Karamarko odbio sva TV sučeljavanja prije izbora

Naslovnica Forum Komentari članaka Karamarko odbio sva TV sučeljavanja prije izbora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dosad su Hrvati birali protiv nekoga.
Mislim da će prvi put Hrvati birati manje gluplje.

@hasenfefer – meni se MOST čini kao prilika obzirom kako ih napadaju partijski podanici!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


Zlokobna Milanovićeva izjava i dalje bitno označava političku atmosferu

” Zlokobna izjava „ili mi ili oni“, koju je Predsjednik Vlade RH i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izgovorio u noći proglašenja izborne pobjede Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, i njegovo odbijanje da novoizabranoj Predsjednici RH čestita na izbornoj pobjedi i dalje bitno označava političku atmosferu u nas.
Milanović se slično ponio i kada nije čestitao Ivi Sanaderu na njegovoj tadašnjoj izbornoj pobjedi.
Tezu „ili mi ili oni“, koja u sebi sadrži i prijetnju, slobodno bismo mogli usporediti s Titovim „demokratskim poučkom“:
„Nema demokracije za neprijatelje socijalizma.“

U skladu s Milanovićevom tezom „ili mi ili oni“, odvija se i aktualna predizborna kampanja, koja zorno pokazuje kako Hrvatska još uvijek nije iskoračila iz tranzicijskog u posttranzicijsko društvo.
Atmosfera tvrdog opredjeljivanja koja se očituje podjelom na „ljevicu“ i „desnicu“, na „ustaše“ i „partizane“, na „socijaldemokrate“ i „konzervativce“, nije jedina politička ideja koja opterećuje predizbornu kampanju.
Najzornije, problem podjela i pokušaj da se po svaku cijenu zadrži ili osvoji vlast, vidljiv je i oko tumačenja odredbe članka 98. Ustava RH, koja glasi:
„Predsjednik Republike:
– povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika,“.

Naime, javni ili prikriveni pristaše sadašnje vlasti, na svaki način nastoje uvjeriti same sebe, ali i sebi sklone pojedince, kako Predsjednica Republike mora predati mandat onoj političkoj grupaciji koja joj donese najveći broj „potpisa“ novoizabranih saborskih zastupnika….

http://direktno.hr/en/2014/direkt/29158/Zlokobna-Milanovi%C4%87eva-izjava-i-dalje-bitno-ozna%C4%8Dava-politi%C4%8Dku-atmosferu.htm

.


Dosad su Hrvati birali protiv nekoga.
Mislim da će prvi put Hrvati birati manje gluplje.

Pravi Haso, kao iz viceva. Po izboru Kite za predsjednicu, nezakonito i sa manje od 50% glasova, vidjeli smo da izbori služe isključivo stvaranju iluzije da ljudi nešto biraju. Prava istina je, da se direktor korporacije RH doo postavlja unaprijed, od strane njenih vlasnika u Vatikanu, isto kao 2004. na izborima u SADu.

“Panem et circenses”. Pošto su tu mnogi intelektualni osakaćeni, ovo znači “Kruha i cirkusa”. I tako već 2 tisućljeća…

MOST je zakon.sdp=hdz.pametnom dosta

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

New Report

Close