Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Misliti je drek znati…

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

Ne koristim niti jedan model za izracun inflacije jer
niti mi je to hobi niti me itko za to placa.
U realnom zivotu vise me zanima CPI.
FED ne mjeri inflaciju kroz CPI te ga taj indeks
ne zanima a sto meni osobno odgovara jer ce i dalje
raditi transakcije koje pumpaju instrumente u koje
sam se pozicionirao ( crude oil, metals, basic inputs).

Za obveznice procitaj jos jednom kaj sam napisao…

Vladimir,
očito je da me uopće ne razumiješ. Ne govorim o kalkulaciji CPI-a nego o mentalnoj predodžbi, modelu, koji ti omogućuje adekvatnu spoznaju na temelju nekog pokazatelja. Recimo ako nekome tko se ne razumije u analizu kažeš da recimo frank ima koeficijent tekuće likvidnosti 2 to njemu ništa ne znači jer u svojoj memoriji ne raspolaže obrascima za razumijevanje tog pokazatelja. Međutim ista ta informacija iskusnom i dobro potkovanom analitičaru omogućuje valjanu i relevantnu spoznaju. Dakle, apsolutna brojka ne govori ništa ako se ne stavi u kontekst cjeline, drugih varijabli. Zato sam pitao, ustvari Knoxa da mi protumači informacijsku vrijednost CPI 0.1% jer me zanima njegov način razmišljanja. OK?
znam što si napisao za obeznice i što želiš reći. Zadnjih tjedana stalno čitam vijesti o padu vrijednosti obveznica, ispuhavanju balon, predviđanju prelaska kapitala iz obveznica i dionica zbog bla bla…

Lijep pozdrav.

Novci nisu problem. Novaca nema.

http://www.vecernji.hr/biznis/kaizen-japanski-lijek-hrvatsku-ekonomsku-obamrlost-clanak-228562

Bravo. fali nam ovakvih tekstova. Ovo je suvremeni pristup ljudskim potencijalima koji na zaposlenika gleda kao na "supoduzetnika sa vlastitom inicijativom". Kada bi naši poduzetnici jedan dio vremena koji troše na jadikovanje protiv raznih negativnih sila u okruženju (koji su realnost svakog poduzeća, samo što neki kontroliraju utječu i predviđaju a drugi jadikuju) koji su se protiv njih urotili, potrošili na uvođenje ovakvog pristupa organiziranja poslovanja, sigurno bi poboljšali i efiksanost, efektivnost i td. I povećali izvoz.

CPI +0,1%
a je žilav smrad, neće pa neće pod vodu… [rolleyes]

pliva ko veliki, ništa od ronjenja! požuri u TBT, otišao je 20% od zadnje preporuke al bit će još zarade [wink]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Dakle, apsolutna brojka ne govori ništa ako se ne stavi u kontekst cjeline, drugih varijabli. Zato sam pitao, ustvari Knoxa da mi protumači informacijsku vrijednost CPI 0.1% jer me zanima njegov način razmišljanja. OK?

Ja jedino monetarnu i kreditnu masu shvaćam kao ozbiljnu mjeru flacije. Sve ostalo je mjerenje pameti metrom. Monetarnu masu CB može nategnut, ali kredite ne može. Kreditna masa se smanjuje.
CPI od 0,1% govori ono što znamo i bez njega. Tržište je u deflacijskom mode-u, država je u inflacijskom mode-u (za promjenu), utakmica traje, ne znam koja je minuta. Ja uvijek navijam za tržište, protiv države.

Zadnjih tjedana stalno čitam vijesti o padu vrijednosti obveznica, ispuhavanju balon, predviđanju prelaska kapitala iz obveznica i dionica zbog bla bla…

Prinos na 10 godišnju obveznicu je skočio sa 2,5% na 3,5% u mjesec i pol.
5 godišnja sa 1% na 2%.

Dok analitičari nešto predvide to se najčešće već dogodilo.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

http://www.businessinsider.com/new-york-times-visionaries-predictions-for-2011-2010-12#wj-mayo-a-70-year-life-span-check-1
prelistat do zadnjeg, tamo onda ostat paf.

Dakle, apsolutna brojka ne govori ništa ako se ne stavi u kontekst cjeline, drugih varijabli. Zato sam pitao, ustvari Knoxa da mi protumači informacijsku vrijednost CPI 0.1% jer me zanima njegov način razmišljanja. OK?

Ja jedino monetarnu i kreditnu masu shvaćam kao ozbiljnu mjeru flacije. Sve ostalo je mjerenje pameti metrom. Monetarnu masu CB može nategnut, ali kredite ne može. Kreditna masa se smanjuje.
CPI od 0,1% govori ono što znamo i bez njega. Tržište je u deflacijskom mode-u, država je u inflacijskom mode-u (za promjenu), utakmica traje, ne znam koja je minuta. Ja uvijek navijam za tržište, protiv države.
[/quote]
Eto, takvo nešto sam tražio. Hvala kolega.
CPI je ex post pokazatelj, govori što je bilo, nešto govori ali malo objašnjava. Trend je, kako se na grafu vidi flat, kreće se oko nule čak i uz fedovu ekspanziju (neefikasnost monetarne u poticanju gospodarstva?)… Oporavak se U CPI-u još ne vidi ako se pretpostavlja rast cijena s rastom proizvodne aktivnosti… Samo moje misli…
Možete malo objasnit ako Vam se da odnos inflacije državnog i tržišnog mode-a, nije mi to baš jasno?

[/quote]
Eto, takvo nešto sam tražio. Hvala kolega.
CPI je ex post pokazatelj, govori što je bilo, nešto govori ali malo objašnjava. Trend je, kako se na grafu vidi flat, kreće se oko nule čak i uz fedovu ekspanziju (neefikasnost monetarne u poticanju gospodarstva?)… Oporavak se U CPI-u još ne vidi ako se pretpostavlja rast cijena s rastom proizvodne aktivnosti… Samo moje misli…
Možete malo objasnit ako Vam se da odnos inflacije državnog i tržišnog mode-a, nije mi to baš jasno?
[/quote]
Primjetit ćeš razliku na grafovima. Na jednom država napuhuje monetarnu masu, na drugom tržište ispuhuje kreditnu masu.

Politički kompas

http://www.politicalcompass.org/test

Moj rezultat:

New Report

Close