelom jeftinije kineske radne snage, zasto ne. Bitno je da se sagradi jer cemo onda svi imati (in)direktne koristi! Jel treba i ovo da nam propadne kao i LNG i Juzni tok.. pa kad za par godina ljosnemo ko Grcka, skidat cemo gace pred tim istim Kinezima, samo sto ce oni otic negdje drugdje gradit "svoju" luku u Evropi… dajte ljudi, malo realnije sagledajte našu situaciju, i koliko smo mi u mogucnosti da drugima postavljamo uvjete…