odlična fora, istina tek prva, ali dobra [thumbsup]
ulaganje u znanje se uvijek isplati. [thumbsup]
ulaganje u mirise i zavođenje puno je isplativije[bye]
….Zuzana Murgasova dala je potporu Programu gospodarskog oporavka Vlade RH, istaknuvši pri tom da se već sada vide neki od efekata provedenih mjera i dodala da treba ustrajati u njegovom provođenju. Iako su kratkoročno gledano reforme teške, ali u budućnosti će omogućiti prije svega jačanje gospodarstva te bolji standard građana.
Voditeljica Misije MMF-a u Hrvatskoj pozdravila je i zamrzavanje proračunskih rashoda u iduće dvije godine kao i donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti. Zahvalila je predsjednici Vlade Kosor na prijemu u sklopu redovitog godišnjeg posjeta Misije MMF-a, navodi se u priopćenju.
Svekoliko u RH protiv Vlade a za MMF.
MMF za Vladu a protiv MMF-a u RH.
A veliki pametnjaković Roha, on je za MMF – pa sa on bude namjesnik u RH.
Ponovno proziva Vladu putem medija – pa mi smo stvarno nonsens.
Šta taj Sabor čeka – što ga ne smjene, pa on izlazi iz svih okvira.
Twixer, ti pratiš brku, jel?
Meni je on uz svog šefa Grossa, Davida Rosenberga, Roubinija i ZeroHedge daleko najgori analitičar na tržištu.
Grantham, klasik, 30 min.
http://www.businessinsider.com/jeremy-grantham-interview-bubble-2010-11
Vidim da nikako se ne možemo otarasiti pro et contra stavova o HNB pa ću i ja biti dvosmislen.
Dakle, neki su s HNB-om na nivou Highlandera :"There Can Be Only One". Kada toj nemani otkinu glavu onda će sva sila ostati samo jedom (jednoj). Lijepo usisaju svu energiju i postanu nepobjedivi.
U prilogu je jedan prilično nepoželjan virtualni lik opisao svoj stav o bankama.
Stav mu je bez veze….kako sam kaže, ako može bez banaka ili bilo kojih drugih intermedijara-neka mu je sa srećom. Prvom prilikom će opet u banku, tu istu ili neku drugu…
Inače i ovdje vrijedi "Što može Zeus-ne može vol".
Postoje klijenti koji itekako diktiraju uvijete u korespodenciji sa bankarima…( a nisu u HDZ-u). [lol]
Prvo HNB nikad nebi vezao uz komentare komercijalnih banaka jer jdino što zajednićko imaju to je u nazivu banka sve drugo je vezano uz rad i ulogu jr dijementralno razlićito
Drugo komentari na gospodina Rohatinskog ovog tipa dolaze i dolazit će uvjek od lovaca u mutnom i krtkovidnih brzopoteznih visokorizičnih hazrdera koji sa svojim novcem imaju puno pravo raspolgti na način koji im se čini najbolji gospodin Rohatinski po mojoj malenkosti i skromnom znanju iste materije radi izvrstn posao s obzirom na širinu i manjkavosti okruženja unutršnjeg i n svu dekadentnost društv pa samim i ekonomske situacije samo za ples je potrebno barem dvoje koji plešu iste korake na istu muziku
Koja je svrha nacionalne ili bilo koje valute?
Kakva je uloga novca u društvu?
Iz obih par pitanja vidljivo je da novac ne smije imati istu ulogu u privatnom bankarstvu i kod HNB-a!
Kod nas se HNB ponaša kao ekspozitura bankarskog sektora.
Koja je svrha nacije?