Ja samo primjećujem da nam svi ekonomisti jako zatežu dok pričaju, isto je bilo i na mom faksu…interesantno. [lol]
..od stada ovaca i koza u Jugoslaviji došli su na proizvodnju.
To je već napredak u evoluciji. [thumbsup]
Mašala. [lol]
[/quote]
Istina.
Svi se ekonomisti, a među njima i profesori na faxu kunu u proizvodnju, ona je jedino što stvara vrijednost i td… Međutim, ako pogledate predmete na faksu dođete do spoznaje da na faksu (na EFZG, a ne vjerujem da je na drugima bolje) nema nijednog predmeta koji se bavi proizvodnjom! Žalosno, ali istinito. Osobno sam učio o proizvodnji samo iz jednog predmeta i to je bilo jedno poglavlje u knjizi – analiza proizvodnje. Ostalo ništa! Ali zato imamo cijeli smjer za turizam i trgovinu.
Čini se da je faks samo odraz gospodarskog stanja (strukture).
Nisam gledao Latinicu, pogledat ću reprizu, ali sam vidio zanimljiv prilog u poslovnom klubu. Danska, vele ima približno stan i veličinu kao Hrvatska, a proizvode hranu za 15 mil ljudi. Zemlju ne možeš nasljediti nego možeš samo kupiti od svojih roditelja uz 15%popusta (što radi protestantizam). Ako se hoćeš baviti poljoprivredom moraš imat barem 4 razreda škole, znanja iz agronomije… Di smo mi od toga?
Možeš Latinicu pogledati i obdje;
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=383
Inače tema i prilozi su mu kao i inače dobri ali spisak gostiju totalni promašaj. Ne znam kako mu je palo na pamet da iz naftalina izvuče Heraka i Pave Župan Rusković (obadvoje iz sektora kuhara i konobara).
Goran Marić je posebna priča, osim što ne zna pričati, ideje su mu na razini marxa i engelsa. Prvenstveno mislim na njegove ideje o bankama i kamatama.
A Čačić bi nastavio po starom, samo što ovaj put ne bi novce ulupao u autoceste već u željeznice
Svi se ekonomisti, a među njima i profesori na faxu kunu u proizvodnju, ona je jedino što stvara vrijednost i td… Međutim, ako pogledate predmete na faksu dođete do spoznaje da na faksu (na EFZG, a ne vjerujem da je na drugima bolje) nema nijednog predmeta koji se bavi proizvodnjom! Žalosno, ali istinito. Osobno sam učio o proizvodnji samo iz jednog predmeta i to je bilo jedno poglavlje u knjizi – analiza proizvodnje. Ostalo ništa! Ali zato imamo cijeli smjer za turizam i trgovinu.
Program faxa je osmišljen da po generaciji stvori 100 guvernera HNB-a, 150 ministara financija, 200 predjsdnika HGK-a i 250 državnih tajnika za nadzor implementacije strateškog plana konsolidacije javnog sektora.
Trećina predmeta se bavi poreznom, fiskalnom i javnim politikama.
Druga trećina monetarnom politikom.
Treća svim ostalim ekonomskim temama.
Ima smisla.
Program faxa je osmišljen da po generaciji stvori 100 guvernera HNB-a, 150 ministara financija, 200 predjsdnika HGK-a i 250 državnih tajnika za nadzor implementacije strateškog plana konsolidacije javnog sektora.
Trećina predmeta se bavi poreznom, fiskalnom i javnim politikama.
Druga trećina monetarnom politikom.
Treća svim ostalim ekonomskim temama.
Ima smisla.
[/quote]
Fakultet, EFZG nema smisla iz jednog jedinstvenog razloga – od socijalizma nisu promijenili naćin predavanja a uz sam način predavanaj ukinuli su praksu – HELLO?
Uz to smiješno je kakav je kadar tamo, sve sami jebivjetri samoupravnog socijalizma.
Nije ni drugdje bolje – ako želiš kupiti papir više poslovne škole to će te doći sveukupno 20 k eura.
Sve u svemu, jadno.
P.S. Bio na EFZG-zgadio mi se i završio LSE.
Bolje pare nego živci [thumbsup] [smiley]
Fakultet, EFZG nema smisla iz jednog jedinstvenog razloga – od socijalizma nisu promijenili naćin predavanja a uz sam način predavanaj ukinuli su praksu – HELLO?
Uz to smiješno je kakav je kadar tamo, sve sami jebivjetri samoupravnog socijalizma.
Nije ni drugdje bolje – ako želiš kupiti papir više poslovne škole to će te doći sveukupno 20 k eura.
Sve u svemu, jadno.
P.S. Bio na EFZG-zgadio mi se i završio LSE.
