Katar poslao nacrte sporazuma o LNG-u… I nekim drugim investicijama

Naslovnica Forum Komentari članaka Katar poslao nacrte sporazuma o LNG-u… I nekim drugim investicijama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Suradnja na spomenutim investicijama je svar dugog i upornog pregovaranja (?!)”

Sreća da od gospodina Predsjednika nitko nije zatražio da definira što znači “surađivati na investicijama”. On koji nešto znaju o tome kako se dobivaju poslovi na tenderima bi se samo nasmiješili – ili “zblanuto” pogledali.

Nadajmo se da se Katar ima više vremena od Hrvatske pa se neće brzo zasititi takvih pregovora (i takvih pregovarača) – ako već nije, pa sada samo traži elegantan i učtiv način da nas “diplomatski otkanta”.

Da bi provjerili da li je to tako najbolje je da mi “otkantamo” naš uobičajen stav “čardak ni nannebu ni na zemlji” pa da netko pomno prouči tko se sve gura u Katar vabeći njegove investicije (počevši, na primjer, od Italije) i gdje su naše (t.j. hrvatske) komparativne prednosti u odnosu na sve ostale.

Ako je, na primjer, gosp. Mršić išao u Katar radi pokušaja dobivanja novih poslova – jer dobit Podravke je pala za 37% otkad je on došao na mjesto njenog čelnog čovjeka – bolje bi mu bilo da se što prije vrati na mjesto gradonačelnika Virovitice jer će s te pozicije otići sa još manje slave nego što je na nju došao.

Nadajmo se da to nije zajednička logika ostalih učesnika ovog izleta u Katar nego iznimka.

Uzgred, Katar (točnije sultan Hamad) je glavni financijer Hamasa i sigurno mu nije bilo drago da Hrvatska nije glasala da Palestina dobije status promatrača u UN-u. Da jest, efekat bi bio veći od svih efekata koje će ovaj izlet polučiti.

New Report

Close