Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja samo primjećujem da nam svi ekonomisti jako zatežu dok pričaju, isto je bilo i na mom faksu…interesantno. [lol]

..od stada ovaca i koza u Jugoslaviji došli su na proizvodnju.
To je već napredak u evoluciji. [thumbsup]
Mašala. [lol]
[/quote]
Istina.
Svi se ekonomisti, a među njima i profesori na faxu kunu u proizvodnju, ona je jedino što stvara vrijednost i td… Međutim, ako pogledate predmete na faksu dođete do spoznaje da na faksu (na EFZG, a ne vjerujem da je na drugima bolje) nema nijednog predmeta koji se bavi proizvodnjom! Žalosno, ali istinito. Osobno sam učio o proizvodnji samo iz jednog predmeta i to je bilo jedno poglavlje u knjizi – analiza proizvodnje. Ostalo ništa! Ali zato imamo cijeli smjer za turizam i trgovinu.
Čini se da je faks samo odraz gospodarskog stanja (strukture).

Nisam gledao Latinicu, pogledat ću reprizu, ali sam vidio zanimljiv prilog u poslovnom klubu. Danska, vele ima približno stan i veličinu kao Hrvatska, a proizvode hranu za 15 mil ljudi. Zemlju ne možeš nasljediti nego možeš samo kupiti od svojih roditelja uz 15%popusta (što radi protestantizam). Ako se hoćeš baviti poljoprivredom moraš imat barem 4 razreda škole, znanja iz agronomije… Di smo mi od toga?

Novci nisu problem. Novaca nema.

Možeš Latinicu pogledati i obdje;
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=383
Inače tema i prilozi su mu kao i inače dobri ali spisak gostiju totalni promašaj. Ne znam kako mu je palo na pamet da iz naftalina izvuče Heraka i Pave Župan Rusković (obadvoje iz sektora kuhara i konobara).
Goran Marić je posebna priča, osim što ne zna pričati, ideje su mu na razini marxa i engelsa. Prvenstveno mislim na njegove ideje o bankama i kamatama.
A Čačić bi nastavio po starom, samo što ovaj put ne bi novce ulupao u autoceste već u željeznice

Svi se ekonomisti, a među njima i profesori na faxu kunu u proizvodnju, ona je jedino što stvara vrijednost i td… Međutim, ako pogledate predmete na faksu dođete do spoznaje da na faksu (na EFZG, a ne vjerujem da je na drugima bolje) nema nijednog predmeta koji se bavi proizvodnjom! Žalosno, ali istinito. Osobno sam učio o proizvodnji samo iz jednog predmeta i to je bilo jedno poglavlje u knjizi – analiza proizvodnje. Ostalo ništa! Ali zato imamo cijeli smjer za turizam i trgovinu.

Program faxa je osmišljen da po generaciji stvori 100 guvernera HNB-a, 150 ministara financija, 200 predjsdnika HGK-a i 250 državnih tajnika za nadzor implementacije strateškog plana konsolidacije javnog sektora.

Trećina predmeta se bavi poreznom, fiskalnom i javnim politikama.
Druga trećina monetarnom politikom.
Treća svim ostalim ekonomskim temama.
Ima smisla.

Program faxa je osmišljen da po generaciji stvori 100 guvernera HNB-a, 150 ministara financija, 200 predjsdnika HGK-a i 250 državnih tajnika za nadzor implementacije strateškog plana konsolidacije javnog sektora.

Trećina predmeta se bavi poreznom, fiskalnom i javnim politikama.
Druga trećina monetarnom politikom.
Treća svim ostalim ekonomskim temama.
Ima smisla.
[/quote]

Fakultet, EFZG nema smisla iz jednog jedinstvenog razloga – od socijalizma nisu promijenili naćin predavanja a uz sam način predavanaj ukinuli su praksu – HELLO?

Uz to smiješno je kakav je kadar tamo, sve sami jebivjetri samoupravnog socijalizma.

Nije ni drugdje bolje – ako želiš kupiti papir više poslovne škole to će te doći sveukupno 20 k eura.

Sve u svemu, jadno.

P.S. Bio na EFZG-zgadio mi se i završio LSE.

Bolje pare nego živci [thumbsup] [smiley]

Fakultet, EFZG nema smisla iz jednog jedinstvenog razloga – od socijalizma nisu promijenili naćin predavanja a uz sam način predavanaj ukinuli su praksu – HELLO?

Uz to smiješno je kakav je kadar tamo, sve sami jebivjetri samoupravnog socijalizma.

Nije ni drugdje bolje – ako želiš kupiti papir više poslovne škole to će te doći sveukupno 20 k eura.

Sve u svemu, jadno.