Bolje pare nego živci [thumbsup] [smiley]
I kod mene je slicna prica. Samo meni se zgadio LSE pa sam otisao na Wharton School of Economics.
James malo si pretjerao, ali nisi ni daleko, od recimo 800 studenata 300 ih je na financijama (monetarna i fiskalna), 100 na marketingu i menadžmentu (po meni najgori smjer na faxu – sorry menageri, ali šta reć kad na praksi u kojoj sam sudjelovao nijedan od 10 menadžera s diplomom iz menadžmenta nije znalo što je ROI i kako se izračunava; oni će vodit naša poduzeća – znanje je moć.), te 50-tak na trgovini, ekon teoriji i app, na turizmu ih je 10-tak. Analiza i poslovno planiranje je po mom mišljenju najbolji smjer – Tintor, Orsag, Fučkan i neke mlade snage.
Vi koji ste studirali vani, koje fakultete preporučujete. Planiram u budućnosti upisati neki posdoplomski pa me zanima, Twixter, Matrix, ostali?
Vi koji ste studirali vani, koje fakultete preporučujete. Planiram u budućnosti upisati neki posdoplomski pa me zanima, Twixter, Matrix, ostali?
Ja se zezam. Ja sam magistrirao matematiku. I ne bih to preporucio nikome. pogotovo ne Lopini. :))
Nikada u zivotu nisam uzeo niti jedan kurs iz ekonomije.
U principu za postdiplomski su bolje vece skole sa vise profesora i bolje je uzeti nekog mladeg ambicijoznijeg mentora. Za Undergraduate su bolje manje skole. Ako se odlucis za US ili Canadu, obvezno u aplikaciji napisi da te zanima ne samo Masters nego i Ph. D. jer se tamo profesorima placa zaracunava na osnovu broja Ph. D. kandidata, a broj magistara koje izvedu nema velikog utjecaja na njihova primanja.
probaj ovdje….http://mitsloan.mit.edu/academic/mfin/profile.php
..i ja bi rado.
Ja se zezam. Ja sam magistrirao matematiku. I ne bih to preporucio nikome. pogotovo ne Lopini. :))
Nikada u zivotu nisam uzeo niti jedan kurs iz ekonomije.
U principu za postdiplomski su bolje vece skole sa vise profesora i bolje je uzeti nekog mladeg ambicijoznijeg mentora. Za Undergraduate su bolje manje skole. Ako se odlucis za US ili Canadu, obvezno u aplikaciji napisi da te zanima ne samo Masters nego i Ph. D. jer se tamo profesorima placa zaracunava na osnovu broja Ph. D. kandidata, a broj magistara koje izvedu nema velikog utjecaja na njihova primanja.
[/quote]
PMF? Financijska matematika ili što?
poljoprivreda i selo kod nas je još uvjek nešto pogrdno
u Švicarskoj kad "seljak" uđe u banku svi mu ustaju jer on proizvede mlijeka ……… prod i naplati i dalje uloži
Lako tebi budalu zajebavat [lol]
Imaš odlično znanje s obzirom da nisi ekonomist. Pa ekonomija je danas postala kvantificirana u tolikom stupnju da bi ti kao magistar matematike bolje proašao od većine diplomiranih ekonomista. Sigurno si i sa statistikom na ti…
Imaš pravo, bolje odmah doktorat tri godine, pa onda mogu i ja u latinicu pričat o potencijalima Hrvatske i proizvodnji (makar nemao pojma ni o jednom ni o drugom).
Inače, GDP za mrvicu prešao očekivanja. Slijedi li uskoro inflacija?
Lako tebi budalu zajebavat [lol]
Imaš odlično znanje s obzirom da nisi ekonomist. Pa ekonomija je danas postala kvantificirana u tolikom stupnju da bi ti kao magistar matematike bolje proašao od većine diplomiranih ekonomista. Sigurno si i sa statistikom na ti…
Imaš pravo, bolje odmah doktorat tri godine, pa onda mogu i ja u latinicu pričat o potencijalima Hrvatske i proizvodnji (makar nemao pojma ni o jednom ni o drugom).
Inače, GDP za mrvicu prešao očekivanja. Slijedi li uskoro inflacija?
Tek sada vidjeh pitanje – hmm iskreno nisam ti pametan, jer moja situacija je specifična,ali svakako bi ti preporučio da posjetiš ovaj page: http://www.postgrad.com/
Ako ti nije problem novac, onda rokni Wharton School of Economics, to mi je djevojka završila.
APP ima smisla ukoliko si ambiciozan i kako ja to zovem -"kuzis logiku", ali EFZG je trošak vremena i živaca [smiley]