daj lynx proziran si ko šoferšajba.
nedaj bože zabranit pušenje, al broj djece – može.
Kakvo zabranjivanje broja djece??? Jesam već 100 puta rekao da nisam ja pisao kineske zakone – ja bih ih samo popravio! A materijalnim stanjem uvjetovati dopušteni broj djece za uzdržavanje (što je suština mojih prijedloga popravljanja zakona) NIJE nikakvo ograničavanje sloboda roditelja nego upravo zaštita prava djeteta. Sloboda jednog čovjeka je ograničena slobodom drugog. Ne znam odakle ta ideja da čovjek može imati djece koliko god smisli i da bi uplitanje države u to bilo nekakvo ograničavanje njegovih sloboda??!!!?? Pa nisu djeca stvari da se posjeduju, da te nitko ne pita oko toga kako ćeš se o njima brinuti (čak i za držanje određenih životinja u mnogim zemljama moraš imati ispunjene određene uvjete, ili za vožnju automobila praktički svuda moraš imati dozvolu… a odgajati djecu, živa bića, ljudska živa bića, ti bi tako na divlje? Kao da uopće nisu važna djeca nego da je jedini važan roditelj čijim interesima su podređeni interesi djece??).
Kineski način propisivanja broja djece nije u skladu sa poštivanjem ljudskih prava i sloboda – ali moja preinaka zakona bi upravo pomogla u tome da ničija prava nisu prekršena a onih za čije očito za sada nigdje pa niti na Zapadu nitko ne pita (djece!) bi bila zaštičena, a time sasvim elegantno i zaštičeni "interesi Države i Društva" (što je u Kini posebno deliktatna situacija obzirom da prevelik populacijski rast šteti interesima države/društva, a očito je sasvim logično ono rješenja da zaštitom intresa svakog pojedinačnog čovjeka pa i interesa djece upravo se postiže, kao nekakvom čarolijom, da su zaštičeni interesi i društva kao cjeline – to uopće nije čarolija, meni zvući sasvim logično) .
Polazišne osnvoe su dakle i u jednom i u drugom od dva sasvim različita/nepovezeana slučaja: identične! Zaštita prava i sloboda SVAKOG čovjeka (pa bio on dijete, ili pušać) koji su ograničeni samo jednom jedinom stvari: slobodom drugih ljudi.
Ne znam odakle ta ideja da čovjek može imati djece koliko god smisli??!!!??
iz prirode? [lol]
http://www.businessinsider.com/paul-krugman-jim-rogers-has-never-been-right-about-anything-2010-11
muahahahahahahahahahahahahahahahaha – ahahahahahahahahaha- ahahahahahahahaha- hahaha. [lol]
Kolega James, vidim da vam je jako smiješno pa sitno pitanjce – je li dolar kapital ili dug?
Ako je dug, jel onda Kina s viškom dolara iz trgovinske bilance kreditor ili dužnik?
Ako je dužnik ukoliko drži dolar je li bolje da ga vrati onome koji ga je kreirao a uzme neki čvrsti asset u zamjenu?
Ne bilo vam teško odgovoriti vi se vidim najbolje kužite u te ekonomalije pa prosvijetlite forumaše
Kolega Ringo, dolar (novac) nije kapital niti dug. Novac je imovina.
To ste mogli zaključit kratkim pogledom u bilo koju bilancu.
Eto, malo osnova umjesto puno filozofije… sve je odmah lakše.
Puse od kolegice miami.
zašto je tečaj eur/chf jučer -1,8 ??
ne kontam?
Intervencija CB-a
Kolega Ringo, dolar (novac) nije kapital niti dug. Novac je imovina.
To ste mogli zaključit kratkim pogledom u bilo koju bilancu.
Eto, malo osnova umjesto puno filozofije… sve je odmah lakše.
Puse od kolegice miami.
Dolar (novac) je tender.
Još malo osnova…
Pozdrav kolegici miami… [smiley]
Intervencija CB-a
[/quote]
hvala.
možda neka pretpostavka kretanja u narednih 6-12 mj?
[/quote]
Google it….pogledaj si FX Futurese dospijeća 6-12 mj, također i kam.stope za isto razdoblje za obje valute..iako ne mora biti da će se baš tako kretati. Kad bi imali kristalnu kuglu koja bi nam to rekla bili bi najbogatiji ljudi… [smiley]