P.S. Bio na EFZG-zgadio mi se i završio LSE.

Bolje pare nego živci [thumbsup] [smiley]

I kod mene je slicna prica. Samo meni se zgadio LSE pa sam otisao na Wharton School of Economics.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

James malo si pretjerao, ali nisi ni daleko, od recimo 800 studenata 300 ih je na financijama (monetarna i fiskalna), 100 na marketingu i menadžmentu (po meni najgori smjer na faxu – sorry menageri, ali šta reć kad na praksi u kojoj sam sudjelovao nijedan od 10 menadžera s diplomom iz menadžmenta nije znalo što je ROI i kako se izračunava; oni će vodit naša poduzeća – znanje je moć.), te 50-tak na trgovini, ekon teoriji i app, na turizmu ih je 10-tak. Analiza i poslovno planiranje je po mom mišljenju najbolji smjer – Tintor, Orsag, Fučkan i neke mlade snage.

Vi koji ste studirali vani, koje fakultete preporučujete. Planiram u budućnosti upisati neki posdoplomski pa me zanima, Twixter, Matrix, ostali?

Vi koji ste studirali vani, koje fakultete preporučujete. Planiram u budućnosti upisati neki posdoplomski pa me zanima, Twixter, Matrix, ostali?

Ja se zezam. Ja sam magistrirao matematiku. I ne bih to preporucio nikome. pogotovo ne Lopini. :))

Nikada u zivotu nisam uzeo niti jedan kurs iz ekonomije.

U principu za postdiplomski su bolje vece skole sa vise profesora i bolje je uzeti nekog mladeg ambicijoznijeg mentora. Za Undergraduate su bolje manje skole. Ako se odlucis za US ili Canadu, obvezno u aplikaciji napisi da te zanima ne samo Masters nego i Ph. D. jer se tamo profesorima placa zaracunava na osnovu broja Ph. D. kandidata, a broj magistara koje izvedu nema velikog utjecaja na njihova primanja.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

probaj ovdje….http://mitsloan.mit.edu/academic/mfin/profile.php

..i ja bi rado.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

Ja se zezam. Ja sam magistrirao matematiku. I ne bih to preporucio nikome. pogotovo ne Lopini. :))

Nikada u zivotu nisam uzeo niti jedan kurs iz ekonomije.

U principu za postdiplomski su bolje vece skole sa vise profesora i bolje je uzeti nekog mladeg ambicijoznijeg mentora. Za Undergraduate su bolje manje skole. Ako se odlucis za US ili Canadu, obvezno u aplikaciji napisi da te zanima ne samo Masters nego i Ph. D. jer se tamo profesorima placa zaracunava na osnovu broja Ph. D. kandidata, a broj magistara koje izvedu nema velikog utjecaja na njihova primanja.
[/quote]

PMF? Financijska matematika ili što?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

poljoprivreda i selo kod nas je još uvjek nešto pogrdno
u Švicarskoj kad "seljak" uđe u banku svi mu ustaju jer on proizvede mlijeka ……… prod i naplati i dalje uloži

Lako tebi budalu zajebavat [lol]

Imaš odlično znanje s obzirom da nisi ekonomist. Pa ekonomija je danas postala kvantificirana u tolikom stupnju da bi ti kao magistar matematike bolje proašao od većine diplomiranih ekonomista. Sigurno si i sa statistikom na ti…

Imaš pravo, bolje odmah doktorat tri godine, pa onda mogu i ja u latinicu pričat o potencijalima Hrvatske i proizvodnji (makar nemao pojma ni o jednom ni o drugom).

Inače, GDP za mrvicu prešao očekivanja. Slijedi li uskoro inflacija?

Lako tebi budalu zajebavat [lol]

Imaš odlično znanje s obzirom da nisi ekonomist. Pa ekonomija je danas postala kvantificirana u tolikom stupnju da bi ti kao magistar matematike bolje proašao od većine diplomiranih ekonomista. Sigurno si i sa statistikom na ti…

Imaš pravo, bolje odmah doktorat tri godine, pa onda mogu i ja u latinicu pričat o potencijalima Hrvatske i proizvodnji (makar nemao pojma ni o jednom ni o drugom).

Inače, GDP za mrvicu prešao očekivanja. Slijedi li uskoro inflacija?

Tek sada vidjeh pitanje – hmm iskreno nisam ti pametan, jer moja situacija je specifična,ali svakako bi ti preporučio da posjetiš ovaj page: http://www.postgrad.com/

Ako ti nije problem novac, onda rokni Wharton School of Economics, to mi je djevojka završila.

APP ima smisla ukoliko si ambiciozan i kako ja to zovem -"kuzis logiku", ali EFZG je trošak vremena i živaca [smiley]

New Report

Close