Kardum o Cipru: Deja vu? U Jugi ste smjeli iz zemlje iznijeti 300 maraka

Naslovnica Forum Komentari članaka Kardum o Cipru: Deja vu? U Jugi ste smjeli iz zemlje iznijeti 300 maraka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

kardum je legenda.ali i laiku je jednostavno za primjetiti koliko eu danas liči na jugu 80-ih.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

kardum je legenda.ali i laiku je jednostavno za primjetiti koliko eu danas liči na jugu 80-ih.

A gdje su nestasice i jako visoka inflacija? Ono je bio raspad cijelog sistema. Gdje su zemlje kao Austrija ili Njemacka koje imaju rastuce place i nezap 4-5%?

Juga je je pucala po savovima, inflacija je divljala, sve se urusavalo, a nezap se rasla svuda. Ne vidim nikakve slicnosti. Tragedija ciparskih banaka je vezana za iznimno rijedak slucja bankrota zemlje kao Grcka, i stedise ce dobiti natrag svojih 100k, plus neke dionice za iznad.

Jel znate da sirotinja na Cipru ima 800eur a u Hr 200 i kusur e? I ja se odmah prijavljujem za takvu krizu i siromastvo…

ta austrija o kojoj pričaš ima vanjski dug od 852 milijarde eura ili 256% BDP.
Za početak pogledaj ove linkove ispod:
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-544954.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_current_account_balance.

Juga je imala inflaciju i nestašice iz razloga što je bila zatvorena prema zapadu a domaća proizvodnja je bila neefikasna,više rashoda nego prihoda dugoročno od 1960-ih plus tiskara dinara je radila nonstop.
sjeverne republike-države su financirale južne i govorile kako su južnjaci neradnici.birokracija je rasla i bila vrlo neefikasna.
republike-države nisu se mogli oko ničega dogovoriti konsenzusom,veliki su preglasavali manje.
ma ima usporedbi koliko hoćeš.

A gdje su nestasice i jako visoka inflacija? Ono je bio raspad cijelog sistema. Gdje su zemlje kao Austrija ili Njemacka koje imaju rastuce place i nezap 4-5%?

Juga je je pucala po savovima, inflacija je divljala, sve se urusavalo, a nezap se rasla svuda. Ne vidim nikakve slicnosti. Tragedija ciparskih banaka je vezana za iznimno rijedak slucja bankrota zemlje kao Grcka, i stedise ce dobiti natrag svojih 100k, plus neke dionice za iznad.

Jel znate da sirotinja na Cipru ima 800eur a u Hr 200 i kusur e? I ja se odmah prijavljujem za takvu krizu i siromastvo…
[/quote]

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

ta austrija o kojoj pričaš ima vanjski dug od 852 milijarde eura ili 256% BDP.
Za početak pogledaj ove linkove ispod:
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-544954.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_current_account_balance.

Juga je imala inflaciju i nestašice iz razloga što je bila zatvorena prema zapadu a domaća proizvodnja je bila neefikasna,više rashoda nego prihoda dugoročno od 1960-ih plus tiskara dinara je radila nonstop.
sjeverne republike-države su financirale južne i govorile kako su južnjaci neradnici.birokracija je rasla i bila vrlo neefikasna.
republike-države nisu se mogli oko ničega dogovoriti konsenzusom,veliki su preglasavali manje.
ma ima usporedbi koliko hoćeš.

[/quote]
[/quote]

I? Ima i UK preko 500% taj dug pa i dalje kapital ulazi u zemlju… Austrija ima veliki bankovni sustav i protok novca. Mislim da vecina ljudi nezna protumaciti taj vanjski dug kako treba. Sve bogate zemlje, i najbogatije, imaju veliki vanjski dug po toj mjeri.

Austrija ima najmanju nezap u EU, uredno servisira svoje obveze, place lagano rastu i stanovnistvo zivi dobro. Samo u sijecnju je prodano skoro 30 000 auta.
Ekonomija ostvaruje rast, inflacija ej stabilna, nezap niska. Mi imamo recesiju 5g, a oni su imali mislim samo 1g.

Sto se tice nesloge u odlucivanju, tu se slazem. Ona postoji. Postojala je i rpije, ali sad je ocitija.

New Report

Close