http://www.jutarnji.hr/tecaj-kune–hrvatska-narodna-banka-ne-dopusta-da-prijede-7-40/905422/
Koji car, skinuo je i dno na 7,20 i vrh na 7,40. Ima HNB uslugu vođenja portfelja?
[cool]
[/quote]
S jedne strane plačete da je sve loše a kada se dokaže da izvoznici DELAJU – još lošije.
[/quote]
čuj, sava – nemoj tako gatibo
ako sam dobro pričitao, ti acctually želiš reći kako se negdje u rvata RADI? čak i IZVOZI? i to više no ikad?
gle, trebaju ti i sanader i hebrang i šeks u timu ako želiš da netko povjeruje u takvu laž..
ajmo mudracu – reci ti nama ko to tamo radi dobro? gdje su te firme? što to one izvoze?
da li znaš koja je stavka broj jedan u hrvatskom izvozu????????????
BRODOGRADNJA
broj dva?????
TURIZAM
ajde sad to malo odkontempliraj
još malo….
sada kada to znaš onda ti je bolje uzet kakvu dobru knjigu i čitat a ne lagat po forumima
mi da izvozimo?????? uz ovakav tečaj? daj molim te
http://www.glasistre.hr/kolumna/n/285992
žalosno i bolno… ali istinito
što reći,
na napisano na tportal.hr od autorice Slavenke Drakulić pod naslovom "teške brojke i nepopularna slova nezaposlenost"
za mene čudo prirode na Hrvatski naćin
Mala digresija,
Ekonomski portali posljednjih tjedan, dva najviše pišu o mogućem utjecaju Fedove politike na ekonomsku (ne)stabilnost u nadolazećem razdoblju. Većina na to gleda negativno jer će rakva politika, ponavljajući greške iz prošlosti, ponovno uzrokovati rast cijena imovine (neke više – dionice?, neke manje – obveznice, nekretnine?).
Jesu li središnje banke, posebice one značajnije opravdale kredibilitet i autonomiju koja im je povjerena? Jednom mi je jedan ekonomist rekao da su središnje banke najveći izum u povijesti ekonomije. Nekako mi se čini da, od uvođenja fiat novčanog sustava i potpune slobode u reguliranju količine novca u optjecaju, središnje banke nisu uspjele značajno povećati ekonomsko blagostanje. Čak štoviše, djelovale su prociklički i povećavale blagostanje u godinama obilja (umjetno), a produbivale krizu u gladnim godinama.
Dakle, pitanje je da li su središnje banke položile test da će kao banke banaka pozitivno utjecati na gospodarski razvoj?
Jesu. Reserve Bank of Australia, Reserve Banka of New Zealand, Hrvatska Narodna Banka, Swiss National Bank i još nekoliko njih.
Pa i FED nastoji pozitivno utjecati na američki gospodarski razvoj….ostatak svijeta-Who cares? [cool]
Pa i FED nastoji pozitivno utjecati na američki gospodarski razvoj…
Ja nastojim xarat Anu Ivanović, nakon meča, prije tuširanja, dok još pulsira i perspirira i miriše po wimbledonskoj travi. Jel se to računa? [smiley]
Gledam Latinicu i čudim se sebi kak me Ljubo Jurčić još može začudit svojom ekonomijom.
Goran Marić je pao s istog drveta ko Ljubo, a ostali su čak bili ugodno iznenađenje.
Ja samo primjećujem da nam svi ekonomisti jako zatežu dok pričaju, isto je bilo i na mom faksu…interesantno. [lol]
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/osborne-velika-britanija-ce-posuditi-irskoj-osam-milijardi-eura,98945.html
a sutra opet nećemo valjat, pomozi sirotu na svoju sramotu.
Ja nastojim xarat Anu Ivanović, nakon meča, prije tuširanja, dok još pulsira i perspirira i miriše po wimbledonskoj travi. Jel se to računa? [smiley]
Gledam Latinicu i čudim se sebi kak me Ljubo Jurčić još može začudit svojom ekonomijom.
Goran Marić je pao s istog drveta ko Ljubo, a ostali su čak bili ugodno iznenađenje.
[/quote]
Goran Marić je nova ekonomska nada HDZ-a… masala
Ja samo primjećujem da nam svi ekonomisti jako zatežu dok pričaju, isto je bilo i na mom faksu…interesantno. [lol]
..od stada ovaca i koza u Jugoslaviji došli su na proizvodnju.
To je već napredak u evoluciji. [thumbsup]
Mašala. [lol]